Suomi
Gamereactor
ennakot
Watch Dogs

Watch Dogs

Uuden ajan urbaani teknojännäri oli epäilemättä koko E3:n mielenkiintoisin uutuus.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Ubisoft sai yleisön räpyttelemään silmiään hämmästyksestä esitellessään Watch Dogs -teknojännärin E3:ssa. Jo vuosia Ubisoft Montrealilla kehitelty peli oli hämmästyttävän komea ja tuntui samalla aidosti tuoreelta kuluneiden, yksioikoisten räiskintäjatko-osien rinnalla. Lensiväthän Watch Dogsin esittelyvideossakin luodit, mutta se ei tuntunut totutulla tavalla yhdentekevältä tykitykseltä. Sivullisia jäi tielle, ympäristössä syntyi täysi paniikki, ja päähenkilö pysähtyi jopa auttamaan tulilinjalle jäänyttä siviiliä kaiken keskellä.

Watch Dogs

Tämä päähenkilö on Aidan Pearce, joka on onnistunut tunkeutumaan lähitulevaisuuden Chicagon keskitettyyn tietojärjestelmään. Hänellä on käsissään valtava valikoima teknologiaa matkapuhelimista aina liikennevaloihin asti. Me emme tiedä Aidanista vielä paljoakaan, mutta Aidan tietää kaiken kaikista. Hakkerointi ja valvontateknologian hyödyntäminen ovat Watch Dogsin ytimessä, mikä tarkoittaa pelin hiekkalaatikkorakenteen kanssa paljon erilaisia mahdollisuuksia tilanteiden ratkaisemiseen. Se tarjoaa myös jännittävän tirkistelyn tunteen, koska kaikilla Aidanin tapaamilla ihmisillä on tarinansa ja salaisuutensa jotka eivät ole tältä turvassa.

Teknojännäri saa ihmiset vielä nykyäänkin ajattelemaan Tom Clancyn elähtäneitä poliittisia sotakirjoja, mutta Watch Dogs näyttää selvästi olevan toista maata. Sotilasmeiningit ovat out ja suorasukainen kansalaisvaikuttaminen on in, joka näkyy jo päähenkilön eleettömän tyylikkäässä ja urbaanissa ulkoasussa. Pelissä oli jopa hieman eurooppalainen fiilis, Aidanin edetessä syksyisessä Chicagossa hitain mutta varmoin askelin. Tämä poikkesi piristävällä tavalla pelisankareista jotka aivan liian monesti nykyään tetsaavat maastokuvioissa ympäriinsä. Peli vaikuttaisi myös edustavan uutta, 2010-lukulaista kyberpunkkia jossa koreiden kromiosien sijasta keskitytään uskottavaan teknologiaan, ja pelaajan oman vainoharhaisuuden herättelemiseen.

Tämä on mainos:
HQ

Watch Dogsin trailerissa todettiin ihmisten olevan vain datasolmuja joita yhtiöt ja valtiot voivat hyödyntää omiin tarkoituksiinsa, ja mahtaako tämä nyt todellakaan olla kauhean kaukana nykypäivän todellisuudesta, jossa Facebook ja Google kilvan ottavat kaiken mahdollisen selvää käyttäjistään, ja Windowsin automaattipäivityksetkin on valjastettu läntisten tiedustelupalveluiden takaoviksi?

Olipa todellisuudesta mitä mieltä hyvänsä, on Watch Dogs se peli jota henkilökohtaisesti odotan kaikkein kiivaimmin tämän vuoden E3-satsista, enkä ole tässä yksin. Sille ei ole annettu vielä minkäänlaista julkaisupäivämäärää, mutta se ilmestyy ainakin PS3:lle, Xbox 360:lle ja PC:lle. Seuraavasta konsolisukupolvestakin on jo ehditty huhuta, mutta tällä alalla vuosi on kovin pitkä aika, etenkin tällaisessa murroskohdassa.

Watch Dogs
Tämä on mainos:

Watch Dogsin kaveriksi ollaan julkaisemassa myös iPhone-peliä, jonka avulla pystyy pyörittelemään emopelissä keräämäänsä tietoa. Siihen sisältyy tämän lisäksi sosiaalinen aspekti, koska se sallii kavereiden edistymisen seuraamisen ja näiden kanssa kilpailemisen. Watch Dogsiin on myös lupailtu jonkinlaista yhteistyöpelitilaa, ja iPhone-peli voi liittyä tähänkin jollain tapaa.

Tällä hetkellä me tiedämme aivan liian vähän, mutta eihän mikään muu olisikaan mahdollista, koska tämän tiedonjanon tyydyttää vasta valmis peli, jonka salaisuudet voimme selvittää korkean omakätisesti, alusta loppuun saakka.

Watch Dogs
HQ

Aiheeseen liittyviä tekstejä

Watch DogsScore

Watch Dogs

ARVIO. Kirjoittaja Kimmo Pukkila

Watch Dogs on kuin GTA IV: vähän karkea ja kyyninen kokonaisuus, johon mahtuu kuitenkin lukemattomia hienoja hetkiä.



Ladataan seuraavaa sisältöä