Suomi
JäSENARVIO

Portal 2

Elikkäs itse tuli ostettua PS3:lle Portal2, ja kiitos sen gift cardin joka tuli mukana niin sain tämän tietokoneellekkin. Ja uskallan sanoa, että peli on tietokoneelle 30% parempi. Eli tässä ollaan päästy räiskinnästä rauhaan ja nyt käytäy päätäsi ja mietit portaaleilla miten pääsisit kentän läpi.

PC:

Grafiikoita sain omalle koneelle säädetty highille, ja wau! Peli näyttää todella hienolta. Pelimoottori voi olla ehkä hieman vanha mutta ulkonäkö on hieno. Jos portaaleita täytyy ampua todella kauas, niin ei muuta kun zoomaat hieman. Myös toinen hieno asia on että voit nostella tavaroita, robotteja ym. Myös CO-OP Muoto on.

CO-OPISSA pelaat yhden kaverin tai tuntemattoman kanssa. Tietokoneella myös tuntemattomia pelaajia löytyy paljon, ja osa on ärsyttäviä ja osa on tosi avuliaita. Olette kaksi robottia nimeltä Atlas ja P-Body. Suoritatte eri koekammioita joita on yhteensä noin 30. Roboteilla on myös eleet joilla hoitte iloita, surra tai ärsyttää toista.

Kontrollit oli perhanan helpot vaikka en koneella pelaakkaan paljoa. Simppelit näppäimet ja sulava ohjattavuus takoi kunnon laatua. Tietokonella kun sai tehtyä erittäin nopeita käännöksiä, tai sotten erittäin hitaita. Myös yksinkertaiset taustamusiikit mistä saa yksinkertaisesti mieleen jonkun erittäin modernin ajan ja siinä fiiliskin nousi pelissä ihan mukavasti.

Muös tarina erottui selkeästi. Siinä oli järkeä ja se jäi todella hyvin päähän. Ei liian lyhyt omaan makuun, ehkä jopa hieman pitkä. Puzzlejen vaikeusastekin nousi itselle sopivaa tahtia, että jokaisessa uudessa tuli opittua hieman jostain. Alku ja loppu oli parhaiten päähän jäävät asiat. Peli jossa on hienot grafiikat, hyvä pelattavuus ja täydellinen tarina. Tämä se on. Jos yhtään olet kiinnostunut jostain muusta kuin sodasta niin osta tämä. Noh, vaikka sotapelejä pelkästään pelaisitkin niin osta tämä. Ja tietokoneelle mieluiten.

Plussat:
+ Idea
+ Toteutus
+ Sopivan pitkä
+ Co-oppi
+ Grafiikat

Miinukset
- En keksi

Grafiikka: 10
Pelattavuus: 9
Äänet: 8
Pitkäikäisyys: 9
Arvosana: 10

PS3:

Tälle konsolille oli samat asiat tarjottu, jopa pelikunppani steamin kautta. Elikkäs näissä nyt on vain erona grafiikat ja ohjattavuus.

Tässä versiossa huomasin että grafiikat pyöri jonkin verran pienemmillä (720 TV) resoluutioilla. Elikkäs tuli huomailtua tavaroiden kulmikkaisuutta ja että ne oli myös vähän tietokoneversiota viileämmät (ei niin rikasvärinen). Mutta kyllä ne tälläkin hienoilta näytti.

Sitten taas pelattavuus. Tietty kun kymmeniä vuosia PS ohjaimia kädessä pitänyt niin ne tuntui hyvältä. Ainoana ongelmana oli jos piti nopeasti kääntyä takaperin, niin kääntyvyys oli liian pieni. Sitten taas välillä pitä tehdä jotain hitaasti niin se oli liian iso. Tätä ei koneella tullut vastaan. Mutta uutena hyvänä lisänä on tullut PS move ohjaimilla pelaaminen joka on täydellistä. Asetta saa kunnolla liikutella ja sen tuntee, näppäimet kunnolisia ja moitteita ei löydy ollenkaan tällä ohjaamisesta. Tämän takia laitan pelattavuuten kympin, koska lasken pelattavuuteen aina sisältö + ohjattavuus. Jos PS Move ohjain löytyy, niin kyseinen peli tosiaan kannattaa ostaa. Parempaa Move peliä ei ole.

Plussat:
+ Idea
+ Toteutus
+ Co-oppi
+ Move tuki

Miinukset:
- En keksi

Grafiikka: 9
Pelattavuus: 10
Äänet: 8
Pitkäikäisyys: 9
Arvosana: 9

Molemmissa versioissa on hyvät ja huonot puolensa. Pleikalla Move tuni ja PC:llä on hitusen paremmat grafiikat. Silti, pelaan enemmän PS3 versiota.

Keskiarvo: 9.3/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10