Suomi
Gamereactor
ennakot
Little Big Planet 3

Little Big Planet 3

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Little Big Planet 3:n peliesittely ei mennyt Sonyn E3-lehdistötapahtumassa ihan kuin Strömsössä. Kömpelöhkö meno vaikutti aluksi käsikirjoitetulta ja leikkisältä tavalta esitellä yhteispelin vahvuuksia, mutta kun säkkilintu Swoop joutui pelastamaan muita hahmoja yhä uudestaan ja uudestaan, alkoi tuntua siltä, että jotain on pielessä. Sony ei antanut aiheesta sen kummempaa lausuntoa, joten jäimme uskomaan jonkinmoiseen tekniseen vikaan. Mitään tällaista ei onneksi ollut nähtävissä, kun pääsin viimein kokeilemaan peliä itse.

Yksi E3:n suuria paljastuksia oli tietenkin, että Säkkipojalla on nyt kolme kaveria, joiden ainutlaatuisten kyvyjen on tarkoitus tehdä yhteispelistä entistä vetoavampaa. Koska aiempien pelien kentät tulevat saataville myös kolmanteen osaan, voi ne kokea uusilla ja mahdollisesti peliä rikkovilla tavoilla kiitos uusien mekaniikkojen.

Little Big Planet 3

Jo mainitun Swoopin lisäksi tiimiin kuuluu seiniä pitkin loikkiva koiramainen Oddsock, joka hurmasi ainakin minut. Paras hahmoista on silti Toggle, joka on periaatteessa kaksi eri hahmoa. Iso-Toggle voi nimittäin muuttua Pikku-Toggleksi silmänräpäyksessä. Kehittäjät esittelivät visiotaan kentässä, jossa seikkaili kaksi Togglea yhtä aikaa.

Tämä on mainos:

Luonnollisesti kentässä oli kiikkulautoja, joilla Iso-Toggle saattoi lähettää Pikku-Togglen lentämään ilmojen halki. Vedessä iso kaveri upposi, kun taas pienempi syöksyi raketin lailla pintaa pitkin - hienoa fysiikan hyödyntämistä. Pikkukaveri on tietenkin myös paljon isompaa nopeampi, ja saattoi näin jättää tämän kauas jälkeensä. Kaikkihan on aina sallittua yhteiskilpailussa. Jos pari Togglea tuottaa näin monenkirjavaa peliä, mitä kolmella tai neljällä hahmolla saakaan aikaan?

Little Big Planet 3:n demon pelaaminen oli yksi niitä harvinaisia hetkiä, jolloin ympärillä kuhisevan E3:n pystyi unohtamaan täysin, ruudulla pyörivän hauskuuden vieden täysin mennessään.

LBP on alunperin Media Moleculen käsialaa, mutta nyt "Little Big Planet -kehittäjäperheeseen" kuuluu useita studioita, mm. ruotsalainen Tarsier Studios (Little Big Planet Vita sekä useita sisältöpaketteja emopeleihin) ja United Front Games (Little Big Planet Karting). Little Big Planet 3:n kehitystä valvoo Sonyn Xdev-haara ja Sumo Digital johtaa itse kehitystyötä.

Little Big Planet 3Little Big Planet 3
Tämä on mainos:

Kyseessä on yksi Britannian työteliäimmistä studioista (34 peliä kymmenessä vuodessa), joka tutustui sarjaan jo Little Big Planet 2:n Cross Controller Packin merkeissä. Tämä on heidän ensimmäinen tilaisuutensa tehdä kokonaan oma pelinsä sarjaan. Media Molecule ei kuitenkaan ole täysin poissa kuvasta, onhan Säkkipoika heidän lapsensa, josta he eivät päästä hevillä irti.

Koska Little Big Planet 3 ilmestyy jo tänä syksynä, odotamme siitä tippuvan tasaisin väliajoin uutta tietoa. Nähtäväksi jää mm. millaisia uusia ominaisuuksia pelin rakentelumoodiin on keksitty tällä kertaa.

Little Big Planet 3Little Big Planet 3Little Big Planet 3Little Big Planet 3
HQ

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä