Suomi
JäSENARVIO

Gran Turismo 5

Polyphonylta tähän mennessä viides GT, ja pelisarja on tähän mennessä ollut erittäin hyvä. Tämä jatkaa samaan malliin, yli 1000 autoa, monia ratoja, Top Gear - ratoja ym. Vielä HD ja 3D. Mitä muuta voin odottaa? Noh, voin odottaa vain tulevaa osaa!

Eli peli on autopeli, jossa omistat oman ''tallin'' johon sitten kisoja ajamalla, joista saat rahaa ostat autoja. Eli perusidea joka on hyvin toteutettu, voit tottakai värjätä autoja, renkaita vaihtaa, moottoria/suorituskykyä kasvattaa. Löytyy turbokin jonka ostat erikseen tietynlaisiin autoihin. Pelissä on normaaleja kisoja, lisenssejä joissa on esim. top gear test trackeja ym haasteita. Sitten speial eventtejä jossa on Nascar - kisoja, Karting - kisoja ja muuta kivaa.

Autoja oli yli 1000, merkkejä on vaikka mitä. Kaikkia tuttuja Toyota, Audi ym, urheiluatomerkkejä esim. Ferrari ja Lamborghini, sitten vielä jotain tuntemattomia amerikkalaisia. Formuloitakin löytyy, jopa mikroautoja! Eli autojen monipuolisuus on ainakin suuri. No entä Grafiikoita? Varjoihin, valaistukseen ym. olisi voinut panostaa, mutta autot ulkoa ja sisältä on erittäin loistavia. Voit vaikka itse laittaa pyyhkimet aivan turhaankin päälle, ilman että sataisi! No sitten nämä säät ja radat. On aurinkoista, pilvistä, pimeää, sateista (joka on kyllä yllättävän aitoa) ja lumi, vuoristo ja hiekkaratoja. Ratoja on ainakin yli 30, joita on tarpeeksi ajeluun, koska säät ovat niin vahtelevia.

Ääniäkin on osattu vähän säädellä. Jos paljon moottorin tehoa kasvatat, autosta kuuluu kuin formulan ääni, kun taas normaalisti siitä kuuluu... Noh, sellainen aito perus ääni. Pelattavaa on paljon, voit vaikka kahdestaan (neljästään?) kaverin kanssa kisata. Silloin saat ottaa aivan minkä auton vain. Mutta jos taas yksin pelaat sitä ''tarinaa'' (jota ei kyllä ole), niin siinä ostat niitä autoja ym. Ostettavaa ja ajettavia kisoja on paljon, jonka vuoksi peliä on kiva pelata kauan. Niin, ja tottakai jos ratin omistat niin voithan myös sillä pelata. 3D-pelaamisessakin on onnistuttu, olenhan itse saanut eräällä kaverilla pelata ratilla ja 3D - TV:llä. Peli on mainio, paitsi grafiikoita olisi vähän voinut kasvattaa.

Plussat
+ Autoja yli 1000
+ first person
+ Ratoja paljon

Miinukset
- Varjot/Valaistus
- Kömpelö valikko

Grafiikka: 8
Pelattavuus: 10
Äänet: 9
Pitkäikäisyys: 9

Keskiarvo: 7.3/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10