Suomi
Gamereactor
ennakot
Sunset Overdrive

Sunset Overdrive

GR testasi kuumaa Xbox One -yksinoikeutta E3-messuilla Los Angelesissa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Insomniac Gamesin Sunset Overdrive keräsi E3-viikolla runsain mitoin huomiota ja yleisöä. Peli näyttää tuovan räiskintägenreen raikkaan tuulahduksen jotain vähän erilaista. Pintapuolisesti voisi sanoa, että Sunset Overdrivessa on osia Segan Jet Set Radiosta, Capcomin Dead Risingista kuin myös Insomniacin omasta Ratchet & Clank -sarjasta. Mutta ei pidä unohtaa pelin omia mausteita, joista voisi mainita ainakin överiasenteen ja neljännen seinän rikkomisen. Joihinkin pelin asenne puree, joihinkin ei. Toimituksen rivitkin pääsivät tämän suhteen vähän repeämään.

Olimme kuitenkin yksimielisiä varsinaisesta pelimekaniikasta, kun testasimme E3:ssa moninpelidemoa (8 pelaajan co-op vihollisaaltoja vastaan) sekä yksinpelimaistiaista (jota demottiin Microsoftin lehdistötilaisuudessa). Sunset Overdrive on hauska, addiktoiva ja loppujen lopuksi todella palkitseva. Pelistä löytyy pähkähulluja aseita, jotka ovat epäilemättä Insomniacin pelien tärkein myyntivaltti. Suosikeiksi nousivat TNTeddy, joka ampuu räjähtäviä nalleja, Captain Ahab, tehokas harppuuna yksittäisvihollisia vastaan, sekä jäätykki, jolla pystyy pysäyttämään vihollislauman niille sijoilleen. Jäädytimme pari vihollista ja singahdimme näiden läpi boostilla. Siistiä settiä.

Sunset Overdrive

Pelin kaupunki suorastaan rönsyilee grindattavia kulmia ja kaiteita, joita pitkin pääsee viilettämään yksinkertaisesti X:ää painamalla. Ympäri ämpäri suhaamiseen on häkellyttävästi eri tapoja, mikä myös tarkoittaa sitä, ettei pelissä ole yhtä grindattavaa polkua niin kuin Jet Setissä. Kaiteelta toiselle hypitään villin vauhdikkaasti, ja liipaisinsormi käy koko ajan. Tästä syystä peliin on ollut ehkä pakko lisätä melko voimakas automaattitähtäys, mutta pelin luonteen huomioiden se istuu toimintaan hyvin. Sunset Overdrivessa ei ole tarkoituksena pysähtyä sihtailemaan, vaan vetäistä drive by shootingit jalka putkella. Käveleksiminen johtaa vain ongelmiin.

Tämä on mainos:

8 pelaajan Chaos Squadissa pelasimme Horde-tyyppistä tehtävää, joissa tarkoituksena oli puolustaa paria Overcharge Delirium XT -säiliötä. Overcharge Delirium on nimenomaan sitä litkua, joka muutti Sunsetin ihmiset oransseiksi monstereiksi ja jota nuo samaiset monsterit nyt janoavat. Taktisia vaihtoehtoja lisäsi mahdollisuus asettaa ansoja, mutta kuulemma tämä oli vain yksi monista tehtävätyypeistä, joita Chaos Squad valmiissa pelissä tarjoaa.

Toisin kuin Fusen kohdalla Insomniac ei ole kehittänyt moninpeliä luokkapohjaiseksi. Pelaaja tuo moninpeliin oman tuunatun selviytyjänsä kaikkine asepäivityksineen. Yhteistyöroolit päätetään lennossa kunkin varustuksen mukaan, mutta pelin liikkuvan luonteen huomioon ottaen siinä tuskin vakiintuu mitään tiettyjä rooleja.

Asepäivitykset ja kerättävät esineet menevät myös molempiin suuntiin, joten Chaos Squadin pelaamisella voi pönkittää yksinpelimahdollisuuksiaan, kun seuraavan kerran hyppää tarinan puolelle. Yksinpeli lienee monille pelin pääateria.

Sunset Overdrive ottaa maailmanlopun todellakin kevyellä mielellä ja saa Dead Risingin kaltaiset, sinänsä humoristiset pelit näyttämään lähes masentavilta. Tämä oli myös jotain, mitä Insomniac-pomo Ted Price korosti kutsumalla Sunsetin maailmaa "mahtipokalyptiseksi". Sunset Overdrive heittää genreen väriläiskän, mitä on helppo arvostaa, mutta myös itse pelaaminen tuntuu vakuuttavalta.

Tämä on mainos:
HQ
Sunset OverdriveSunset OverdriveSunset OverdriveSunset Overdrive

Aiheeseen liittyviä tekstejä

Sunset OverdriveScore

Sunset Overdrive

ARVIO. Kirjoittaja Arttu Rajala

Vieroitusklinikka odottaa - Insomniac Gamesin uutuus repäisee sarjakuvamaisen toiminnan ystäville riemukkaan yliannostuksen.

0
Sony omistaa Sunset Overdriven

Sony omistaa Sunset Overdriven

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Gamescomin aikana Sony paljasti hankkineensa itselleen Insomniac Gamesin, joka muistetaan nykyään ennen kaikkea Spider-Manin kehittäjänä. Mutta entä sitten sellainen...

0
Sunset Overdrive saatavilla PC:lle

Sunset Overdrive saatavilla PC:lle

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Monien huhuilujen jälkeen nyt se on viimeinkin tapahtunut. Insomniac Gamesin vuoden 2014 Xbox Onen yksinoikeuspeli Sunset Overdrive on saapunut Windows 10 -PC-koneille...

0
Sunset Overdrive sittenkin PC:lle?

Sunset Overdrive sittenkin PC:lle?

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Sunset Overdrive julkaistiin Xbox Onelle vuonna 2014, ja jälleen verkossa on ilmennyt merkkejä siitä, että peli olisi tulossa myös PC:lle. Amazon julkaisi oman sivun...



Ladataan seuraavaa sisältöä