Suomi
JäSENARVIO

Battlefield 2

Siirtykäämme kolmannelta taistelukentältä edelliseen, eli toiseen taistelukenttään. Näiden kahden välissä kuitenkin saimme nähdä, kuinka Preston Marlowe ja kaverit tunaroivat ja onnistuivat kullanhakureissussa. Mutta siitä sitten jossain toisessa arviossa, tämä arvio pyhitettäköön loistavalle Battlefield 2:selle!

Juuh, armeijoita tässä on jos jonkinmoista, mutta luettelen vain peruspelin armeijat ja ominaisuudet. Eli, armeijoita tässä on nyt kolme: United States Marine Corps eli USMC, Middle Eastern Coalition eli MEC, ja lopuksi People's Liberation Army eli PLA.
USMCn joukoissa taistelevat amerikkalaiset merijalkaväen sotilaat, joiden tukikohtana yleensä on lentotukialus, jota ei voi valloittaa. MEC taasen on Lähi-Idän Koalitio, johon nimensä mukaisesti kuuluu arabeja. Lopuksi on kiinalainen PLA, jolla on aseita, jotka pohjautuvat Kalashnikov-kivääriin.

Hahmoluokkia on seitsemän, ja ne ovat: Assault, Special Forces, Support, Sniper, Medic, Anti-Tank ja Engineer. Assault on tavallinen jalkaväkisotilas, jolla normaali rynnäkkökivääri, kranaatinheittimellä, mutta savukranaattejakin on. Special Forces on nimensä mukaisesti erikoisjoukot, joilla on jokin varitaatio jostakin kivääristä, mutta hänellä on myöskin mukana C4-räjähteitä. Support on konekiväärimies, jolta löytyy ammuksia ja isommanlaatuinen konekivääri. Sniper on ghilliepukuinen tarkka-ampuja, jolla on kaiken varalta Claymore-miinoja. Medicillä on normaali rynnäkkökivääri, ensiapupakkaus ja defibrillaattori (kävelevä ambulanssi). Anti-Tank taasen on erikoistunut panssarin tuhoamiseen. Engineer on pioneeri, eli hän korjaa panssaria ja tuhoaa sitä maamiinoilla.
Ajoneuvojakin on jos jonkinlaista. Löytyy tavallista tykistöautoa, panssaroitua miehistönkuljetusvaunua, kuljetushelikopteria, rynnäkköhelikopteria, tankkia ja hävittäjää, venettä sekä ilmatorjuntavaunua. Näistä nyt en osaa muuta sanoa.

Viimeisenä, muttei vähäisempänä vuoroon tulee fysiikat. Pelin fysiikat ovat mainiot, ja hupaisat. Se vasta hauskaa onkin, kun mortarhyökkäys osuu omalle kohdalle ja pian pelaaja onkin ruumiina taivaalla. Sekin on mahtava tunne, kun on juuri menettänyt ystävänsä, tankki tulee, mutta commander lähettää auton, jolla huristella pakoon (tai vihollislinjojen taakse).

Tämä on yksi parhaista esimerkeistä, miten verkkoräiskintä onnistuu 16, 32 ja 64 pelaajalla.

+grafiikat
+fysiikat
+aseet
+karttojen laajuus
+ajoneuvot

-varjoefektit
-harvat servut eivät toimi

Keskiarvo: 8.3/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10