Suomi
JäSENARVIO

Just Cause

Just Cause on Avalanche Studiosin tekemä, ja Eidos Interactiven julkaisema peli vuodelta 2006. Kuitenkin tämä on erittäin hyvä sen iästä huolimatta.

Just Cause sijoittuu San Esperiton kuvitteelliselle saaristolle Karibianmerellä, ja sillä jos millä pelin maailmalla on pinta-alaa: huikeat 1 024 neliökilometriä, ja ajoneuvojakin löytyy, mutta niistä myöhemmin. Eli Just Causen päähenkiö on latinoamerikkalainen Rico Rordiguez, joka lähtee pelastamaan San Esperiton ilkeältä diktaattorilta, mutta matka on aseita, vihollisia, pinta-alaa ja ajoneuvoja täynnä. Tehtävät eivät nyt mitään maailman vaihtelevempia ole, mutta löytyy: mene tonne tapa tää, kymppitonni käteen jää-tehtäviä, löytyy mene tonne, räjäytä se, tai myöskin: mene tonne, etsi kamat ja räjäytä laivat. Ei tämä peli mikään grafiikan riemujuhla ole, mutta komea PuuCeellä silti. Aseitakin löytyy jos jonkinmoista: Ricolla on mukanaan kaksoipyssyt joissa on loputtomat ammukset, mutta turvataloilta tai vihollisilta voi poimia niin pyssyjä, kivääreitä, sinkoja, konekivääreitä ja tarkkuuskivääreitä.

Mitä ajoneuvoihin tulee, ne voidaan jakaa kahteen pääluokkaan (siviili- ja armeija/guerrilla) ja lukuisiin alaluokkiin (maa-, vesi-, ilma-). Siviiliautot ovat aika hupaisia, varsinkin se yksi Ladan näköinen. Löytyyhän myös bussia ja pakettiautoja. Mutta crossipyöriäkin on, stunttien varalta. Guerrilloilla/armeijalla on aseistetut autot, tietenkin. Mitä ilma-ajoneuvoihin tulee, ne ovat kivoja. Siviileillä on normihelikoptereita, yksityislentokone ja rahtilentokone. Guerrilloilla(ja armeijalla) on hävittäjiä, tiedusteluelikoptereita sekä rynnäkköhelikoptereita.

Suurta osaa näyttelevät myöskin stuntit. Kun pelissä etenee, Rico saa narupyssyn, jolla tarttua mihin tahansa liikkuvaan ajoneuvoon. Jos tulee tiukka paikka, esim edessä on liikaa räjähteitä, tai on putoamassa jyrkänteeltä, voi vaikka hypätäajoneuvosta oitis ja tarttua vaikka helikopteriin. Fysiikat. No, nehän ovat aika vanhanaikaiset: Räsynukeista ei tietoakaan. Myöskin se oli kurjaa, kun henkilöt liikuttivat suitaan vain välianimaatioissa. Avalanche Studiosin ratkaisu helpottaa pelin tekemistä?

Kommentoin tätä sanoilla komea, pelattava ja stunttirikas.

+grafiikat
+San Esperiton suuruus, ah!
+aseet
+ajoneuvot

-fysiikat
-suun liikkuminen harvassa
-vielä kerran ne pahuksen fysiikat

Keskiarvo: 6.5/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10