Suomi
Gamereactor
ennakot
Dying Light

Dying Light - The Following (DLC)

The Following vie Dying Lightin toiminnan uusiin maisemiin, jossa kumijalka päihittää parkourin.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Pääsin kokeilemaan Dying Lightin tuloillaan olevaa The Following -lisäosaa Saksassa järjestetyillä Gamescom-messuilla elokuun alussa ja kokemus muodostui yllättäen erittäin kilpailulliseksi. Syöksyessäni toimintaan toimittajakollegan kanssa yritimme päihittää toisemme kaikilla mahdollisilla tavoilla. Olen ehtinyt perehtyä alkuperäiseen peliin jo yli puolen vuoden ajan, ja paloin halusta osoittaa olevani kanssakumppaniani taitavampi. Techlandin mukaan lisäosan ja pääpelin välillä voi loikkia vapaasti, mutta studiolta suositettiin käyttämään korkeatasoista hahmoa uusissa kuvioissa.

Aloitimme testaamisen uudelta alueelta maaseudulta, jossa on vastikään havaittu eläviä kuolleita. Lisärin tarina kietoutuu erinäisillä tavoilla auringon jumalatarta palvovaan kulttiin, jonka riveissä on nähtävästi lukuisia lupaavia taiteilijoita. Kivisille palvontapaikoille maalatut kuviot näyttäisivät nimittäin aika makeilta vaikka tatuointeina. Kaiken takana on jokin suurempi mysteeri, mutta sen selvittämiseen ei lyhyen testisession aikana ollut mahdollisuutta. Sen sijaan pistimme koetukselle lisurin uudet ominaisuudet.

Aika alussa löysimme itsemme vuorenrinteeltä, jonka kapealla polulla oli pakko kulkea perätysten. Tai näin ainakin oli tarkoitettu, mutta luontainen kilpailuviettini vei voiton. Pian kilpailimme siitä, kumpi löytää parhaat oikoreitit ja hyppypaikat toisen ohittamiseen. Juoksumme päättyi kielekkeen reunalle, emmekä epäröineet hetkeäkään loikatessamme järveen, joka siinsi useita kymmeniä metrejä alapuolellamme.

Samanlainen kilpailu jatkui läpi koko testisession. Juoksimme kilpaa peltojen yllä levittyvien putkistojen päällä, vaikka zombien hampaat olivat vain senttien päässä töppösistämme. En ehtinyt murehtimaan tällaisia pieniä asioita, sillä olin liian keskittynyt ennakoimaan hyppyjäni, joiden avulla pääsin mutkissa kilpailijani edelle. Sitten nappasimme käsiimme Uzit ja ryntäsimme varastamaan kaksi mönkijää. Lyhyen juoksun aikana kilpailimme siitä, kumpi sai aiheutettua enemmän pääosumia, tappoja ja räjähdyksiä.

Tämä on mainos:

Mönkijöillä huristeleminen tuntui tyydyttävältä, sillä avoimessa maastossa parkourista ei ole juurikaan hyötyä. Matka taittuu nopeammin kumijalan avulla. Vekottimista löytyi kunnon jousitus ja päätimme luonnollisesti kisata siitä, kuka pääsee loppuun ensimmäisenä. Tielle asettuvat zombit musertuivat tyydyttävästi rusahtaen. Pieni pyrähdys keskelle viljapeltoa heitti näkyvyyden nollaan, eikä kolareilta epäkuolleiden kanssa voinut välttyä. Auton heittäminen sivuliirtoon tuntui hieman hankalalta, minkä ansiosta kilpakumppanini pääsi johtoon. Pian pompimme palavien autonromujen yli sopivasti asetelluilta rampeilta. Viimeinen hyppyri lennätti keskelle valtavaa kalmojen laumaa, johon kuului myös useita isoja öykkäreitä. Ne takovat mönkijät nopeasti lyttyyn, joten nyt oli vaihdettava taktiikkaa. Valitettavasti demo päättyi kuitenkin juuri tähän hetkeen.

Lyhyt testisessio sai minut innostumaan suuresti lisäristä, ja aion ehdottomasti suunnata kilpakentille välittömästi sen julkaisussa. The Following on ilmainen kaikille kausikortin ostaneille, mutta muut joutuvat pulittamaan siitä jonkin verran rahaa. Tarkka summa on vielä pimennossa, mutta se asettunee 15-20 euron tietämille. Myöskään julkaisupäivää ei ole toistaiseksi julkistettu, mutta se luultavasti saapuu vielä vuoden loppuun mennessä.

Dying LightDying Light
HQ
Tämä on mainos:
HQ
HQ

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä