Suomi
Gamereactor
ennakot
Mini Ninjas

Mini Ninjas

Monissa peleissä ja elokuvissa ninjat kuvataan armottomiksi, varjoista iskeviksi tappajiksi, jotka tekevät mitä tahansa saavuttaakseen julmat tavoitteensa. Nämä tahot ovat väärässä.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Toimintapeli Mini Ninjas vaihtaa viuhuvat miekat, synkät varjot ja kirkuvanpunaiset verikaaret hillitympään kuosiin. Peli on kauttaaltaan värikäs ja valoisa, kaikki hahmot ovat joko herttaisia eläimiä tai humoristisia humanoideja, eikä veripisaraakaan vuodateta missään vaiheessa. Pelin ylisöpöyteen perustuva asetelma ulottuu jopa juonikuvioon asti. Paha Samuraiden Sotaherra on muuttanut kiltit metsäneläimet synkkäaikeisiksi sotureiksi, ja vasta sankarininjan miekan kosketus vapauttaa eläinparat loitsun vaikutuksesta. Toisin sanoen, ketään ei tapeta, viholliset vain päästetään pahan taian ikeestä.

Harmiton toteutus eittämättä on valloittava, mutta kun sen jättää sikseen, Mini Ninjas on aika lailla kuin mikä tahansa muukin toimintaseikkailu. Pelaaja hiipii nurmikossa, nakkaa ninjutsutaioilla tulta ja tappuraa pahisten niskaan ja viimeistelee miekallaan jäljelle jääneet konnat. Tästä kertyy tietty kokemusta, joka avaa sankarille uusia taitoja. Matkan varrelta voi poimia sieniä, kukkia ja muita raaka-aineita, joista voi kokkailla käteviä taikajuomia hätätilanteita varten. Ei siis mitään, mitä ei olisi ennen jo moneen kertaan nähty.

Mukava kyllä, se harmiton toteutus on niin hurmaavaa, että pelimoottorin taipumattomuuden ja perinteisyyden antaa helposti anteeksi. Värien käyttö on niin pirtsakkaa ja ääniefektit säestävät koomista vaikutelmaa niin mainiosti, ettei pelistä voi kuin huvittua. Sitä on vain niin mukava köllötellä oman hattunsa päällä keskellä järvenselkää ja kalastaa sushia, tai naureskella kömpelösti ohi paarustavien pahisten hölmölle marssimölinälle.

Sankarin kahden kumppanin, jättimäisen Futon jolla on valtava moukari ja suuri sydän sekä hiipparoinissa etevän Suzume-tyttösen käytön tuoma vaihtelu jäi betakoodissa täysin sivuun. Vaikuttaisi siltä, että hahmojen välisiin eroavaisuuksiin liittyy runsaasti etenemistyylin lisäksi myös ongelmanratkaisukeinoja, mutta tämäkään ei ole kuin arvailua genren perinteiden pohjalta.

Tämä on mainos:

Nähtäväksi jää, miten pitkälle toteutuksen humoristinen tyyli jaksaa peliä kantaa. Allekirjoittanut viihtyi virkistävän erilaisen ninjaseikkailun parissa mainiosti, mutta tyypillisen oloiset ratkaisut uhkaavat vesittää pirteän ninjastelun parhaat puolet.

Mini NinjasMini NinjasMini NinjasMini Ninjas
Mini NinjasMini NinjasMini NinjasMini Ninjas

Aiheeseen liittyviä tekstejä

3
Mini NinjasScore

Mini Ninjas

ARVIO. Kirjoittaja Kimmo Pukkila

Hellyttävän ulkokuoren alla kumisee munaton toteutus, joka ei intoudu sen enempää nokkeluuteen kuin sähäkkyyteenkään.

4
Mini Ninjas

Mini Ninjas

ENNAKKO. Kirjoittaja Jori Virtanen

Söpön ninjaseikkailun oppi on selkeä: luonto on rauhaisa, eläväisiä pitää kunnioittaa ja ninjoilla on aina vain zen mielessä.



Ladataan seuraavaa sisältöä