Suomi
Gamereactor
ennakot
The Sims 4: Get to Work

The Sims 4: Get to Work

Ennakkosilmäyksessä The Sims 4:n työelämään keskittyvä lisäosa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

The Sims 4: Get to Work eli The Sims 4: Duunipäivä -lisäosa mahdollistaa sen, mistä moni pelaaja on pitkään haaveillut: simien aidon ohjastamisen työpaikoilla. Pelaaja pääsee käärimään hihansa kolmen aktiivisen uran kanssa: lääketieteen, etsiväntyön ja tieteen. Kukin ura toteutuu omalla erikoistontillaan simin työaikojen mukaan, ja kerralla pelaaja pääsee ohjastamaan yhtä simiä. Työpäivän alussa pelaaja voi valita, lähteäkkö simin mukaan töihin vai ei, mikä on varsin näppärää, etenkin jos perheessä on useampi hahmo, tai jos koko peliaikaansa ei halua täyttää töiden paiskimiseen.

Työpaikkakohdassa ruudun ylänurkkaan ilmestyvä työpaikkamittari ohjeistaa, mitä on tehtävä, ja myös mittaa suoriutumista päivän töistä. Erilaisia työtehtäviä on tarjolla kahdesta kolmeen kerrallaan, ja ne vaihtuvat sitä mukaa, kun niitä suorittaa.

Työuransa alussa olevan simin päivittäinen aherrus täyttyy simppeleistä rutiinitehtävistä, mutta edetessään uraputkessaan tehtävät muuttuvat mutkikkaimmiksi ja haasteita tulee lisää. Siinä missä lääketieteen parissa puurtava simi sai alkuun ainoastaan luututa lattioita ja kiikuttaa ruokaa potilaille, pääsee pidemmälle ehtinyt kollega tekemään monimutkaisia diagnooseja ja toimittamaan simivauvoja maailmaan. Kivutessaan uraportaita ylöspäin saa lisäksi käyttöönsä ihka uusia laitteita ja leluja, joista riittää niin hupia kuin hyötyäkin.

Jokaisen päivän lopuksi pelaaja saa raportin siitä, miten hyvin hoiti hommansa, eikä kaikki todellakaan mene kerralla putkeen. Välillä saman homman voi joutua tekemään moneen kertaan, ennen kuin työtehtävän saa läpi, eikä aina ole selkeää, mitä onkaan tehtävä, jotta hommat tulevat hoidetuksi. Aloilla on eroja: etsivän työtehtävien läpivienti on vielä kirkasta kuin mikä, mutta lääketieteen parissa pelaaja joutuu monta kertaa raapimaan korvallistaan pohtiessaan, miten kummassa mikin homma suoritetaan, ja viimeistään tiedelaboratorion moninaisten hilavitkuttimien joukossa on äkkiä aivan hukassa. Mikäli peliä ei saisi pauselle aina halutessaan, olisi tehokkaan työpäivän kokoon kursiminen turhankin haasteellista.

Tämä on mainos:
The Sims 4: Get to WorkThe Sims 4: Get to Work

Toinen suuri haaste työmaalla on työpaikkatonttien älytön koko. Kun huoneen poikki kävelemiseen tuhrautuu edelleen minuuttitolkulla aikaa, ja työpaikka on suunnilleen jalkapallokentän kokoinen, iso osa ajasta kuluu paikasta toiseen kipittämiseen. Ylityöt tulevatkin siis helposti tutuksi, kun samalla on vielä huolehdittava siminsä perustarpeista. Haasteet eivät kuitenkaan kasva ylivoimaiseksi, vaan aiheuttavat vain pientä kitkaa.

Kolmen aktiiviuran lisäksi pelaaja pääsee näyttämään kyntensä myös yksityisyrittämisen puolella. Erilliselle tontille voi pykätä mielensä mukaisen myymälän, jossa kaupata kaikkea, mitä peli sisällään pitää. Kun pelisarjan aikaisemmissa osissa yrittäjyys keskittyi uusien esineiden valmistamisen ympärillä, tällä kertaa suuremmassa roolissa on yrittäjyyden sosiaalinen aspekti. Onnistuakseen yrittäjänä on houkuteltava asiakkaittaan ostamaan rupattelemalla mukavia ja hieromalla kauppaa.

Bisnestä voi tehdä joko ostovalikon tavaroilla tai valjastamalla uudet taidot, valokuvauksen ja leipomisen, rahantekoon. Molemmat taidot ovat lystikkäitä, mutta tuskastuttavan laiskasti toteutettuja. Iloa niistä kyllä riittää, mutta vähänkin vaativampi pelaaja jää kaipaamaan pientä lisäpotkua.

Tämä on mainos:

Lisäosan erityishahmo on niin ikään jotain kauan kaivattua, sillä Duunipäivän myötä peliin palaavat myös takavuosien suosikit, avaruusoliot. Nämä simimiehiä kaappaavat ja niitä paksuksi pamauttavia muukalaisia onkin ehditty jo kaivata, mutta uusin toteutustapa kyllä hieman vesittää muukalaisten esiinmarssia. Siinä missä alien on ennen ollut vaikeasti hankittava erikoishahmo, on se tällä kertaa helposti itse luotava hahmo. Helpon saatavuutensa lisäksi on hitusen harmi, että alieneilla ei pahemmin ole mitään mielenkiintoisia omia erikoistoimintojaan, mitä nyt pientä telepatiaa, mikä tekee niistä turhan kesyjä. Niin ikään niiden omaksi mainittu maailma, jonne pääsee pätevöidyttyään tieteen parissa tarpeeksi, on turhan köykäinen: vain yksi erityistontti, ja siinä kaikki. Tähän olisi toivonut jotain rohkeampaa twistiä.

Hieman vaisuksi jäävistä ulkoavaruuden muukalaisista huolimatta The Sims 4: Duunipäivä vaikuttaa pikapelauksen perusteella ylen oivalta lisältä elämäsimulaatiosarjan kirjoon. Työpäivät on toteutettu mallikkaasti ja niissä on sopivasti omaleimaisuutta, ja myös kauan kaivattua pientä huumoria löytyy sieltä täältä mukavana mausteena. Muutama ketterä ratkaisu ja kollegoiden poikkeuksellisen hyvin toimiva tekoäly saa hommat luistamaan ja tuo mukavasti liikkumavaraa. Uusien esineiden ja vaatteiden kavalkadi on varsin kelvollinen, ja niistä löytyy muutama mukava yllättäjä. Lisäosa tuo hienosti lisäväriä peruspelaamiseen ilman sen kummempia kommervenkkejä ja vaikuttaa varsin montaa pelaajatyyppiä miellyttävältä realistiselta lisälataukselta, jonka avulla simien kanssa vietetty aika saa entistä enemmän syvyyttä.

HQ
The Sims 4: Get to WorkThe Sims 4: Get to WorkThe Sims 4: Get to Work

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä