Suomi
Gamereactor
ennakot
Battleborn

Battleborn

Battleborn jatkaa Gearboxin tuttua linjaa ja sekoittaa useita lajityyppejä toisiinsa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Kaukaisessa tulevaisuudessa kaikki universumin tähdet ovat sammuneet yhtä lukuun ottamatta. Ainoastaan Solus loistaa yksin pimeässä avaruudessa, ja sinne kaikki avaruudenväliseen matkustukseen kykenevät lajit ovat paenneet eloonjäämisen toivossa. Tämä tarkoittaa tietysti taistelua universumin viimeisten energiavarojen hallinnasta. Kukaan ei kuitenkaan tiedä, että avaruuden pimeydessä vaanii vielä pahempi uhka.

Verelsi on synkkä ja brutaali vihollinen, joka on myös vastuussa universumin pimenemisestä. Heidän tavoitteenaan on metsästää sukupuuttoon maailmankaikkeuden kaikki lajit. Battleborn on nimitys eliittisotilaille, jotka ovat unohtaneet rotujen ja liittoumien keskinäiset erimielisyydet ja taistelevat nyt tätä yhteistä vihollista vastaan. He ovat universumin viimeinen toivo lopullista tuhoa vastaan, ja pelaajalla on luonnollisesti mahdollisuus olla yksi heistä.

Gearboxilla on vuosien varrella piisannut sekä hittejä että huteja, mutta yksikään heidän luomistaan pelisarjoista ei ole ollut täysin susi. Brothers in Arms toi taktisen tason räiskintöihin uudenlaista dramaattista kerrontaa, kun taas Borderlands sekoitti hienosti räiskintää ja roolipelaamista. Battleborn aikoo jatkaa tätä perinnettä, ja tuloksena voi olla uusi B-kirjaimella alkava hitti.

BattlebornBattleborn
Tämä on mainos:

Battleborn on Gearboxin sanojen mukaan "sankariräiskintä", tosin jotkut ovat sitä mieltä, että peli istuu aika tiukasti MOBA:n (Multiplayer Online Battle Arena) kategoriaan. Varmaa on kuitenkin se, että peli jatkaa Gearboxin tavaramerkiksi muodostunutta eri genrejen sekoittamista. Siinä on piirteitä räiskintä- ja roolipeleistä, taistelupeleistä sekä reaaliaikaisista strategioista. Battlebornia on kehitetty Borderlands 2:n julkaisemisesta lähtien, ja Gearboxin perustajan Randy Pitchfordin mukaan se on yhtiön "suurin ja kunnianhimoisin projekti". Pelin voi pelata läpi joko yksin tai kavereiden kanssa. Maksimissaan viisi pelaajaa voi liittoutua keskenään kampanjassa tai toisia pelaajia vastaan käytävissä matseissa. Netin lisäksi kaverin kanssa voi pelata myös samalla ruudulla.

Battleborn tarjoaa pelattavaksi viisi liittoumaa, jotka eroavat toisistaan vakaumustensa ja maailmankatsomustensa perusteella. Käsikirjoittaja Aaron Lindenin mukaan liittoumat eivät ole homogeenisiä, vaan niiden sisällä on hyvin suuri kirjo erilaisia rotuja ja hahmoja. Jennerit muistuttavat samuraita, ja he pitävät kunniaa erittäin suuressa arvossa. Peacekeeperit ovat paikan poliiseja, jotka hoitavat tehtäväänsä vaikka voimakeinoilla. Roguet ovat hyvin löysä joukko, joka koostuu yhteisön ulkopuolelle jääneistä hylkiöistä, rosvoista ja palkkasotureista. Eldrideillä on puolestaan yhteys ympäröivään luontoon, ja he osaavat käyttää taikuutta. Viimeinen liittouma on nimeltään Last Light Consortium, jotka ovat sodalla tienaavia aristokraatteja. He vastaavat kaikkien liittoutumien aseistamisesta ja sotavälineiden kehittämisestä.

Demossa saatiin nähdä yhdeksän näihin liittoumiin kuuluvaa hahmoa. Mukana oli muun muassa herrasmiesmäinen tarkka-ampujarobotti Marquis, sienimäinen Miko sekä silmälapulla varustettu rosvo nimeltään Reyna. Gearboxin tavoitteena on luoda yhteensä 25 erilaista hahmoa, ja jokaisen liittouman sisällä voi valita mieleisensä viidestä eri henkilöstä. Suunnittelusta vastaava John Mulkey kertoi rakastavansa steampunkia ja pelaavansa mieluiten vahvoilla ja rangaistusta kestävillä tankeilla, joten yksi tulevista hahmoista on todennäköisesti sellainen.

Jokainen hahmo on käytännössä oma itsenäinen luokkansa. Kaikilla on erilaiset liikkeet, vahvuudet ja heikkoudet, aseet sekä kyvyt. Kaikilla on myös omat muokkausmahdollisuutensa sekä erikoiset esineensä. Hahmoissa pitäisi löytyä myös runsaasti tarinallista syvyyttä, sillä jokaiselle on kirjoitettu todella paljon dialogia. Kaikilla on yli 700 riviä kommentteja pelkästään taisteluita varten. Jos joku kuolee, toinen hahmo kommentoi sitä, ja kolmas vastaa vielä toisen kommenttiin. Tämä takaisi sen, että keskusteluissa tullaan kuulemaan paljon erilaisia sanailuja.

Tämä on mainos:
BattlebornBattlebornBattleborn

Battlebornin hahmot kehittyvät useilla eri tasoilla. Taisteluiden aikana ne käyvät läpi erittäin nopean MOBA-peleistä tutun syklin. Tasot nousevat keskimäärin kahden minuutin välein, ja 15. tasoon rajatun katon saavuttaa yleensä puolen tunnin sisällä. Aina tason noustessa voi valita yhden kahdesta eri kehitysvaihtoehdosta, ja kunkin hahmon paras kyky avautuu jo kehityskaaren puolessa välissä. Kehitys nollautuu taistelun jälkeen ja alkaa uudelleen alusta seuraavassa ottelussa. Tämän lisäksi hahmot voivat hankkia pelin kuluessa pysyviä ominaisuuksia, joita Mulkey kutsui mutaatioiksi. Näitä voi sijoittaa hahmojen kykypuihin, joten seuraavassa taistelussa tietyllä tasolla voi saada käyttöönsä täysin uuden taidon. Mukana on tietysti myös kosmeettisia päivityksiä, joilla omasta hahmostaan voi tehdä itsensä tai vaikka Hello Kittyn näköisen. Ainoastaan aseita ei voi vaihtaa, sillä ne on suunniteltu kiinteiksi osiksi henkilöiden kokonaisuutta. Tosin niitä voi päivittää matsien aikana.

Hahmojen lisäksi pelaajilla on profiilikohtainen kehityskaari. Pomoja kukistamalla saa Salvagea, joka avaa käyttöön uusia modifikaatioita. Niitä on runsaasti erilaisia, ja ne vaikuttavat kaikkiin käytettäviin taistelijoihin. Pelaajat voivat myös tuunailla aseita jonkin verran, mutta Gearbox haluaa poiketa perinteisestä linjasta. Parannuksia kuten "+0,4% kriittisen osuman mahdollisuuteen" on pyritty välttämään, ja niiden tilalla on "Välitön pään irtoaminen jokaisella pääosumalla" -linjaa noudattavia perkkejä.

Ulkonäöltään peli yhdistää Gearboxin huumorin ja hauskan hahmodesignin unimaisiin artistisiin maisemiin. Musiikki toi puolestaan mieleen Little Big Planetin, ja se täydentää hyvin pelin tunnelmaa. Taiteellinen johtaja Scott Kester kertoi, että heidän täytyi olla hyvin huolellisia Battlebornia luodessaan. Useita erilaisia genrejä yhdistelevän pelin täytyy olla visuaaliselta tyyliltään sellainen, että pelimaailmaan voi huoletta heittää kaikkea mahdollista fantasiasta scifiin.

Lopuksi on vielä palattava vielä kiistanalaiseen väitteeseen siitä, onko Battleborn todella MOBA. Incursion on ensimmäinen moninpelistä esitelty pelimuoto, ja siinä on hyvin paljon genren määrittelemiä piirteitä: Oman puolen sotilaat juoksevat tietyillä linjoilla kohti vihollisen linnaketta, ja vastustajan tukikohdan tuhoamalla voittaa ottelun. Sankarin kokemus myös nollautuu otteluiden välillä. Kuinka paljon samaa nähdään muissa pelimuodoissa on vielä epäselvää. Nollautuva kokemus on ainakin mukana myös kampanjassa. Ei kuitenkaan vielä leimata peliä suuntaan tai toiseen, vaan odotetaan ensi vuoteen, jolloin Battleborn saapuu PC:lle, PS4:lle ja Xbox Onelle.

Aiheeseen liittyviä tekstejä

1
Battleborn sulkee palvelimensa

Battleborn sulkee palvelimensa

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Vuonna 2016 Gearbox ja 2K Games julkaisivat Battlebornin samoihin aikoihin Blizzardin Overwatchin kanssa. Battleborn oli se, joka jäi jalkoihin ja unohdettiin. 2K:n tuki...

1
Suuria muutoksia tulossa Battleborniin

Suuria muutoksia tulossa Battleborniin

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Gearboxin Battlebornin alkutaival ei ollut helppo. Suurin syy tähän on ollut osittain epäreilu vertailu Blizzardin Overwatchiin. Muitakin syitä on, ja juuri näihin...



Ladataan seuraavaa sisältöä