Suomi
Gamereactor
ennakot
Uncharted 2: Among Thieves

Uncharted 2: Among Thieves

Parin vuoden takainen Uncharted: Drake's Fortune sai PlayStation 3 -pelaajilta kiitosta näyttävästä ulkoasustaan ja huikeista tuotantoarvoistaan. Kritiikittä peli ei kuitenkaan jäänyt, sillä aarteenetsinnän parhaan potentiaalin katsottiin hukkuvan nykypeleille tyypillisen räiskinnän sekaan. Uncharted 2: Among Thievesin betaversio ei vielä vala uskoa seikkailullisemmasta yksinpelistä, mutta moninpeli on toimivaa tavaraa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Betaversiossa päästiin testaamaan moninpeliä niin joukkueiden välisenä otteluna kuin yhteistyöpelinä tekoälyvihollisia vastaan. Yhteistyötilassa kolmen pelaajan poppoo ryhmitetään vihollislaumoja vastaan erityisesti yhteistyöpeliä varten suunnitelluissa kentissä. Yhteistoiminnan merkitys korostuu pelialueilla, joissa yksinäinen sankari joutuu helposti vihollisten ristituleen, sillä viholliset tuntuvat osaavan taistelun perusteet kohtuullisen hyvin. Pienellä ryhmätaktikoinnilla eteneminen helpottuu kuitenkin huomattavasti.

Pelitila vaatii pelihahmoilta myös konkreettista yhteistyötä, sillä tietyissä paikoissa eteneminen voi edellyttää esimerkiksi ylemmälle tasanteelle nousemista toisten avustuksella. Vaikka nappia painamalla tapahtuva yhteistyö ei ole erityisen kekseliästä, on perustoiminta sen verran hyvällä pohjalla, ettei moisesta jaksa varsinaisesti naputtaa.

Yhteensä kymmenen pelaajan joukkuepeli tarjoilee perinteisen vastapuolen tappamisen lisäksi aarteenryöstöä Plunder -pelimuodon myötä. Hieman lipunryöstön tapaan toimiva pelimuoto laittaa joukkueet kamppailemaan yhdestä aarteesta, joka tulee palauttaa oman joukkueen tukikohtaan. Perinteisestä lipunryöstöstä poiketen aarretta voi kuitenkin heitellä. Nakkeleminen mahdollistaa arvoroinan siirtelyn pelaajalta pelaajalle ja tukikohtaan palauttamiseksi helyt täytyy heittää ylemmälle tasolle, aarteenkantaja kun ei kiipeilyyn kykene.

Kattavan mutta melko perinteisen asevalikoiman lisäksi pelistä löytyy viime vuosien hittimoninpeli Call of Duty 4:n mukaisesti järjestelmä, jolla pelaaja pystyy parantamaan ominaisuuksiaan haluamallaan tavalla. Kokemuspisteiden kerääminen pitkittää varmasti moninpelin kiinnostavuutta monien pelaajien osalta.

Tämä on mainos:

Kaikkiaan Uncharted 2:n moninpelibeta jättää positiivisen jälkimaun. Toiminta on menevää ja näyttävää, vaikka mitään räiskintäpeligenreä mullistavaa ei vielä nähtykään. Toivon mukaan Naughty Dogilla on herätty kuuntelemaan yleisön ja kriitikoiden palautetta yksinpelin osalta, sillä pelkällä moninpelillään Among Thieves ei tule valloittamaan Playstation 3-pelien markkinoita.

Uncharted 2: Among ThievesUncharted 2: Among ThievesUncharted 2: Among ThievesUncharted 2: Among Thieves
Uncharted 2: Among ThievesUncharted 2: Among ThievesUncharted 2: Among ThievesUncharted 2: Among Thieves

Aiheeseen liittyviä tekstejä

Uncharted 2: Among ThievesScore

Uncharted 2: Among Thieves

ARVIO. Kirjoittaja Matti Isotalo

Innovaatiosta ei Nathan Draken toista seikkailua voi syyttää, mutta haittaako se jos puitteet ovat näin kertakaikkisen upeat? Naughty Dog tarjoaa pelikansalle taas silmäkarkkia koko rahalla.



Ladataan seuraavaa sisältöä