Suomi
Gamereactor
ennakot
Borderlands 2

Borderlands 2

Neljä hahmoluokkaa ja uusi Robot Slaughter -pelimuoto. Kahden kuukauden päästä julkaistavalla pelillä on vielä yllättävän paljon uutta paljastettavanaan.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Hetken jutustelu pelisuunnittelija Jonathan Hemingwayn kanssa tekee selväksi miksi Borderlands 2:ta on saatu odottaa. Gearboxin suunnitelmat peliä varten ovat olleet huomattavasti kunnianhimoisempia kuin mitä ensimmäisen pelin fanit ovat osanneet toivoa. Hemingwayn tapauksessa fokus on ollut erilaisissa hahmoluokissa. Saimme huomata Borderlands 2:en Horde-varianttia Robot Slaughteria pelatessamme, että muutokset ovat jopa melkoisen dramaattisia.

Borderlands 2

Ensimmäisen Borderlandsin areenamestari Mad Moxxi on saanut väistyä Robot Slaugheria hallinnoivan Innuendo Botin tieltä. Nimensä mukainen botti flirttailee pelaajille aina yhtä iloisena, oli tilanne kuinka synkkä tahansa.

Kokeilemamme Robot Rampage -kenttä koostuu avoimesta spawn-alueesta johon vihollinen voi hyökätä kolmelta suunnalta. Mikään osa kentästä ei ole täysin turvallinen, joten ainoa tie vihollislaumojen niittaamiseen on ryhmätyö.

Tämä on mainos:
Borderlands 2

Kuten monissa muissakin peleissä jotka tarjoavat tämän vaihtoehdon, koostuu tämäkin haaste hyökkäysaalloista jotka kasvavat sekä määrässä, koossa että monimutkaisuudessa taistelun edetessä. Välillä tarjotaan pieni hengähdystauko jonka aikana voi pistäytyä Innuendo Botin luona korjaamassa talteen palkintoja sekä panoksia. Varusteet pistetään uusiksi erien välissä, joten hyvällä mäihällä voit aloittaa seuraavan kierroksen paremmilla vermeillä. Varusteet ovat kuitenkin vain pieni osa yhtälöstä, ja myös tiimin kokoonpanoa täytyy harkita tarkkaan.

Oma valintani osui Zeroon, joka on suunniteltu tekemään kovaa vahinkoa yhteen kohteeseen kerrallaan. Deception-kyvyllään tämä pystyy luomaan kuvajaisen itsestään ja muuttumaan samalla näkymättömäksi, survaistakseen sitten miekkansa hölmistyneen vihollisen selkään. Ei ihme että Gearboxillakin Zeroa kutsutaan salamurhaajaksi. Deception-kyvyn koukku on siinä, että sillä voi tehdä sitä enemmän vahinkoa mitä kauemmin pysyy näkymättömänä. Tämä mahdollistaa melkoisen ketjutuksen.

Borderlands 2
Tämä on mainos:

Maya vaikuttaa paljon turvallisemmalta vaihtoehdolta, jos haluaa omaksua tukiroolin joukkueessa. Vaikka hänkin pystyy tekemään kovaa vahinkoa, on hänellä sekä parannus että herätyskykyjä, kunhan kykypisteet käytetään oikeisiin ominaisuuksiin.

Phase Lock -kyvyllä Maya jäädyttää ja nostaa yhden vihollisen irti maasta, jolloin kaikki voivat rangaista onnetonta. Kykypisteillä tämän voi muokata Sweet Release -kyvyksi, jolloin kaadetuista vihollisista vapautuu parannusenergiaa, joka imeytyy joukkueen heikoimpaan jäseneen. Hemingwayn mukaan kavereita on myös mahdollista herätellä henkiin etäältä, mutta tätä emme itse päässeet kokeilemaan.

Borderlands 2

Salvador, Brickin lähin perillinen, pystyy pallottelemaan kahdella aseella Gunzerker-kykynsä ansiosta, olivat ne sitten raketinheittimiä tai konekivääreitä. Hän ottaa myös vähemmän vahinkoa, kasvattaen samalla omia kestopisteitään ja ammusvarastoaan. Tämä on erityisen hyödyllistä yhdistettynä Keep Firing -kykyyn, joka lisää tulinopeutta sen mukaan kuinka kauan liipaisinta pitää pohjassa.

Henkilökohtainen suosikkini oli kuitenkin Axton. Vietin yli sata tuntia aikaa Rolandin kanssa ensimmäisessä pelissä, ja Axton on kuin tästä päivitetty versio. Automaattikanuuna on jälleen tämän pääkyky, mutta nyt todella rankasti päivitettynä painoksena, joka käy pienellä pistesijoituksella vielä hirvittävämmäksi.

Borderlands 2

Axton edustaa silti paljon aggressiivisempaa hahmoluokkaa kuin Roland. Automaattikanuunan ja uusien kykyjen tehokas hyödyntäminen voi pestä kokonaisen ruudullisen vihollisia alta aikayksikön. Axtonin kolme kykypuuta ovat myös Rolandin vastaavia laajempia, ja seikkailulliset pelaajat voivat koostaa nyt entistä paremmin omaa temperamenttiaan vastaavan hahmon. Tämä pätee myös muihin hahmoluokkiin.

Viimeistä hahmoluokkaa en päässyt edes itse pelaamaan, koska tämä on edelleen kehittelyn alla. Mechromancer tulee saataville lisärinä pelin julkaisun jälkeen, ja edustaa jo tässä vaiheessa yhtä omaperäisintä hahmoluokkaa jota olen tällaisessa pelissä nähnyt. Hemingwayn mukaan heillä on valmiina vasta yksi kykypuu, johon kuuluu kyky Best Friends Forever. Mechromancer tuo mukanaan myös ns. Girlfriend Moden peliin, Hemingway kertoo velmuna.

Borderlands 2

Mechromancer on tarkoitettu kaikille niille jotka eivät ole aiemmin pelanneet tätä pelisarjaa tai genreä. Tätä kuvaa mm. Close Enough -kyky, joka saa jotkut ohitse menneet laukaukset kimpoamaan ja osumaan vihollisiin. Mechromancer pystyy myös kutsumaan julmilla kynsillä varustetun Death Trapin, joka on Claptrapin lentävä serkku.

Kiinnostavinta Mechromancerissa on, että Hemingway suunnittelee tästä paljon enempää kuin vain aloittelijahahmoa. Tällä hetkellä kahteen jäljellä olevaan kykypuuhun suunnitellaan lisäyksiä, joista vain kaikkein kokeneimmat Borderlands-pelaajat osaavat ottaa kaiken hyödyn irti. Mechromancer voi siis olla oikein tuunattuna joko kaikkein helpoin tai vaikein hahmo pelattavaksi.

Gearbox on onnistunut yllättämään minut sillä kuinka paljon he ovat laajentaneet ja uudistaneet Borderlands-kokemusta. Nyt voin vain jäädä laskemaan päiviä odotellessani pääseväni taas mellastamaan Pandoran pinnalle.

Borderlands 2Borderlands 2Borderlands 2

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Bordelands 2 PSVR:lle joulukuussa

Bordelands 2 PSVR:lle joulukuussa

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Gearbox Softwaren Borderlands 3 on mitä ilmeisimmin tulossa, mutta studio työstää muutakin. Nimittäin Borderlands 2 saapuu PSVR-laitteelle 14. joulukuuta nimellä...

0
Uusi nöyrä nyytti vie paljon aikaasi

Uusi nöyrä nyytti vie paljon aikaasi

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Humble Bundle eli nöyrä nyytti on taas jaossa niille, jotka kaipaavat Steamissa lisää pelattavaa. Endless RPG -paketti pakkaa samaan joukon pelejä, joiden läpäisyssä...



Ladataan seuraavaa sisältöä