LIVE
HQ
logo hd live | Pepper Grinder
See in hd icon

Chat

X
      😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
      Suomi
      Gamereactor
      ennakot
      Flockers

      Flockers

      Ensitestissä Worms-kehittäjän kuopus, jota studio on kuvaillut tärkeimmäksi pelikseen yli vuosikymmeneen.

      Tilaa uutiskirjeemme tästä!

      * Pakollinen tieto
      HQ

      Maailman tunnetuimman matosodan kehittäjä Team 17 hakee uutta jalansijaa pelillä, jossa kaitsetaan lammaslaumaa ohi tehtaan terien ja sirkkeleiden. Flockers muistuttaa vahvasti Lemmingsiä, mutta sijoittuu itse asiassa Worms-universumiin. Lampaat määkivät, kirkuvat ja räjähtelevät karusti kappaleiksi. Madot mielisivät käyttää valkeita villakuonoja aseina, mutta pelaajan tehtävänä on pelastaa lampaat ammuslaatikkoon joutumiselta.

      Musta huumori on visusti läsnä, eivätkä pelastusyritykset läheskään aina osu nappiin. Joskus yksilöitä on pakko uhrata suuremman edun edessä, mutta säälittävät purpelot - vaikka kaikki klooneja ovatkin - saavat harmittelemaan jokaista turhaa kuolemaa. Kenttiä tuleekin helposti pelattua useampia kertoja paremman tuloksen saavuttamiseksi, mikä on vain hyvä merkki.

      HQ

      Lampaat taapertavat ruudulla automaattisesti joko oikealle tai vasemmalle. Jos näitä ei avusta, joutuvat ne nopeasti kirveen tai nuijan alle. Pelaaja voi vaikuttaa lampaiden liikkeisiin törkkäämällä kykyjä tai käskyjä tietyille yksilöille. Toisin kuin lemmingsit, lampaat eivät osaa kaivaa eivätkä rakentaa, mutta pari lammasta voi muodostaa muiden etenemisen pysäyttävän muurin tai kolme kuilun yli avittavan sillan. Pukemalla lampaille pipon ne voivat automaattisesti hypätä kielekkeiltä, ja antamalla supersankarin viitan nämä lentää viilettävät pystysuoria seiniä ylöspäin. Itsensä räjäyttävä lammas uhrautuu muiden puolesta ja rikkoo esteitä - tai pompauttaa toista lammasta ylöspäin.

      Tämä on mainos:

      Kykyjä on rajallinen määrä, ja ne on usein kerättävä kentälle ripotelluista laatikoista. Käytännössä saatavilla on aina oikea määrä työkaluja kuhunkin tilanteeseen, mikä toisaalta helpottaa pulman ratkaisun hahmottamista (jos käytössä on vain hyppy, jostain täytyy varmaankin hypätä), mutta toisaalta huonosti asetettu muuri voi tarkoittaa monen ellei jopa kaikkien lampaiden menetystä. Rajallisten apuvälineiden järkevä soveltaminen on siis avainasemassa.

      Kentät ovat kaksiulotteisia sokkeloita, joihin lampaat tulevat toisesta päästä ja pyrkivät toiseen. Välillä on usein rotkoja, piikkejä, katosta putoavia painoja ja tasoja aktivoivia kytkimiä. Joissain kentissä matkustetaan kärryllä, toisaalla kuljetaan käänteisellä painovoimalla katossa. Myöhemmissä kentissä on myös erilaisia reittejä, joilla lampaat saattavat lähteä kahteen eri suuntaan lisäten kokonaisuuden hallinnan haastavuutta.

      Melko geneerisistä tehdastaustoista huolimatta kenttien nimet ja teemat ovat hauskoja, jopa oivaltavia. Yksi hyvä esimerkki on "Super Sheep Boy", joka viittaa Super Meat Boyhin. Siinä missä monessa muussa kentässä lampaat liikkuvat laumana, tässä kyseisessä kentässä lauma sidotaan kiinni ja yksi yksinäinen sankari lähtee kiipeämään kenttää. Toisaalla pelistä löytyvät myös esimerkiksi "Lambroid", "Lamb Busters" ja "Lambo: First Blood".

      Flockers on kirjoitushetkellä Steamin Early Accessissa ja tarjoaa pääsyn 25 kenttään. Lopullisessa pelissä määrän pitäisi olla kolminkertainen, minkä lisäksi Flockers tulee tukemaan myös Steam Workshopia ja yhteisön luomuksia. Joka kenttään liittyy totta kai tulostaulu, joka mahdollistaa kilvoittelun sekä muun maailman että kaverien kesken. Sikäli pelattavaa pitäisi riittää.

      Tämä on mainos:

      Jos pelaamisessa jokin huolettaa, se on pitemmän päälle aavistuksen hidas tempo. Ensiyrittämillä monet kentät menevät lampaita uhratessa kuin noitapapilla kolmannen asteen kenkkulissa. Sitten kun palikat alkavat loksahdella paikoilleen, alkaa lampaiden odottelu vaivata. Aikaa voi onneksi kelata eteenpäin, mikä pistää hippuloihin vipinää, mutta jaksaako tätä kaikkien 75 kentän verran, siihen en osaa vielä vastata. Paljon riippuu siitä, miten myöhempien kenttien suunnittelussa ja vaikeustason progressiivisuudessa on onnistuttu.

      Joka tapauksessa satunnaisiin ajantapposessioihin Flockers vaikuttaa toimivalta. Se ei ole mekaniikaltaan tai tekniikaltaan niin monimutkainen, etteikö sitä voisi pelata monenlaisilla koneilla ja lyhyissäkin erissä, mutta samalla siinä on tarpeeksi syvyyttä, jotta suoritusten tasossa voi tulla suuriakin eroja. Ripaus lisää persoonallisuutta ja vauhtia, niin lammaspaisti onnistuisi varmasti.

      Flockers
      FlockersFlockersFlockersFlockers
      FlockersFlockersFlockersFlockers

      Aiheeseen liittyviä tekstejä

      1
      Flockers

      Flockers

      ENNAKKO. Kirjoittaja Kimmo Pukkila

      Ensitestissä Worms-kehittäjän kuopus, jota studio on kuvaillut tärkeimmäksi pelikseen yli vuosikymmeneen. Onko se sitä?



      Ladataan seuraavaa sisältöä