Suomi
Gamereactor
ennakot
Star Wars Battlefront

Star Wars: Battlefront

Kymmenen vuoden poissaolon jälkeen Star Wars: Battlefront on pian täällä taas. Dice on työstänyt uutta aloitusta jo tovin, ja nyt saamme ensimmäisen silmäyksen uudistuneeseen pelisarjaan.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Anaheimin messukeskuksessa suorastaan kiehuu. Kymmenet tuhannet Star Wars -fanit ovat kokoontuneet juhlistamaan legendaarista saagaa Star Wars Celebration -tapahtumaan. Tiedossa on niin uuden Star Wars: The Force Awakens -elokuvan uusi teaser-traileri kuin myös ensimmäinen kunnon silmäys Star Wars: Battlefrontiin. Sarjan jatkoa on odotettu pitkään, onhan edellisestä pelistä kulunut jo kymmenen vuotta, joten kiinnostus uutuutta kohtaan on ennätyksellisen korkealla.

Battlefront on kuitenkin täysin uusi aloitus sarjalle. Uusi julkaisija, uusi kehittäjä - nyt lähdetään siltä paljonpuhutulta puhtaalta pöydältä. Dicen tuottaja Patrick Bach kuvaili tilannetta seuraavasti:

"Me emme tehneet sarjan aiempia pelejä, joten sekä jouduimme että pääsimme aloittamaan tehtävän kokonaan alusta. Battlefront on siis täydellinen rebootti. Olemme keskittyneet siihen mitä aikaisemmat sarjan pelit yrittivät tehdä ja yrittäneet luoda sen uudestaan omalla tavallamme."

Star Wars BattlefrontStar Wars Battlefront
Tämä on mainos:

Dice tekee tiivistä yhteistyötä Lucasfilmin kanssa. Kehittäjät ovat näin päässeet käsiksi pyhimmistä pyhimpään Star Wars -arkistoon, ja pystyneet luomaan täydellisiä 3D-versioita alkuperäisistä esikuvista fotogrammetriaksi kutsutun tekniikan avulla. Hahmot, robotit, X-siipiset, valomiekat ja laserpyssyt ovat suorastaan törkeän yksityiskohtaisia. Dice on jopa vieraillut kaikilla alkuperäisen trilogian kuvauspaikoilla ja mallintanut ne vimmaisella tarkkuudella Frostbite 3 -moottorilla.

Design director Niklas Fegraeus kehui yleisölle, että yhdistettynä Dolby Atmos -teknologialla (vain PC:llä) esitettyyn alkuperäiseen musiikkiin ja ääniefekteihin, tämä kaikki yhdistyy iskevimmäksi audiovisuaaliseksi kokemukseksi mitä kehittäjä on koskaan luonut.

Tämähän oli vain perinteistä PR-paukuttelua, mutta Dicen suljettujen ovien takana esittelemä, suoraan PS4:ltä kaapattu varhainen alfademo antoi sille uutta uskottavuutta. Demotussa pätkässä katsojat heitettiin suoraan keskelle Endorin majesteettisten puiden ja runsaan aluskasvillisuuden katveessa käytyä kiivasta tulitaistelua. Laserit vinkuivat sankarin korvissa tämän edetessä pitkin kiemurtelevaa polkua. Valo siivilöityi lehväkaton lävitse, ilmassa leijui pölyä ja kapinalliskaverit karjuivat vitikossa.

Pelaaja havaitsi joukon Imperiumin iskujoukkoja ja vaihtoi ensimmäisen persoonan perspektiivistä kolmanteen. Lähestyessään tämä kuitenkin huomasi iskujoukkoja tukevan AT-ST -kävelijän. Taistelutoverien kanssa koordinoitu laserkeskitys muutti kaksijalkaisen näppärästi liekehtiväksi metalliksi, ja voitto näytti varmalta, ennen kuin ST:n isoveli AT-AT ilmestyi jättiläisen lailla taistelukentän ylle ja lamautti sankarin räjäyttämällä etutykeillään kraatereita turpeeseen tämän ympärille. Yleisölle oli tässä vaiheessa selvää, että Battlefront tykittää kovempaa kuin yksikään aikaisempi Star Wars -peli.

Tämä on mainos:

Valtaisa kävelijä taipui lopulta ilmatulituksen alla. Se kaatui aivan yhtä dramaattisesti ja hitaasti kuin elokuvissakin ja räjähti. Pian tämän jälkeen sankarimme sukelsi bunkkeriin taistelutoverinsa saattamana. Oli hiljaista, liian hiljaista. Hahmo eteni hitaasti metallinharmaassa käytävässä toveriaan seuraten, kunnes kaveri yhtäkkiä pysähtyi ja tempautui ilmaan näkymättömän voiman kannattelemana. Tämä kynsi kurkkuaan ilmaa haukkoen, ja tipahti sitten kuolleena lattialle. Sankari uskaltautui kulman taakse, ja siellä kaikessa komeudessaan seisoi Darth Vader. Olisin varmasti itse älähtänyt ääneen, jos olisin ollut pelin ohjaimissa. Pelaaja avasi tulen, mutta vanha Vader torjui laserit tottuneesti valomiekallaan. Tumma hahmo lähestyi, musiikki nousi ja pahiksien kuningas survaisi valomiekkansa perille asti. Kiitos ja näkemiin, esitys on päättynyt. Verho laskeutui yleisön osoittaessaan suosiotaan taputuksin.

Star Wars BattlefrontStar Wars Battlefront

Tapahtumassa esiteltiin sarjalle täysin uutta pelimuotoa nimeltään Walker Assault. Kahdeksasta aina 40:een pelaajaan voi ottaa osaa taisteluihin, ja tarjolla on tietenkin myös pienempiä karttoja nopeatahtisempiin yhteenottoihin. Darth Vader on yksi niin kutsutuista "sankareista" joiden saappaisiin pelaaja voi hypätä, ja esittelyssä nähtiin vilahdus myös Boba Fettistä.

Vielä ei tiedetä kuinka näitä hahmoja pelataan, mutta ideana on kuitenkin se, että pelaaja ottaa hyvän tai pahan hahmon roolin ja tekee niin paljon tuhoa vastapuolelle tämän erikoisvoimia käyttäen kuin vain mahdollista. Mukana on myös power up -mekaniikka, jonka osana pelaaja löytää erinäisiä esineitä ja kulkuneuvoja, kilvistä aina kävelijöihin ja X-siipisiin asti. Pelimuotojen ja sankareiden määrä jäi tosin edelleen salaisuudeksi.

Maankamaralla sijoittuvien taistojen lisäksi uuteen Battlefrontiin kuuluu edeltäjien tapaan ilmasodankäyntiä. Tästä nähtiin pieni siivu trailerissa, mutta sen pohjalta on vaikea sanoa muuta kuin että se vaikuttaa lupaavalta. Kehittäjiltä kysyttiin maa- ja ilmataistelujen integroimisesta toisiinsa, mutta annettu vastaus oli kovin välttelevä. Ilmeisesti ne eivät jää täysin erillisiksi, mutta tarkemmin aiheesta kuullaan vasta myöhemmin.

Moninpeli on tietysti Battlefrontin ytimessä. Pelaajat voivat kuitenkin suorittaa Star Wars Battlefront Missionsin erityistehtäviä sekä yhteispelinä verkossa että yksinpelinä. Kaverin kanssa voi pelata myös samalta sohvalta jaetulla ruudulla. Partner System mahdollistaa kaveritiimin muodostamisen, jonka sisällä pelaajat voivat jakaa varusteensa keskenään parhaaksi näkemällään tavalla.

Battlefrontia suunnitellaan julkaistavaksi 17. marraskuuta, eli kuukausi ennen kuin The Force Awakens ehtii leffateattereihin. Pakettiin kuuluu ilmainen DLC-paketti Battle of Jakku. Tuoreessa Force Awakens -trailerissa nähtiin valtaisan tähtihävittäjän hylky makaamassa planeetan kamaralla, ja Battle of Jakkussa pelaaja ottaa osaa tähän rysähdykseen johtaneeseen taisteluun.

Muuta tekemistä Battlefrontilla ei sitten uuden elokuvan kanssa olekaan. Paikat, tapahtumat ja hahmot on ammennettu episodeista IV-VI. Luvassa ei siis luojan kiitos ole Jar-Jar Binksiä. Koitin osaltani vakuuttaa Patrich Bachia julkaisemaan DLC:n, jossa pelataan yksinomaan ewokeja, mutten usko sillä olleen suurta vaikutusta. Patrick kuitenkin mainitsi minun olleen jo toinen ewokeista tiedustellut taho sinä päivänä.

Esittely jätti jälkeensä runsaasti kysymyksiä. Näimme vilauksia Hothista, Endorista ja Tatooinen vuorista, mutta karttojen, pelimuotojen ja pelielementtien määrä on mysteeri. Ei tiedetä myöskään sitä, kuinka paljon uusi Battlefront lopulta eroaa edeltäjistään. Tiedonpuute on turhauttavaa, mutta ne vähäiset tiedonjyvät mitä Dice jakoi lehdistön kanssa saivat meidät janoamaan lisää. Battlefront näyttää ja kuulostaa mahtavalta ja vaikuttaa todella viihdyttävältä.

Dicen visio pelille selittyi näppärästi kuvalla, jossa erään studiopomon tytär leikkii Star Wars -hahmoilla. Battlefront on omanlaistaan leikkiä, joka antaa pelaajille tilaisuuden tavoittaa klassisten leffataisteluiden fiilikset. Patrick Bach summaa, että heille tärkeintä on ollut kunnioittaa sitä mitä Star Wars merkitsee faneilleen:

"On vaikea olla kunnioittamatta ihmisiä, jotka ottavat tämän niin hemmetin vakavasti, ja sitä täytyy sekä ymmärtää että kunnioittaa."

HQ
HQ
HQ
Star Wars BattlefrontStar Wars BattlefrontStar Wars Battlefront

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Fanit toivovat Leiaa Battlefrontiin

Fanit toivovat Leiaa Battlefrontiin

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Prinsessa Leian eli Carrie Fisherin kuolemaa on muisteltu pitkin pelimaailmaa muun muassa Star Wars: The Old Republicissa. Nyt kasvava joukko ihmisiä haluaa DICElta...



Ladataan seuraavaa sisältöä