Suomi
Gamereactor
ennakot
Driveclub

Driveclub

Driveclubin E3-demo oli lyhyt, mutta ytimekäs.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Driveclub on yksinoikeudella Playstation 4:lle tuleva kaahailu, joka on luvassa heti konsolin julkaisuun ja vieläpä ilmaiseksi ensimmäisenä vuonna PS Plussan jäsenille. Pelin idea nojaa vahvasti sosiaaliseen aspektiin, sillä rakenne loihditaan autoklubien ympärille. Vaikka pelaajat keräävät kisoista pisteitä, ne eivät mene niinkään egon pullisteluun kuin oman klubin hyväksi. Klubin pisteet määräävät sen aseman kaikkien klubien kirjossa.

Driveclubin taustalta löytyy Motorstorm-sarjan kehittäjä, mutta tällä kertaa ajomekaniikat kallistuvat enemmän realismiin kuin kaistapäiseen mutaralliin. Autoja kepitetään hyvinkin samaan tapaan kuin Codemastersin Grid 2:ssa, joskin kehittäjät kiirehtivät huomauttamaan, ettei täydellinen ajolinja ole ainoa tie onneen ja menestykseen. Sen lisäksi pelaajat pisteytetään driftailun ja huippunopeuden mukaan.

DriveclubDriveclub
Siinä missä Grid 2 hylkäsi sisäkuvakulman, Driveclubissa se on isossa osassa "siellä olemisen" kokemusta. Mutta muitakin kuvakulmia on mukana.

Käytännössä systeemi toimii niin, että pelaajan kurvaillessa valitulla radalla eteen tulee minihaasteita. Ne noudetaan automaattisesti pelin tulostauluilta - sekä kavereiden tuloksista että globaalisti - ja esitetään radan vaiheissa, jotka on merkitty neonvärisin alku- ja loppupistein. Esimerkiksi tietyissä mutkissa tai suorilla pelaaja näkee drift-pisteet, ajolinjan tai nopeuden, joka on nippa nappa parempi kuin itsellä aiemmin. Jos tuloksen onnistuu päihittämään, ansaitaan pisteitä, ja seuraavalla kierroksella vastassa on taas jokin toinen, hieman parempi tulos. Systeemi kannustaa kehittämään taitojaan jatkuvasti, ja koska mikä tahansa haaste voi asettaa vastaan oman klubikaverin, pysyvät myös tuttavalliset kilvoittelut hengissä.

Tämä on mainos:

E3-demossa systeemi oli simuloitu ja tarjosi vain rajallisen joukon "vastustajia", jotka olivat pelanneet peliä messujen aikana. Ajat ja kasvot pompahtelivat ruudulle, ja PS Eye nappasi jokaisesta kuvan demon alussa. Paikkana oli Skotlannin Kinloch - melko tasainen rata, jolla on paljon suoria ja lähes 180-asteisia hirmumutkia. Auto kävikin vuoroin soralla, vuoroin seinässä, ja renkaat sutivat alta painaessa kaasua vähän liian innokkaasti. Haasteiden yhteydessä välkkyikin aika useasti "Failed".

Kinlochin ympäristöä voi hyvin kutsua maisemapornoksi. Radan liepeillä komeilee vuoria, laskevan auringon oranssiksi värjäämä järvi sekä vanhan linnan jäänteen. Oikealla tatilla voi kääntää kameraa, mikä viimeistään paljastaa radanvarsilla keikkuvat katsojat, mutta vauhdissa niihin ei ehdi kiinnittää huomiota. Nastan ollessa laudassa katseen on pysyttävä visusti tiessä.

Testasimme McLaren RC:tä, Hennessey Venom GT:tä ja viimeisellä vedolla Audi R8:aa, jolloin vaihdoimme analogiohjauksesta liikeohjaukseen. Se oli virhe. Vaikka ohjainta on "hauska" tällä tavoin heilutella, auto päätyi aivan liian monta kertaa nokka tulosuuntaan. Verratessa vaikkapa Gran Turismo 6:een, jota demottiin kunnon rattien kanssa, liikeohjaus on selvästikin vielä kaukana ajopeliharrastajien ykkösvaihtoehdosta.

Kaahailuna - perinteisesti ohjaimella - Driveclub tuntuu mukiinmenevältä, mutta viime kädessä pelin menestys riippuu muista elementeistä. E3 suorastaan pursusi kovia uuden sukupolven ajopelejä. Sekä The Crew että Forza Motorsport 5 ottavat pelimekaniikkaansa sosiaalisia aspekteja. Need for Speed: Rivals haluaa tuoda pelaajat yhteen avoimessa maailmassa. Kilpailu näiden välillä on todella tiukkaa, ja Driveclubin lopulliseen arvottamiseen tarvitaan yhdistetty konsoli ja joukko muita ajajia rinnalle.

Tämä on mainos:
HQ

Aiheeseen liittyviä tekstejä

DriveclubScore

Driveclub

ARVIO. Kirjoittaja Kimmo Pukkila

Motorstorm-tiimin ensimmäinen PS4-peli on epätasainen rataralli, joka osaa sekä innostaa että turhauttaa.

1
Driveclub sai 15 radan jäähyväislisärin

Driveclub sai 15 radan jäähyväislisärin

UUTINEN. Kirjoittaja Arttu Rajala

Evolution Studiosin viimeinen päivitys Playstation 4:n Driveclub-autopeliin on ilmestynyt linjoille. Studio lakkautettiin keväällä, mutta vastikään ilmestyneen Driveclub...



Ladataan seuraavaa sisältöä