Suomi
Gamereactor
ennakot
Aliens: Colonial Marines

Aliens: Colonial Marines

Uuden Aliens-pelin perään on huhuiltu jo vuosia, ja yhdessä vaiheessa projektin oletettiin peruuntuneen kokonaan. Aliens: Colonial Marines on kuitenkin määrä julkaista syksyllä 2012. Gamereactor oli paikalla Yhdysvaltain Dallasissa, kun Gearbox esitteli peliä maaliskuun lopulla.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Tarinallisesti uusi Aliens sijoittuu James Cameronin Aliens-elokuvan jälkeiseen aikaan. Pelissä käydään monissa leffasta tutuissa paikoissa, mutta myös uusia ympäristöjä on luvassa. Yksinpelistä esiteltiin ainoastaan lyhyt noin 10 minuutin mittainen video, joten mitään kattavaa ei tarinasta voi vielä sanoa. Tekijöiden mukaan Colonial Marines on virallinen jatko-osa Cameronin elokuvalle, ja Gearbox on tehnyt läheistä yhteistyötä oikeudenomistaja 20th Century Foxin kanssa. Jopa alkuperäisen Alien-elokuvan ohjaajaa Ridley Scottia on käyty jututtamassa.

Aliens: Colonial Marines

Yksinpelin lisäksi mukana on studion aiemman Borderlandsin mukainen neljän pelaajan yhteistyötila: isännän peliin voi koska tahansa liittyä korkeintaan kolme kaveria. Tällöin kokemuspisteet jaetaan, ja jokainen vierailija saa karttuneet pojot mukaan omaan yksinpeliinsä. Pelin yleisen vaikeustason ei kuitenkaan pitäisi kohota pelaajamäärän kasvaessa. Gearbox ilmeisesti tavoittelee enemmän toimintapelin kuin kauhupelin otetta, sillä tunnetusti pelottelutehosteet menettävät tehoaan, kun mukana on kavereita jakamassa ahdistusta.

Taiteellinen ilme ja yleinen tunnelma jäljittelevät tekijöiden mukaan jopa orjallisesti elokuvaa. Lähdemateriaalilla alkaa kuitenkin olla ikää jo melkein neljännesvuosisata, joten joiltakin osin ulkoasua on ollut pakko päivittää. Esimerkiksi mainittiin kuvaputkitelevisiot, jotka on korvattu pelissä moderneilla plasmanäytöillä. Taiteellisesta ulkoasusta vastaavan Brian Cozzersin mukaan tasapainoilu uuden ja vanhan välillä on vaikeaa. Toisaalta halutaan säilyttää elokuvien sci-fi-ilme, toisaalta taas peli sijoittuu tulevaisuuteen, minkä vuoksi se ei saa näyttää vanhentuneelta.

Tämä on mainos:

Aliens: Colonial Marinesin on tarkoitus olla tarinallinen toimintakokemus, joten avointa maailmaa ei pelissä nähdä. Lineaarinen rakenne mahdollistaa suuremman panostuksen graafisen loistoon, mutta aivan erityisesti valon ja varjon leikkiin. Alien-elokuvissa pelottavaa on varsinkin se, mitä ei näytetä, ja demossa esitellyt valaistusefektit olivat kieltämättä komeaa katsottavaa. Ympäristö on luotu elokuvan mallin mukaisesti sellaiseksi, että käytävillä kulkeminen on pelottavaa alienien läsnäoloa ilmankin. Liikeanimaatiot sen sijaan olivat vielä tässä vaiheessa varsin jäykkiä.

Toimittajilla oli mahdollisuus testata myös kilpailullista moninpeliä, joka ammentaa innoituksensa häpeilemättä Valven Left 4 Deadiltä. Verkkomittelöt asettavat avaruusjääkärit ja alienit vastakkain, jolloin kumpikin osapuoli toimii selvästi toisistaan poikkeavalla tavalla. Jääkärit luottavat perinteiseen ensimmäisen persoonan tulivoimaan, kun taas alienit panostavat väijymiseen ja yhteistyöhön. Näkymä on alieneilla siirretty kolmanteen persoonaan, mikä helpottaa ympäristön hahmottamista merkittävästi. Väijytyksien tekemistä puolestaan helpottaa alienien kyky nähdä sotilaiden ääriviivat seinien läpi.

Ajan kuluessa otteluista kertyy pelin sisäistä valuuttaa, jolla voi parantaa ja monipuolistaa omaa verkkokokemusta entisestään. Moninpelin tasapaino vaikutti olevan jo nyt varsin hyvällä mallilla, sillä sotivien osapuolten erilaisuudesta huolimatta matsit olivat kautta linjan hyvin tasaisia. Ohjaus oli jämäkkä ja intuitiivinen, kuten Gearboxin peleissä yleensäkin. Tarina ja moninpeli tulevat myös linkittymään toisiinsa kokemuspisteiden keräämisen kautta, mutta tämän yhteyden tarkempi luonne jäi hämäräksi.

Mitään kovin kattavaa käsitystä ei pelistä vielä saanut, mutta Gearboxin menneet näytöt tuntien odotettavissa on sujuvaa toimintaa Aliens-teemalla. Jo nähdyissä osioissa oli runsaasti viittauksia elokuviin, joten kaikkien Alien-leffojen katsominen on suositeltavaa ennen pelin aloittamista syksyllä 2012.

Tämä on mainos:
Aliens: Colonial Marines
Aliens: Colonial MarinesAliens: Colonial MarinesAliens: Colonial MarinesAliens: Colonial Marines
Aliens: Colonial MarinesAliens: Colonial MarinesAliens: Colonial MarinesAliens: Colonial Marines

Aiheeseen liittyviä tekstejä

Aliens: Colonial MarinesScore

Aliens: Colonial Marines

ARVIO. Kirjoittaja Kimmo Pukkila

Gearboxin ja Segan Aliens-projektia on odotettu vuodesta toiseen, ja nyt se on viimein kaupoissa. Kannattiko odotus?



Ladataan seuraavaa sisältöä