LIVE
HQ
logo hd live | Pepper Grinder
See in hd icon

Chat

X
      😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
      Suomi
      Gamereactor
      ennakot
      Sunset

      Sunset

      Tale of Talesin työstämä peli kertoo sodasta, mutta ei ole kuitenkaan sotapeli.

      Tilaa uutiskirjeemme tästä!

      * Pakollinen tieto
      HQ

      "Kuulostaa mielenkiintoiselta"; se oli ensimmäinen ajatukseni Sunsetista, kun haastattelin pelin tekijöitä viime vuoden lopulla. Konsepti ja sen keskipisteessä oleva tarina kuulostivat hyvin kiehtovilta. Kun viimein testasin lyhyttä demoa, kiinnostukseni Sunsetia kohtaan vain kasvoi.

      Pelin asetelma on aika yksinkertainen. Kuvittele Gone Home, mutta lisää mukaan vahvempaa lineaarista kerrontaa. Pelaaja ohjastaa Angela Burnsia, joka on amerikkalainen siivooja. Hän työskentelee kuvitteellisessa Etelä-Amerikkalaisessa kaupungissa San Bavónissa 1970-luvulla. Se ei ole seesteinen paikka, sillä maata riepottelee sisällissota. Joka ilta auringonlaskun jälkeen Burns suuntaa salaperäisen Gabriel Ortegan luksusasuntoon siivoamaan. Tuhkakuppien siivoamisen ja papereiden järjestelemisen välissä koetaan hienovaraisesti kerrottu tarina, johon liittyvät niin asunnonomistaja Ortega, kuin myös ulkopuolella riehuva konflikti.

      Testaamani ennakkoversio koostui kolmen päivän mittaisesta ajanjaksosta, jonka aikana ympäristö muuttui selvästi. Nämä päivät eivät tosin olleet perättäisiä, joten todennäköisesti muutokset ovat huomattavasti hienovaraisempia lopullisessa versiossa. Eivätkä vaihtelut rajoittuneet pelkästään Ortegan asunnon sisälle, sillä ikkunasta pystyi näkemään kuinka verrattain rauhalliseen maisemaan ilmestyi yhä enemmän sitä täplittäviä tulipaloja ja muita sodan merkkejä.

      Ortegan asunnosta voi löytää useita viestejä, jotka on jätetty juuri Burnsille. Näiden avulla voi käydä eräänlaista keskustelua asunnon omistajan kanssa. "Pöytä tuntuu tyhjältä", totesi Ortega yhdessä viestissä. "Ehkä sinun kannattaisi kutsua joku illastamaan kanssasi", vastasi Burns. En muista olivatko nämä sanat täysin oikein, mutta yritin tarkistaa asian myöhemmillä pelikerroillani. En kuitenkaan onnistunut luomaan täsmälleen samanlaista tilannetta, joten en koskaan nähnyt viestiä uudelleen. En saanut täyttä selvyyttä parin välisestä dynamiikasta, mutta heidän välillään näytti selvästi olevan jotain jännitettä.

      Tämä on mainos:
      SunsetSunset

      Burnsin henkilöhahmossa oli myös jotain salaperäistä karismaa, ja uskon hänestä löytyvän runsaasti erilaisia puolia tarinan edetessä. Hän ilmoitti jo demon alussa olevansa aktivisti, mutta monia kysymyksiä jäi silti auki. Miksi hän siivosi tätä asuntoa, ja miksi hän tuli niin hyvin toimeen työnantajansa kanssa? Nämä olivat vain pari niistä kysymyksistä, joihin toivoisin saavani tulevaisuudessa vastauksia.

      Burns sai joka päivä pari asuntoon liittyvää siivoustehtävää ja näiden aikana oli erittäin hyvä tilaisuus tutkia ja tutustua ympäristöön. Asunnosta löytyi paljon hypisteltävää sälää, tosin välillä ne eivät tuntuneet reagoivan lainkaan näppeihini. Erilaisia esineitä löytyi paljon, eikä joka päivä ollut tarjolla kaikkia edellisen päivän tavaroita. Muuttuvan asunnon tutkiminen vaikuttaa olevan yksi pelin pääasioista.

      Eniten kiinnitin kuitenkin huomiota pelin kerrontaan sekä miljööseen. Juoni vetoaa varmasti vakoojatarinoista tai trillereistä pitäviin pelaajiin. Miljöössä mielenkiintoisinta oli se, miten taustalla nähtävä väkivalta heijastui pelin tapahtumiin. Tekijöiden mukaan konflikti ja väkivalta ovat kaiken taustalla, eikä nyt käydä läpi tarinaa sankarin vinkkelistä. Kyseessä on pikemminkin tapahtumien keskellä asuva normaali henkilö.

      Tämä on mainos:
      SunsetSunsetSunset

      Sunsetissa on selkeitä merkkejä valtakulttuurin vastavirrasta, eikä se ole suinkaan yksin. Viime aikoina tarjolla on ollut yhä enemmän pelejä, jotka panostavat räjähtävän Hollywood-toiminnan sijaan kerrontaan ja henkilöhahmoihin. Samaa mieltä on myös Auriea Harvey, joka on yksi Tale of Talesin perustajista:

      "Katsoimme erilaisia sotapelejä, kuten Call of Duty -sarjaa ja muita vastaavia. Toki ne ovat mielenkiintoisia, mutta halusimme aina tietää miltä peli tuntuisi jostain toisesta perspektiivistä katsottaessa. -- Kaikki sai todennäköisesti alkunsa siitä kun pelasimme Half-Life 2:ta, ja näimme alussa kaksi henkilöä istumassa sohvalla. Gordon Freeman ampuu pelin aikana kaikki palasiksi, mutta mietimme miltä pelin sisältö olisikaan näyttänyt näiden kahden henkilön näkökulmasta?"

      Juuri tästä näkökulmasta olen eniten innoissani, sillä kyseessä ei ole sotatarina vaan tarina sodasta. Saa nähdä onnistuuko tarina koskettamaan samalla tavalla kuin esimerkiksi Valiant Hearts: The Great War tai This War of Mine, vai käsitelläänkö aihetta vieläkin hienovaraisemmin. Siitä voikin muodostua hienosti ajatuksia herättävä tapaus. Mistään pitkästä kokemuksesta ei välttämättä ole kyse, mutta peli voi kestää 90 minuutista jopa kuuteen tuntiin riippuen millä tavalla peliin uppoutuu.

      Sunsetin musiikeista vastaa Austin Wintory (Journey, The Banner Saga, Monaco: What's Yours is Mine). Pelin voi jo nyt tilata ennakkoon. Ennakkotilaisuuden perusteella pelissä riittää vielä korjattavaa on vähän siellä sun täällä, mutta sen julkaisuun on vielä aikaa. Tarkkaa päivää ei vielä edes ole paljastettu, mutta pelintekijät olivat toiveikkaita sen ehtivän ulos vielä keväällä. Samaa jäin itsekin toivomaan.

      HQ

      Aiheeseen liittyviä tekstejä

      0
      SunsetScore

      Sunset

      ARVIO. Kirjoittaja Mika Sorvari

      Omaperäinen tarinapeli vie pelaajan myrskyisälle 1970-luvulle.

      0
      Auringonlaskua ihaillaan toukokuussa

      Auringonlaskua ihaillaan toukokuussa

      UUTINEN. Kirjoittaja Leevi Rantala

      Tale of Tales ilmoitti, että mielenkiintoiselta vaikuttava seikkailupeli Sunset julkaistaan 21. toukokuuta. Pelin tapahtumat sijoittuvat 1970-luvulle ja tapahtumapaikkana...

      0
      Sunset

      Sunset

      ENNAKKO. Kirjoittaja Mike Holmes

      Tale of Talesin työstämä peli kertoo sodasta, mutta ei ole kuitenkaan sotapeli.



      Ladataan seuraavaa sisältöä