Suomi
Gamereactor
ennakot
Assassin's Creed: Syndicate

Assassin's Creed: Syndicate

Kokeilimme kuinka hyvin sisaruksista ketterämpi Evie hiippailee viktoriaanisessa Lontoossa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Ubisoftin päätös laittaa uuden Assassin's Creedin päähenkilöiksi sisarukset herättää heti muutamia kysymyksiä. Oliko tämä yhtiön vastaus saamaansa kritiikkiin, ettei peleissä nähdä naisia päähenkilöinä? Entä saako Evie yhtä paljon ruutuaikaa kuin veljensä Jacob kampanjan aikana, vai onko hän pelkästään sivuhahmo? Näihin en osaa vielä vastata, mutta sain kuitenkin kokeilla Evien hiiviskelytaitoja käytännössä. Testattavana oli tehtävä nimeltään Black Box.

Black Box ei ole mitenkään erikoinen tapaus sarjan historiassa. Tarkoituksena on nirhata temppeliritari ja salamurhan voi suorittaa muutamalla eri tavalla. Päätin kokeilla lähestymistapaa, joka oli minusta mielenkiintoisin. Siinä autetaan aluksi vartijaa nitistämään pari vartijoina esiintyvää temppeliritaria. Tämän jälkeen kyseinen heppu johdattaa meidät vankinaan kohteen lähelle.

En ole vieläkään pelannut sarjan edellistä osaa Assassin's Creed: Unityä. Ensin päätin odottaa siihen julkaistavia päivityksiä ja lopulta minulla ei vain ollut enää aikaa palata sen pariin. Niinpä uutukaisen ohjaus tuntui hieman oudolta. Syndicate laajentaa Unityssä nähtyjä mekaniikkoja, joihin kuuluvat muun muassa erilliset napit ylös- ja alaspäin kiipeämisille.

Evien erikoiskyky on aika erikoinen, sillä hän voi sen avulla muuttua kokonaan näkymättämäksi. Tämä tapahtuu pysähtymällä hetkeksi paikoilleen. Itselleni se toi mieleen mukana raahattavan heinäsuovan, sillä vihollisilta karattaessa tarvitsee ainoastaan päästä heidän näkökenttänsä ulkopuolelle ja pysähtyä odottamaan. Mekaniikka avaa mielenkiintoisia mahdollisuuksia ja sen myötä hiiviskely ei ole yhtä turhauttavaa kuin aikaisemmin.

Tämä on mainos:

Tehtävän aikana pääsin kokeilemaan muutamia hauskoja kikkoja. Onnistuin esimerkiksi houkuttelemaan vartijan raskaan laatikon alle ja leikkasin tämän jälkeen sitä kannattelevan köyden poikki tikarillani. Lisäksi savupommit ja sähköiset kranaatit osoittautuivat etenkin loppupuolella todella käteviksi apuvälineiksi taisteluiden tiimellyksessä. Kokonaisuutena nujakat tuntuivat sulavilta.

Assassin's Creed: SyndicateAssassin's Creed: Syndicate

Evie Fryestä näyttää muotoutuvan hyvin miellyttävä hahmo jo pelkästään hänen taitojensa ansiosta. Emme tiedä kuitenkaan vielä kaikkia hänen kikkojaan. Toivottavasti hänen ja suoraviivaisemman veljensä Jacobin välillä on myös dynamiikkaa, joka erottaa Syndicaten aikaisempien osien kerronnasta. Assassin's Creed sarjan vuosittain julkaistavat osat ovat hieman polkeneet paikoillaan, joten kerrontaa ja toimintaa täytyy todellakin uudistaa jollain tapaa.

Lukijoita kiinnostaa varmasti myös pelin tekninen toteutus. En uskalla kommentoida vielä lopullisen version toimivuutta näin varhaisen ja rajatun demon perusteella. Tosin se tuntui toimivan ilman suurempia ongelmia, joten ehkä Ubisoft on ottanut opikseen Unityn katastrofaalisesta julkaisusta. Assassin's Creed: Syndicate tuntuu kehittävän edellisessä osassa puutteelliseksi jääneitä osa-alueita ja tuovan mukaan myös niitä kaivattuja uudistuksia. Toivotaan vain että lokakuinen julkaisu menee kaikilta osin hyvin.

Tämä on mainos:

Assassin's Creed: Syndicate hiippailee 23. päivä lokakuuta PC:lle, Xbox Onelle ja Playstation 4:lle.

HQ
Assassin's Creed: SyndicateAssassin's Creed: Syndicate
HQ
Assassin's Creed: Syndicate
HQ

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä