Suomi
JäSENARVIO

World of Warcraft

World Of Warcraft: Fantasia MMORPG-pelaajan unelma

World of Warcraft (WOW) on jo monen monta vuotta vanha peli mutta silti yksi tämän päivän suosituimmista peleistä. Eli tämä on MMORPG, Fantasiaa koko peli. Aloitat valitsemalla kahdesta eri osapuolesta jotka sotii vastakkain. On Horde ja Alliance. Jokaisella on oma mielipide kumpi on hyvä ja paha. Sitten saat myös valita noin viidestä eri rodusta oman. On haltijoita, ihmisiä, peikkoja ja epkuolleita. Sitten vielä oma ''taito''. On mageja, rogueita, warrioreja ja druidejakin. Tämän jälkeen lähdet oman rotusi viralliselta alueelta kehittämään hahmoasi, tekemään tehtäviä, pelamaan Dungeoneja ja/tai seikkailemaan. Jokaisesta mainitusta asiasta saat XP:tä jolla kehität hahmosi leveleitä.

Muita pelaajia löytyy 10 miljoonaa joka on suuri määrä. Tapat myös pelissä NPC vihollisia, tai sitten tapaat NPC hahmoja. Näiltä saa myös kaikki tehtävät. Myös hahmollasi on varustus joita voit ostaa pelin omalla rahalla jota kerätään pelissä. Varustukseen kuuluu kypärä, koruja, haarniska, hanskat, vyö, housut ja kengät. Löytyy myös muita mitä en nyt muista. Sitten on kykypuu mutta siitä en selitä paljoa kun se otetaan tulevassa päivityksessä pois. Vielä jos tuosta rahasta puhutaan, voit joko vaihtaa tavaroitasi muiden pelaajien kanssa rahaan tai muuhun, tai sitten keräät sitä tehtävistä tai vihollisten raadoista. Kolikkoarvot on kupari, hopea ja pronssi. 100 kuparikolikkoa on 1 hopeakolikko ja 100 hopeakolikkoa on 1 kultakolikko. Pelialue sitten taas on niin suuri että joka nurkan tutkimiseen menee ainakin 5 vuotta.

Graafisesti peli on hieno jos käyttää mediumia suurempaa, tuli testattua sitäkin. Hahmot ovat mukavan yksityiskohtaisia niinkuin talot ja muu maasto. Vihollisia on ainaki satatuhat erinnäköistä, ja jos Online pelaajia katsoo niin harvon löytyy kaksi samanlaista. Peliarvoa tuo juuri muut pelaajat kenen kanssa voit pelata. Suomalaisiakin on ihan kivasti, niitä löytyy suunnilleen tunnissa pari kolme. Ohjaimet on ihan helpot. Hyökkäys tapahtuu osoittamalla hiirtä viholliseen, kävely joko nuolet tai sitten WASD. Hyppy löytyy ja eri kykyjäsi voit käyttää numeroilla. Mittän kyykkyä tai mitään ei tarvita kun tässä ei virallisesti sanoen voi kämpätä. Peliä kyllä voi myös sanoa strategiapeliksi, koska siinä suurimpana levelinä pelaat bosseja vastaan johon tarvitaan paljon taitoa

Musiikki sopii tälläiseen Fantasiapeliin jossa ei mittään AK-47:aa tai Augia ole. Miekan viillot ja hahmojen äänet ovat hienoja, mutta taustamusiikit vie koko pelin äänimailmaa. Sitä voi verrata vaikka tämän vuoden huippupeleihin, ne on silti tosi hienot. Niin, pelssä myös on kuukausimaksu joka on 1kk 15 euroa tai 3kk 20 euroa. Tämä on hyvä tapa pitää Noobit ja Ninjalootterit loitolla. (Ninjalooter= Hahmo joka menee Raidiin ja ottaa kaiken tavaran ja häipyy.) Näitä ilmaisia kuukausia saisi vähän useammin tulla.

Hyvää
+ Graafisesti vieläkin hieno
+ Paljon pelattavaa
+ Musiikki hienoa
+ Omalaatuinen peli

Huonoa
- Peiaika voisi olla 20% halvempaa

Grafiikka: 8
Äänet: 9
Pelattavuus: 10
Pitkäikäisyys: 9
Lisäsisältö: 8-9

Keskiarvo: 8/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10