Suomi
Gamereactor
ennakot
Ultimate General: Civil War

Ultimate General: Civil War

Game-Labs palaa astialle Yhdysvaltain sisällissotaan.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Alkuperäinen Ultimate General pääsi livahtamaan niin sanotusti alta tutkan loppuvuonna 2014. Kyseessä on näppärä strategiapeli, jonka aiheena ovat Gettysburgin taistelun ympärillä olleet teemat Yhdysvaltain sisällissodassa 1860-luvulla.

Gettysburg oli hyvin kapeaan teemaan keskittynyt peli, sillä se käsitteli ainoastaan yhtä sisällissodan avaintaistelua. Tarkoituksena oli tehdä jotain uutta reaaliaikaisten strategiapelien saralla, ja tämä lähestymistapa ulottui kaikille osa-alueille vaikuttaen niin grafiikkaan, tekoälyasetuksiin ja aina joukkojen liikkeisiin taistelukentällä.

Jatko-osa julkaistiin taannoin Steamin Early Access -palvelussa. Peli laajentaa näkökulmaa kattamaan koko sisällissodan esitellen myös joukon parannuksia. Näyttää siltä, että jatko-osasta tulee kaikin puolin edeltäjäänsä parempi peli.

Ultimate Generalin suurin valtti on sen helposti lähestyttävyys. Joukkoja on helppo siirtää taistelukentällä, ja käskyttää haluamiinsa paikkoihin. Tämä pintapuolisesti yksinkertainen joukkojen siirtely kätkee kuitenkin alleen varsin vaihtelevan pelattavuuden.

Total War -sarjan vaikutus on ajoittain erittäin selvästi nähtävissä. Samaan aikaan Game-Labs on onnistunut pitämään ohjauksen oppimisen perusteet helposti lähestyttävinä, kun taas Creative Assemblyn sarjassa vastaava saattaa olla suurenkin työn takana. Kuten jo tuli mainittua, joukkojen liikutteleminen strategisesti tärkeisiin asemiin on helppoa, ja taistelun kulun "lukeminen" on vaivatonta.

Tämä on mainos:
Ultimate General: Civil WarUltimate General: Civil War

Ennakon testi koostui suurimmaksi osaksi kampanjan pelaamisesta. Tällöin pelaaja omaksuu kenraalin roolin rakentaen joukkojaan käyttäen aiemmista taisteluista saatuja palkintoja. Tämä vaikuttaa aluksi vaikeammalta kuin se lopulta onkaan. Käytännössä kyse on uusien joukkojen värväämisestä, heidän jakamisestaan eri yksiköihin ja niille komentajien nimittämistä. Ansaitun rahan voi käyttää oman armeijan varusteiden päivittämiseen tai uusien aseiden hankkimiseen.

Armeijan huoltamisen ja päivittämisen jälkeen on aika lähteä kokeilemaan omia kykyjä sisällissodan tärkeimpiin taisteluihin. Aikakauden historiaan perehtyneet saavat teemasta paljon enemmän irti verrattuna ummikkoihin. Onneksi myös ilman ennakkotietoja taistelevat pystyvät pelistä nauttimaan.

Kampanjan paras ominaisuus on tapa, jolla se osaa keskittyä olennaiseen erkaantumatta liiaksi edellisen pelin visiostaan Gettysburgista. Jatko-osassa olisi ollut helppo sortua lisäämään kahmalokaupalla uusia asioita pelaajan huoleksi. Kokonaisuus on silti pidetty riittävän suoraviivaisena, jolloin historiaa tuntematonkin ymmärtää tiettyjen taisteluiden tärkeyden, ja pystyy ennen kaikkea nauttimaan pelaamisesta.

Tämä on mainos:

Kaiken edellä mainitun lisäksi pelissä on mukava valikoima irrallisia strategisia skenaarioita, joita voi ratkoa yksitellen haluamassaan järjestyksessä. Lisääkin on ajan kuluessa tulossa päivitysten muodossa. Early Access -sivun mukaan Ultimate General on niin sanotussa julkisessa kehityksessä kahdesta neljään kuukautta. Nykytilan huomioon ottaen on kuitenkin mahdollista, ettei pelin viimeistelyyn mene niin kauaa aikaa. Kaiken kaikkiaan näyttää siltä, että Ultimate General: Civil Warista on muovautumassa oiva peli.

HQ
Ultimate General: Civil War
Ultimate General: Civil WarUltimate General: Civil WarUltimate General: Civil War
Ultimate General: Civil War

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä