Suomi
Gamereactor
ennakot
Battlefield 3

Battlefield 3

Räiskintäpelien kilpavarustelu kiihtyy. Vastakkain asettuvat tänä syksynä EA:n laajan skaalan sotapeli Battlefield 3 ja Activisionin jalkaväkitoimintaan keskittyvä Modern Warfare 3. Battlefield saa kunnian ampua ensimmäisen servon, ja Eerik lensi Tukholmaan varmistamaan, että ruuti on kuivaa ja piiput putsattu.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Vaikka haastatteluissa annetut kommentit toista väittävätkin, pysyn jääräpäisesti uskossa PC:n johtostatuksesta Battlefield 3:n kehitysalustana. Ja miksen pysyisi; tehokoneella uudesta Frostbite 2 -pelimoottorista saadaan irti paljon enemmän. Huipputason grafiikka, räjähdykset sekä sortuvat talot esitellään pelaajalle tasaisella kuudenkymmenen kuvan sekuntitahdilla, eikä konsolisteille tuttuihin kompromisseihin tarvitse tyytyä. Ja vaikkei silmäkarkista niin perustaisi, on lipunvalloitus aivan eri hupia 64 pelaajan voimin, kun taistelukenttä täyttyy raskaasta kalustosta.

Rautaa lentää myös taivaalla, sillä kopterit ovat saaneet uuden haastajan ilmatilaan. Suihkuhävittäjät tekevät näyttävän paluun kakkososasta. Helpohkon lentomallin ansiosta Maverickin leikkiminen onnistuu kokemattomaltakin pilotilta, mutta silmukat tai jyrkät nousukiidot eivät juuri näy tulostaululla. Jälkipolttimia huudattavat pilotit ammutaan nopeasti alas lämpöhakuisilla ohjuksilla. Varsinaisen ässän täytyy harjoitella myös koneen tykin käyttöä, sillä puolustusjärjestelmät hallitsevaa lentäjää ei pelkillä ohjuksilla pudoteta. Melko usein kaksintaistelun kissa ja hiiri -leikki päättyy kolmannen osapuolen ratkaisevaan iskuun, jollainen tulee useimmiten jalkaväkimiehen heittimestä. DICE on halunnut pitää kerosiininkulutuksen kurissa varustamalla jääkärit mm. Stinger-ohjuksin.

Battlefield 3Battlefield 3
Suurimpien kenttien koko mukautuu pelaajamäärään pitääkseen toiminnan tiiviinä. Tästä lienee apua konsoliversioissa, jotka rajoittuvat 24 pelaajaan.

Vaikka taivaan linnun lailla lentely tuntuu vapauttavalta, tehtävän suorittaminen pakottaa maiharit tantereeseen. Jalkaväkimiehen asearsenaalia on kasvatettu merkittävästi lisäämällä paitsi tussareiden määrää myös kustomointimahdollisuuksia. Omaa suosikkipyssyään voi muunnella vaihtamalla tulimoodia, tähtäimiä tai vaikka vaimentimen fikkariksi - tarpeen mukaan. Roolituksetkin ovat kokeneet muutoksia: tulituesta vastaava Support-luokka jakaa tällä kertaa ammukset, ja välskärin työvälineet on sulautettu osaksi rynnäkkömiehen varusteita. Makuuasentoon ojentautuminen vaikutti liiankin suositulta betaversiossa, mutta pusikossa kyttääjät luikkivat nopeasti vaihtamaan varustustaan, kun tankit ja hyökkäysvaunut alkoivat tärisyttää tannerta.

Tämä on mainos:

Telaketjujen päällä jyristely toi voiman tunteen. Uusittu pelimoottori murensi alle jäävät aidat ja aluskasvillisuuden vakuuttavasti. Venäläisvalmisteisen T-90:n piipullinen teki niin ikään messevää jälkeä talojen seiniin sekä vihollisajokin panssariin. Tähtäily ohjaamosta käsin ei ole aivan niin helppoa kuin ennen: otetuilla osumilla on vaikutuksensa myös tähystäjän optiikkaan, mikä tekee tehokkaasta tulituksesta vaikeaa lentoherhiläisten röpötellessä yläilmoista. Battlefield: Bad Company 2:n tapaan jokaiselle kulkupelille on valittavissa oma perk-ominaisuus, jolla saa lisäpotkua joko hyökkäystehoon tai puolustusvalmiuteen. Vaikka jyräisi menemään 50-tonnisella metallikolossilla, taktiikoita ei sovi unohtaa.

Battlefield 3Battlefield 3
Yksinpelikampanja lupaa moninpeliä ohjatumpaa toimintaa, jossa avaintekijöitä ovat kehittäjien mukaan oikea rytmitys ja tunnelmaa terävöittävät huippuhetket.

Omaa näkemystä edelleen pönkittääkseni: konsolistit joutuvat soittamaan toista viulua. Ainakin kehittäjien supertietokoneilla paukutellessa huhut PC-pelaamisen kuolemasta tuntuvat suuresti liioitelluilta. En silti halua mollata Playstation- tai Xbox-versiota, sillä kyseisillä alustoilla Battlefield pyörii juuri niin hyvin kuin sopii odottaakin. Ja loppupeleissä pädi on minulle se ainoa oikea tapa ohjata. Tarinan opetus kuulukoon seuraavasti: jokaisen on mahdollista nauttia Digital Illusions CE:n digitaalisista illuusioista täysin rinnoin omalla laitteellaan, mutta mikäli kodin PC-rauta taipuu pelin vaatimuksiin, kannattaa lokakuun lopussa verrytellä hiirikäsi kisakuntoon.

Battlefield 3Battlefield 3Battlefield 3Battlefield 3
Battlefield 3Battlefield 3Battlefield 3Battlefield 3
Battlefield 3Battlefield 3Battlefield 3Battlefield 3
Battlefield 3Battlefield 3Battlefield 3Battlefield 3

Aiheeseen liittyviä tekstejä

3
Battlefield 3: Armored KillScore

Battlefield 3: Armored Kill

ARVIO. Kirjoittaja Kimmo Pukkila

Sisätiloihin keskittyneen Close Quartersin vastapainoksi BF3 sai Armored Kill -lisäosan, joka avartaa nettisodan mittakaavaa.

8
70 prosentin alennuksia Originista

70 prosentin alennuksia Originista

UUTINEN. Kirjoittaja Mika Sorvari

Kesä on alennusten aikaa, ja tällä kertaa Origin haluaa varmistaa, etteivät pelaajat pääse pahemmin altistumaan auringonvalolle lomiensa aikana.

PS Plus -kirjastoon tiukkaa toimintaa

PS Plus -kirjastoon tiukkaa toimintaa

UUTINEN. Kirjoittaja Kimmo Pukkila

Playstation Plus -jäsenille maksuttomien pelien kirjasto päivittyy heinäkuussa rankalla kädellä. Tulossa ovat mm. Battlefield 3 ja Saints Row: The Third.



Ladataan seuraavaa sisältöä