Suomi
Gamereactor
ennakot
Bioshock Infinite

Bioshock Infinite

Bengt näki Columbian ihmeet Bioshock Infiniten uudessa demossa. Varokaa laululintua.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Bioshock Infinite oli kaikkien kielillä E3:ssa. Journalistit ja kehittelijät olivat suorastaan ällikällä lyötyjä Irrational Gamesin esityksestä, ja syyt tähän tulivat varsin selväksi kun oma vuoromme pelin parissa koitti: peli näyttää upealta ja siihen on pakattu sekä peli-iloa ja innovaatiota.

Ennen Bioshockin julkaisua olimme erityisen innoissamme sen merenalaisesta Rapturesta, ja Bioshock Infiniten Columbialla on ollut meihin juurikin sama vaikutus. Se on pilvien joukossa lentävä kaupunki, jonka kaduilla riehuu eräänlainen sisällissota. Juuri nämä kadut ovatkin erityisen jännittäviä, koska niillä liikkuvat hahmot ovat eloisampia ja värikkäämpiä kuin missään näkemässämme pelissä. Demo oli kokonaisuudessaan niin taagia tavaraa, että täytyi ihan erikseen varmistaa ettemme olleet vain nähneet välianimaatiota.

Siinä missä Columbia on oiva vastine Rapturelle, on Songbird vielä parempi vastine Big Daddylle. Valtaisa laulava vanginvartija on sangen mystinen tapaus. Kuka hänet rakensi, mikä hän on, ja miksi hän metsästää Elizabethia? Onko kyseessä vain tämän ohjelmointi, vai jotain syvempää? Songbirdin tapauksessa meillä on enemmän kysymyksiä kuin vastauksia.

E3-demo alkoi kaupasta, jossa päähenkilömme Booker DeWitt ja Elizabeth - joka Booker on palkattu pelastamaan Columbiasta - valikoivat varusteita auttamaan heidät kuohuvan kaupungin lävitse. Yhtäkkiä Songbird ilmestyy ikkunaan ja rääkyy Elizabethia tulemaan esiin. Kehittelijä selvitti että tämä tapahtuu pelin ensimmäisen kolmanneksen lopussa, ja Booker on juuri vapauttanut Elizabethin Songbirdin valvovien silmien alta. Vaikuttaa siltä että tämän koko tarkoitus on vahtia Elizabethia, ja tämä vangin ja vartijan outo suhde onkin jotain mihin ainakin pelin alkupuoli keskittyy.

Tämä on mainos:

Toinen vahva teema ovat Elizabethin oudot voimat, jotka antavat tämän vetää esineitä aika-avaruuden repeytymien lävitse. Koittaessaan tuoda takaisin kuollutta hevosta, tyttö avasi vahingossa portaalin elokuvateatteriin jossa esitettiin Revenge of the Jediä (joka on Return of the Jedin alkuperäinen nimi).

Elizabeth ei halua lähteä Columbiasta ennen kuin hänelle kerrotaan mistä hänen voimissaan on kysymys, ja Booker on viritellyt suunnitelman vietäväksi Comstockille, Foundersien ryhmittymän johtajalle, joka voi johdattaa heidät voimien alkulähteelle.

Songbird ohittaa kaupan, ja Booker lähtee Elizabethin kera kaduille. Jos kaupan sisustuksen yksityiskohtaisuus olikin vaikuttavaa, ovat Columbian ulkonäkymät jotain vielä parempaa. Leijuva kaupunki suunniteltiin vuosisadan vaihteen maailmannäyttelyyn (Bioshock Infinite sijoittuu vuoteen 1912) Yhdysvaltojen toimesta. Kun kaupunki sitten tiputti pommeja siviilien päälle Boksarikapinan aikana, sanoutuivat sen suunnittelijat siitä täysin irti, ja se on sen jälkeen leijunut päämäärättömästi ympäriinsä, aiheuttaen vaikeuksia kaikkialla reittinsä varrella. Osat siitä ovat sangen juhlavia, mutta Foundersien ja Vox Populiin välinen yhteenotto on vaatinut veronsa. Se muistuttaa siinä Rapturesta, mutta sinne saavuttiin kaiken jo mentyä pieleen. Columbiassa konflikti on vielä käynnissä.

Pyrkiessään Comstockin kartanolle karkulaiset törmäävät teloitukseen. Pelaajalle annetaan tilaisuus puuttua asiaan tai kävellä ohitse, ja demossa esitettiin mitä ensimmäisestä vaihtoehdosta seuraa. Foundersit pillastuvat ja syntyy tulitaistelu. Taistelu Bioshock Infinitessä on nopeaa ja energistä, mutta siihen sisältyy myös suojautumisjärjestelmä, sekä tärkeämpänä Elizabethin erikoisvoimat. Hän voi tuoda taisteluun lisää suojia, panoksia, tai oven jonka kautta pääsee vihollisten selustaan. Toiset repeämät voivat ratkaista tilanteen tappavammin, kuten sillä kerralla kun Elizabeth toi sellaisesta tavarajunan ajamaan vihollistensa päältä. Hänen voimansa palvelevat näin taktisia tarkoitusperiä, mutta niitä on myös todellinen ilo katsella.

Tämä on mainos:

Päästäkseen Comstockin luokse Bookerin pitää liukua skyrail-järjestelmää pitkin, viholliset kannoillaan. Takaa-ajo on niin henkeäsalpaava, että siinä on vaikea pysyä mukana. Irrationalilta huomautettiin, että pelaaja voi myös vaihtaa suuntaa ja poistua raiteilta milloin tahansa. Näimme myös Bookerin poimivan käyttöönsä singon, ja nämä raskaat aseet ovatkin ympäristön suuremman skaalan vuoksi paljon relevantimpia kuin aiemmissa Bioshock-peleissä.

Juuri ennen kuin Booker ja Elizabeth pääsevät Comstockin kartanolle saa Songbird heidät kiinni. Hän ei ole lainkaan ihastunut Elizabethin paosta, joten nyt vankeja onkin kaksi. Janoamme tarinalle jatkoa, mutta joudumme odottelemaan sitä aina ensi vuoteen saakka.

HQ
Bioshock InfiniteBioshock InfiniteBioshock InfiniteBioshock Infinite
Bioshock InfiniteBioshock InfiniteBioshock InfiniteBioshock Infinite

Aiheeseen liittyviä tekstejä

6
Bioshock-sarjalle luvataan varmasti jatkoa

Bioshock-sarjalle luvataan varmasti jatkoa

UUTINEN. Kirjoittaja Leevi Rantala

Bioshock-sarja on tärkeä sarja, eikä sitä olle hylkäämässä ainakaan lähiaikoina. Take-Twon toimitusjohtaja Strauss Zelnick on todennut GameSpot-sivustolle, että se on...



Ladataan seuraavaa sisältöä