LIVE
HQ
logo hd live | Pepper Grinder
See in hd icon

Chat

X
      😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
      Suomi
      Gamereactor
      ennakot
      Grand Theft Auto V

      Grand Theft Auto V

      Pääsimme testaamaan uutta versiota GTA V:stä ja se tarjosi aivan uuden näkökulman Los Santosiin.

      Tilaa uutiskirjeemme tästä!

      * Pakollinen tieto
      HQ

      "Teräväpiirtoon remasteroitu peli" jättää määritelmänä suuhun hieman katkeran maun. Kaikki eivät ole onnistunut lunastamaan niille asetettuja odotuksia. Pettymyksistä voi mainita esimerkiksi Silent Hill 2 HD:n ja Age of Empiresin, jotka onnistuivat melkein pilaamaan sarjojensa hyvän maineen. Toisaalta muun muassa Shadow of Colossuksen ja Halo: Combat Evolvedin uusioversiot valavat uskoa remasteroinnin toimivuuteen. Nyt tämän käsittelyn on saanut vain yli vuosi sitten julkaistu Grand Theft Auto V. Suitsutusta on riittänyt, ja peli on myyty jo yli 30 miljoonaa kappaletta. Kesän E3-messuilla Rockstar ilmoitti julkaisevansa GTA V:n vihdoin myös PS4:lle ja Xbox Onelle (PC:lle tammikuussa 2015). Pelin ulkoasuun luvattiin runsaasti parannuksia ja näyttää siltä, että Rockstar on pitänyt lupauksensa.

      Grand Theft Auto VGrand Theft Auto V

      Pääsin testaamaan ennakkoon GTA V:n uutta versiota Rockstarin studiolla Lontoossa, ja pelin parissa viettämäni tunnit kiisivät todella nopeasti ohitse. Los Santosia saa ihailla nyt 1080p:n tarkkuudessa, mutta molempien konsolien ruudunpäivitys on lukittu 30 kuvaan sekunnissa. Ulkoasu on todella kiillotettu, ja muun muassa valaistusta ja motion blur -tehosteita on parannettu huomattavasti. Lisäksi säätilat ovat realistisempia, ja kaduilla liikkuu enemmän jalankulkijoita ja erilaisia ajoneuvoja. Testaamani versio pyöri PS4:llä ja se näytti todella maukkaalta:

      Vinevood Boulevardin kaduilla risteilevien autojen valot heijastuvat taivaalla matalalla riippuvista harmaista pilvistä. Samaan aikaan oikaisin puskien läpi pienelle ja vilkkaalle kadulle, joka kiemurteli alas vuorenrinnettä kohti kaupungin keskustaa. Huomasin tien viereen parkkeeratun urheiluauton, jonka alusta hohti oranssin neonvärisenä. En voinut vastustaa kiusausta, joten kaappasin pirssin itselleni. Sekunteja myöhemmin kiisin pitkin katuja, ja ainoastaan ajovaloni lävistivät ympäröivän pimeyden. Allani hyrräsi tyydyttävästi V8-moottori, ja käänsin radion päälle. Kuuluttajan äänen keskeytti pian valtava jyrähdys ja taivaalta ropisi sadepisaroita. Tielle muodostui nopeasti pieniä lätäköitä, ja jalankulkijat yrittivät suojautua sateelta nostamalla kauluksensa ylös ja kiirehtimällä lähimpään suojaan.

      Tämä on mainos:

      Peli on täynnä yksityiskohtia, mutta silti en voinut karistaa suustani "teräväpiirtoon parannetun version" ilmauksen jälkimakua. Niinpä kysyin mitä uutta Rockstar on lisännyt kokemukseen, ja pian sain kokea jotain aivan uutta.

      Yhdellä painalluksella kameran kuvakulma siirtyi hahmon silmien taakse, ja ensimmäistä kertaa pääsin nauttimaan GTA:sta ensimmäisen persoonan näkökulmasta. Kävellessäni huomasin pientä pään heilumista kuvastavan tehosteen, jonka avulla liikkuminen tuntui realistiselta kävelyltä, eikä vain eteenpäin leijailemiselta. Aitouden tunnetta lisäsivät myös näkyvissä olevat kädet sekä alaspäin katsottaessa nähtävät jalat. Uusia erilaisia animaatioita on tuhansia aina juoksusta hiippailemiseen. Rockstarin edustaja kertoi heidän leikkineen uudella formaatilla, sillä GTA:ta on pelattu perinteisesti kolmannen persoonan näkökulmasta. Erilaisia asetuksia on mukana runsaasti, joten jokainen saa varmasti muokattua kokemuksestaan haluamansa kaltaisen. Näiden avulla voi muun muassa säätää tähtäysapujen voimakkuuksia, kuvakulman toimintaa kierähdysten aikana sekä halutessaan mahdollistaa tähtäämisen aseiden rautatähtäinten läpi. Lopulta ohjain lykättiin jälleen käteeni ja pääsin hyppäämään Trevorin housuihin.

      Kiidän jeepilläni ylös Mt. Chiliadin polkua ja kuulen jahtaavien poliisiautojen viiltävät sireenit. Valitettavasti hallussani on runsaasti heroiinia ja tuliaseita, joten antautuminen ei tule kuuloonkaan. Saavun huipulle hieman ennen takaa-ajajiani ja nappaan olalleni singon. Katson tähtäimen läpi ja lähetän raketin kohti ensimmäistä poliisiautoa. Sihisevä ammus pamahtaa suoraan auton kylkeen ja lennättää sen ympäri yhtenä tulipallona.

      Grand Theft Auto VGrand Theft Auto VGrand Theft Auto V
      Tämä on mainos:

      Vaikka kyseessä oli vain pieni takaa-ajo, se tuntui tuoreelta kuvakulman muuttamisen ansiosta. En olisi uskonut, että Los Santosin näkeminen tästä kuvakulmasta tarjoaisi näinkin erilaisen pelikokemuksen. Kaikki tuntui uudelta, ja esimerkiksi jokaisella autolla, lentokoneella ja helikopterilla on omat kojelautansa toimivine mittareineen.

      Los Santos näytti kaikin puolin entistä eläväisemmältä ja paremmalta. Kiitos tästä kuuluu tietysti pääasiassa uusille animaatioille, näyttäville välivideoille, 1080p:n ruuduntarkkuudelle sekä maastossa lymyäville uusille yksityiskohdille. Mutta kaikkia näitä enemmän minuun teki vaikutuksen uusi kuvakulma. Se on varmasti nykyisten konsolien suurin valtti, sillä se muuttaa pelikokemuksen täysin toisenlaiseksi. Ominaisuus on hyvin toteutettu ja vie pelaajan suoraan tapahtumien keskelle.

      Jos minulla oli ennen testisessiota jotain epäilyksiä tämän version tarpeellisuudesta, ovat ne nyt täysin pois pyyhkäistyt. En malta odottaa, että pääsen jälleen palaamaan Los Santosiin ja kokemaan Michaelin, Trevorin ja Franklinin tarinat täysin uudesta näkökulmasta.

      HQ
      Grand Theft Auto V

      Aiheeseen liittyviä tekstejä

      Grand Theft Auto VScore

      Grand Theft Auto V

      ARVIO. Kirjoittaja Kimmo Pukkila

      Jotain on tehty oikein, kun sama peli julkaistaan kolmatta kertaa ja netti sulaa riemusta. Myyntiennätyksiä rikkonut Grand Theft Auto V on viimein saapunut PC:lle.



      Ladataan seuraavaa sisältöä