Suomi
Gamereactor
ennakot
Quake Champions

Quake Champions

Doomin vanavedessä saapuu myös toinen klassikko areenalle.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Tim Willits esitteli tulevan Quake Champions -pelin tämän vuoden QuakeConissa sanoen "me kaikki haluamme liikkua nopeasti". Vikkelä loikinta onkin Quakessa se homman nimi. Uusi peli Champions on ytimeltään ehtaa Quakea, vaikka muutoksiakin on tehty.

QuakeConissa nähdyssä videopätkässä pelaajat loikkivat ja ammuskelivat huimalla nopeudella pitkin kenttää. Pelin nopeus tulemaan olemaan sitä luokkaa, että hidastempoista räiskintäkokemusta etsivien kannattaa suunnata huomionsa toisaalle.

Liukkaan liikkumisen lisäksi Quake Champions tarjoilee uusia hahmoja, mehukkaita rakettihyppyjä ja tietysti pyhän kolminaisuuden. Käsitteellä viitataan raketinheittimen, raidetykin ja salama-aseen muodostamaan mahtavuuteen. Uusiakin aseita nähdään, mutta juttutuokiossamme Willitsin kanssa emme saaneet mitään lisävinkkiä pyssyjen laadusta tai määrästä.

Tämä on mainos:

Willits kertoi enemmän pelin lisänimestä Champions. Quake seuraa Blizzardin Overwatchin ja Gearboxin Battlebornin viitoittamalla tiellä hahmosuunnittelussaan. Myös Call of Duty: Black Ops 3:ssa nähtiin totuttuun verrattuna selkeämmin määriteltyjä hahmoluokkia. Quake Champions esittelee siis joukon erilaisia hahmoja taisteluita monipuolistamaan. Betan on määrä alkaa ensi vuonna, ja siihen on tulossa "noin" tusinan verran erilaisia hahmoja. Määrä niin ikään kasvaa betan kuluessa.

Quake ChampionsQuake Champions

Kaikki hahmot tulevat tietenkin olemaan viileän upeita ja mahtavia, mutta niiden välillä on hiuksenhienoja eroja. Tämä saadaan aikaan erilaisella ulkonäöllä ja toisistaan poikkeavilla hahmokohtaisilla kyvyillä. Willits kertoi omaksi suosikikseen Galinan, joka heittelee maahan lääkepakkauksia. Jääkäri eli Ranger puolestaan pystyy teleporttaamaan sinne, mihin hänen viskaamansa Dire Orb osuu maahan. Nyxin kyky on nimeltään Ghost Walk, jota vastaan käydään Visor-kyvyllä, tai vaihtoehtoisesti seinien läpi näkevällä Wall-Piercing Sightilla. ScaleBearer-hahmolla on kuolettava rynnistys nimeltä Bull Rush. Esittelyssä näytettiin kahdeksan erilaista hahmoa, puhetta oli neljästä ja betassa pitäisi olla noin tusina. Tämä kertoo tietenkin siitä, ettei lopullista lukemaa ole vielä päätetty.

Laaja hahmokaarti tuo epäilemättä monipuolisuutta ja modernia otetta Quaken pelaamiseen. Tästä huolimatta meiningissä on monin tavoin perinteinen maku. Esimerkiksi otteluun mukaan vietäviä varusteita ei tuunailla ennen otteluiden alkua. Aseet poimitaan kentältä joko niille osoitetuilta paikoilta tai sitten kaadettujen vihollisten kylmentyneistä kätösistä. Samaan aikaan kannossa olevien tussareiden lukumäärälle ei ole ylärajaa.

Tämä on mainos:
Quake Champions

Kenttäsuunnittelu näyttäisi sekin vetoavan sarjan faneihin. Mukana on sekoitus goottimaista tunnelmaa ja sci-fiä, unohtamatta Lovecraftin vaikutusta sitomaan kaiken yhteen säilyttäen samalla omintakeisuuden. Näimme kaksi karttaa, joista Blood Covenant pohjautuu Willitsin mukaan klassiseen karttaan nimeltä Camp Grounds. Näkemämme areenat todellakin toivat mieleen Quaken aina ikävästi tuijottavasta isosta silmästä katedraalimaiseen rakennukseen saakka.

Testihetkemme pelin parissa oli valitettavan rajoitettu. Näin ollen voimme sanoa pelin näyttävän Quakelta, kuulostavan Quakelta ja liikkuvan Quakelle ominaisella nopeudella. Sen sijaan emme vielä osaa sanoa, tuntuuko se Quakelta. Sitä varten on kiltisti odotettava ensi vuoteen.

id Softwarella on vielä runsaasti aikaa hioa peliään ja lisätä enemmän hahmoja soppaa hämmentämään. Yhtiö haluaa ammentaa e-urheilun perinnöstään haluten tehdä Quake Championsista yhden suosituimmista verkkoräiskinnöistä. Kysymysmerkkinä on se, ovatko pelaajien syvät rivit jo liiaksi vieraantuneet sellaisesta pelaamisesta, jota Quake edustaa. Nähdyn perusteella peli on hyvin lupaava, mutta ennen kattavaa testisessiota on vain todettava olevansa maltillisen optimistinen Quake Championsin menestyksestä.

HQ

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä