Suomi
Gamereactor
ennakot
Assassin's Creed: Unity

Assassin's Creed: Unity

Gamescom-demossa tartuttiin pikaisesti sekä yksinpeliin että co-op-moodiin.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Alexandre Amancio nojaa kyynärsauvaansa. Ubisoft Montrealin luova johtaja meni ja taittoi nilkkansa yrittäessään karistaa Gamescom-keikan tuottamaa jetlagia iltalenkillä. Tai näin hän väittää. Mutta Assassin's Creedin suhteen Amancio on puristi.

Suunnitellessaan Assassin's Creed: Unitya Amancio on hakenut vaikutteita erityisesti sarjan kahdesta ensimmäisestä pelistä. Tavoitteena on löytää taas sarjan ydin, tai sielu, joka kadotettiin Assassin's Creed III:ssa ja josta tietoisesti poikettiin - joskin mainiosti - Assassin's Creed IV: Black Flagissä.

Unitya voisi lähes luonnehtia sarjan rebootiksi. Sellaisenaan se on myös hyvä lähtökohta uusille pelaajille, ainakin Ubisoftin kasvutavoitteellisissa visioissa.

Assassin's Creed: Unity
No komealtahan se next-gen-Pariisi näyttää. Päähahmo Arno myös kiipeää rakennusten pielustoja sujuvammin kuin Ezio ja Altair ennen häntä.
Tämä on mainos:

Kuten E3-demossa, twiikkaukset vanhaan ovat pieniä mutta runsaslukuisia. Kyyrypiilo. Sujuvampi parkour. Vihollisten monimuotoisemmat, vaarallisemmat käyttäytymismallit, jotka alleviivaavat pelaajalle hiippailun tarvetta. Lista jatkuu ja jatkuu. Mutta on mukana perusteellisempia uudistuksiakin, jotka ovat toki erittäin tervetulleita.

Salakuuntelutehtävät esimerkiksi ovat läsnä, mutta peli ei mene mönkään heti kohteen kadotettuaan. Sen sijaan pelaaja voi menettää mahdollisuuden kuulla jotain hyödyllistä: esimerkiksi vaihtoehtoisesta sisäänkäynnistä seuraavaan päämäärään tai salaisesta tapaamispaikasta, joka voisi sopia salamurhaan. Näistä jälkimmäistä pääsinkin todistamaan varjostaessani erästä tyyppiä ylhäältäpäin Notre Damen parvekkeilla ja parruilla.

Tästä voi päätellä, että sivutehtävien merkitys on oleellisempi. Niiden kautta voi löytää uusia etenemismahdollisuuksia, jos niihin käyttää aikaa ja vaivaa. Päätehtävän aluksi pelaaja näkee listan eri sisäänkäynneistä ja muista nippeleistä, mikä motivoi kokeilemaan useita ratkaisutapoja.

Vielä parempaa lupaa hahmoeditori. Valinnanvaihtoehdot kurottavat kevyesti satoihin, kun asusteet ja aseet lisäävät tai verottavat XP-buffeja oman salamurhaajan neljän pääpiirteen puitteissa. Loadouteja voi vaihtaa lennossa tehtävien aikana aina tarpeen mukaan. Pelaaja voi siis varata paremmat panssarit ja miekat käsikähmöihin ja harmaat huput ja viitat pakomatkoihin ihmismassojen läpi.

Tämä on mainos:
Assassin's Creed: Unity
Arnolla on ihastus vihollisen riveissä: tulinen Templar-nainen Elise. Mitä koukkuja tämä mahtaa tuoda tarinaan?

Heistit ovat co-op-tehtävien alaluokka, joissa on hieman Assassin's Creed II:n katakombivaiheiden kaikua. Pelaajan on kavereineen tunkeuduttava raskaasti varioituun paikkaan, ryövättävä hyödykkeet ja luiskahdettava käpälämäkeen. Ympäristöissä on monia reittejä, ja pelaajia kannustetaan tekemään yhteistyötä. Joku voi jäädä vähän etäämmällä laukomaan nappiosumia, kun toinen toimii syöttinä.

Demossa huomasi, että vuosi merellä on tehnyt tehtävänsä pelitaidoillemme. Hiiviskelyssä meidät huomattiin aivan liian usein, ja Heist muuttui teurastukseksi joka askeleella. Nämä kohtaukset hyötyvät suuresti siitä, että pelaajat ovat omaksuneet taas kaupunginsisäisen temmeltämisen idean.

Gamescom-demo oli perusteellisempi ja vapaamuotoisempi kuin tiukasti ohjattu E3-esittely, mutta silti vasta ohuen ohut maistiainen koko pelistä. Toisaalta lupaus paluusta sarjan juurille saa myös miettimään, onko pelillä enää mitään oikeasti uutta annettavaa. Neljän pelaajan kimppapeliä ja mittakaavaltaan autenttista 1700-luvun lopun Pariisia lukuun ottamatta Unityn vallankumouksellisuus voi hyvinkin olla vain tarinallista.

HQ
Assassin's Creed: UnityAssassin's Creed: UnityAssassin's Creed: UnityAssassin's Creed: Unity

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä