Suomi
Gamereactor
ennakot
WWE 2K15

WWE 2K15

Ensikosketus 2K:n uuteen showpainipeliin. Herättääkö uusi konsolisukupolvi sarjan kohmeesta?

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Ilmassa on jännitystä. Istun monien muiden pelitoimittajien kanssa suurehkossa konferenssihuoneessa jossain päin Los Angelesia odottaen ensimmäistä silmäystä WWE 2K15:stä. Odotukset ovat korkealla, koska kehittäjät ja ammattipainijat ovat pitkin päivää lupailleet, että peliä on vaikea erottaa oikeasta tv-showsta. Huone hämärtyy, ja pääsemme viimein näkemään, mitä Visual Concepts on saanut irti uuden sukupolven raudasta.

Kamera panoroi John Cenaan tämän tehdessä sisääntulonsa kehään. Ja kyllä, pelissä on heti nähtävissä huomattava hyppäys grafiikoissa, mutta aivan tv-tasoiseksi en sitä menisi vielä sanomaan. Kyseessä on ehdottomasti hyvän näköinen peli, mutta oikeat WWE-tähdet ja -areenat erottuvat yhä edukseen.

Pikselinviilaus sikseen. Pelattavuus kiinnostaa enemmän; onhan WWE 2K15 paitsi sarjan ensiesiintyminen uudella sukupolvella myös ensimmäinen kerta, kun Visual Concepts on (yhdessä Yuke'sin kanssa) sen peräsimessä. Sarjalla on nyt uusi tuottaja, Mark Little, joka saattaa ravistella kehitystä eteenpäin.

WWE 2K15WWE 2K15
Tämä on mainos:

Showpainia seuraavat tietävät, miten ottelut yleensä alkavat. Hulk Hogan ei ryntää välittömästi vastustajansa kimppuun bodyslameja ja potkuja pommittaen. Sen sijaan ottelun alkuun kuuluu rennompi vaihe, kun painijat ottavat tuntumaa toisiinsa, pyörivät matolla ja kokeilevat vastustajansa puolustusta ennen tositoimiin ryhtymistä.

Alkuvaihe esitetään omana minipelinään. Pelaajat kokeilevat otteita kivi, paperi, sakset -tyylisenä naputtelukisana. Jokin ote voi johtaa voimapainiin, joka esitetään tiirikointipelin keinoin: sormet hakeutuvat analogitatille ja yrittävät löytää siitä määrätyn kulman ennen vastustajaa. Oikean kulman löydyttyä tattia pidetään pohjassa, kunnes seuraava ote alkaa.

Aiempina vuosina Yuke's on korostanut enemmän WWE-matsien simulointia kuin viihdyttävää pelaamista, mutta tänä vuonna tasapaino tuntuu löytyneen. Minipelit ovat hauskoja ja voivat antaa etulyöntiaseman ennen varsinaisen matsin alkamista.

Animaatiot ovat aina olleet sarjan Akilleen kantapää, eikä ongelmaa ole toistaiseksi täysin korjattu. Liikkeet näyttävät selvästi sujuvammilta kuin vanhan sukupolven WWE:ssä, mutta painijat ovat silti jokseenkin jäykkiä ja tylsiä kävellessään kehässä. Ne eivät esimerkiksi seuraa toisiaan katseella.

Tämä on mainos:

Systeemin jäykkyydestä johtuen pelissä on edelleen mahdollista tykittää lyöntejä tyhjään ilmaan ja pudottaa tuhoisia kyynärpääiskuja pelkkään mattoon, vaikka vastustaja on ehtinyt luikahtaa kehän ulkopuolelle. Potkut tai sidonnat voivat mennä kirjaimellisesti vastustajan läpi, jos tämä sattuu sopivasti liikkumaan. Pelille näyttää olevan vaikeaa keskeyttää joitakin pitempiä animaatioitaan.

Ongelmat ovat Yuke'sin perintöä sarjan aiemmista osista. Täytyy vain toivoa, että kehittäjillä on aikaa viilata moiset pois ennen tämän osan julkaisua. Onneksi positiiviset ominaisuudet ovat jo nyt negatiivisia merkittävämpiä.

Yksi parhaista parannuksista on se, että painijoilla on viimein oikeasti massaa. Pelaajalle ei jää epäselvyyttä, että pienimmätkin WWE-taistelijat ovat suhteellisen kovia jässiköitä, painaen reilusti yli 90 kiloa ja täyttäen ringin aiempaa luonnollisemmassa mittakaavassa. Kun kaverin heittää irlantilaisella köysiin ja sen jälkeen lähes dekapitoi käsivarrella, iskuissa on kouriintuntuvaa voimaa. Tätä tukee myös jykevä äänimaailma, joka äkkiseltään kuulostaa kokonaan uudelta. Massan tunne tekee pelistä heti paremman ja kivuliaamman.

Mielipiteitä jakava kestävyysmittari on mukana. Monet dissaavat, mutta minusta se toimii hyvin painipelin kontekstissa. Se kuvastaa miten painijoiden on kulutettava toisensa loppuun ja miten nämä voivat myös maagisesti saada uutta puhtia matsin painopisteen kääntyessä. Otetaan huomioon myös uusi aikapohjainen systeemi, joka mahdollistaa sidonnasta pakenemisen, ja kasassa ovat tarvittavat ainekset mielenkiintoisille otteluille, jotka voivat kestää silmänräpäyksen tai pienen ikuisuuden - juuri niin kuin oikeastikin.

Kehittäjät pyrkivät kaappaamaan showpainin spektaakkelimaisuuden. Sen lisäksi, että WWE 2K15 mahdollistaa esimerkiksi Cesarolla, Golddustilla, John Cenalla ja Randy Ortonilla mätkimisen, väriä isketään uudella Showcase-moodilla. Pääsin todistamaan siitä kahta suurta kohtaamista: CM Punkin ja John Cenan taistelua sekä DX:n hajoamisesta seurannutta HHH:n ja Shawn Michaelsin mittelöä.

Idea sopii peliin kuin nappi paitaan. Matsit esitellään asiaankuuluvin videoklipein, jotka kertovat miksi matsit kuumenivat niin kuin kuumenivat. Kaiken kaikkiaan Showcase pitää sisällään 33 kamppailua, joissa eletään lajin maagisimmat hetket uudelleen. Kyse on melko merkittävästä yksinpelimoodista. DX-kuvio erityisesti on todellinen klassikko, jonka päälle voisi myös rakentaa lisäosien ja tulevien WWE-pelien puitteissa. Ehkä voisimme nähdä Hulk Hoganin ja Ultimate Warriorin kohtaamisen tai jopa kitkerää kilvoittelua Bret "The Hitman" Hartin ja Shawn Michaelsin välillä?

WWE:tä tv:stä seuraavat saattavat oudoksua CM Punkin läsnäoloa pelissä. Mieshän ei ole enää edes puheväleissä WWE:n kanssa. Otaksuisin syyn olevan siinä, että pelin tarinamoodi oli jo purkitettu, eikä CM Punkia voitu poistaa (kuten yleensä kävisi) ilman sisällön huomattavaa muokkaamista.

Valitettavasti CM Punk ei näytä olleen läheisissä tekemisissä pelin kehittäjien kanssa, sillä ainakin tässä varhaisessa versiossa hahmo näyttää huomattavasti karummalta kuin muut ottelijat. Ihan toista päätä edustaa esimerkiksi Golddust, joka on todella vaikuttava ilmestys. Tuottaja Mark Little lupaa, että peli esitetään 1080p:n tarkkuudella ja silkinsulavalla 60 kuvan nopeudella sekä PS4:llä että Xbox Onella. WWE 2K15:n vanhan sukupolven versiot eivät pääse nauttimaan kaikista näistä herkuista.

Ensiesittelystä jäi hyvä kutina. Peli vaikuttaa kaikin puolin paremmalta kuin edeltäjänsä, eikä yksinpelaajiakaan olla unohdettu. Uudesta uramuodosta ei vielä päästy nauttimaan, mutta sen ideana on luoda oma painija ja kivuta NXT:n kautta WWE:hen ja aina Wrestlemaniaan ja Hall of Fameen asti. Suunnitelmia on myös muille moodeille.

Urheiluekspertti Visual Conceptsin ja Yuke'sin painitiedon yhdistäminen vaikuttaa lupaavalta liitolta. Toki mukana on edelleen joitakin vanhahtavia jäänteitä, mutta pitää alleviivata, että peli on vielä kesken. Parin kuukauden ahkeran viimeistelyn jälkeen peli voi olla todellinen herkkupala WWE-faneille, ja kenties myös ihan vain uutta mätkintäpeliä etsiville.

HQ

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
WWE 2K15Score

WWE 2K15

ARVIO. Kirjoittaja Jonas Mäki

WWE 2K15 vetoaa varmasti vapaapainifaneihin, mutta muiden kannattaa jättää tämä osa väliin.



Ladataan seuraavaa sisältöä