Suomi
Gamereactor
ennakot
Age of Pirates 2: City of Abandoned Ships

Age of Pirates 2: City of Abandoned Ships

Merirosvoilu Karibianmerellä ei pelin aiheena vanhene koskaan. Venäläinen pelistudio Akella on myös tätä mieltä, sillä City of Abandoned Ships on jo studion viides merirosvopeli. Piraattien Aika heittää näkökulman suoraan menneiden vuosien merikapteenin kaukoputken taakse. Vain silmälappu puuttuu.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Age of Pirates 2: City of Abandoned Ships on edeltäjänsä tapaan avoimen maailman roolipeli, jossa seikkailun lisäksi soppaan on sekoitettu kaupankäyntiä ja raivokkaita meritaisteluita. Piraattinsa voi luoda kolmen eri suuntautumisvaihtoehdon mukaan, eli jos ei verenhimoinen merten kauhu ole mieleen, on pelaajan mahdollista luoda vaihtoehtoisesti joko kauppalaivuri tai kätkettyjä aarteita etsivä seikkailija. Käytännössä hahmoluokka vaikuttaa siihen, miten siviilit sankariin suhtautuvat. Rosvokapteeni ei ole yhtä tervetullut vieras grogiravintolassa kuin rehti ja kirkasotsainen kauppalaivuri.

HQ

Jalkaisin kapteeni liikkuu pitkin kyliä ja viidakoita, jutustelee paikallisten asukkaiden kanssa tehtävien toivossa, värvää miehistöä ja niin edelleen. Viidakko on vihamielinen paikka, niinpä myös säilälle on annettava toisinaan suunvuoro. En tiedä, oliko kyseessä ennakkoversion ongelma vai mikä, mutta miekkailu on aivan toivotonta sohellusta. Pelin tutustumisjaksossa kerrotaan taistelussa olevan runsaasti valinnan varaa erilaisten lyöntien ja torjuntojen välillä, mutta käytännössä pelaajan tehtävänä on hakata nappeja ja rukoilla. Torjunnat onnistuvat noin joka kymmenes kerta, lyönnit tuntuvat lähtevän satunnaisesti ja taistelussa on mukana ehta paniikin henki.

Merellä edetään tuulen armoilla. Purjeiden asento suhteessa tuulen suuntaan määrittelee etenemisnopeuden, eikä purjelaiva todellakaan käänny kuin mikroauto. Niinpä meritaisteluissa onkin vihollislaivan liikkeitä osattava ennakoida todella tarkasti, sillä myös tykkitulessa tuntuu olevan riittävästi realismia. Kapteeni voi jalkautua myös laivan kannelle jakelemaan miehistölleen ohjeita, mikä ei taisteluiden hitaan tempon takia ole laisinkaan huono vaihtoehto. Jos meritapahtumia vertaa esimerkiksi mainioon Sid Meier`s Pirates!:iin, on Age of Pirates 2: City of Abandoned Shipsin laivoissa selkeästi enemmän painon tunnetta ja esimerkiksi aallokon vaikutus on huomioitu paremmin.

Previkkaversion Karibia oli vielä todella pieni paikka, joten esimerkiksi kaupankäynnistä ei sen kummempaa selkoa saanut. Samasta syystä en myöskään lähde vielä ruotimaan pelin karmeahkoa teknistä toteutusta. Toivottavaa on myös että sellaisten modernien teknisten apuvälineiden kuten kartan, kompassin ja lokikirjan puuttuminen on vielä ennakkoversion ominaisuuksia, tällaisenaan pelistä ei saa minkäänlaista otetta.

Age of Pirates 2: City of Abandoned Ships on periaatteessa mielenkiintoinen tuttavuus, mutta töitä pelin eteen on tehtävä vielä paljon. Peli julkaistiin Venäjällä jo muutama kuukausi takaperin, mutta kielitaidottomana en paikallisista keskustelupalstoista juuri tietoa saanut. Toivottavasti Akella malttaa hioa tuotteen kunnolla ennen maaliskuista julkaisua länsimaissa, sillä edellisestä kunnollisesta visiitistä Karibialle on jo tovi aikaa.

Tämä on mainos:
Age of Pirates 2: City of Abandoned ShipsAge of Pirates 2: City of Abandoned ShipsAge of Pirates 2: City of Abandoned ShipsAge of Pirates 2: City of Abandoned Ships
Age of Pirates 2: City of Abandoned ShipsAge of Pirates 2: City of Abandoned ShipsAge of Pirates 2: City of Abandoned ShipsAge of Pirates 2: City of Abandoned Ships
Age of Pirates 2: City of Abandoned ShipsAge of Pirates 2: City of Abandoned ShipsAge of Pirates 2: City of Abandoned ShipsAge of Pirates 2: City of Abandoned Ships

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä