Suomi
JäSENARVIO

Little Big Planet

LBP: PS:n ehkä paras peli

Ensimmäinen peli koskaan PS3:lle minulle oli Little Big Planet. Oi jos tässä laskettaisiin tunteja joita on pelannut niin niitä olisi vähintään 100. Media Moleculen ensimmäinen peli koskaan, on muodostanut monelle oman suosikkipelinsä melkeinpä vain yhden asian takia: omien kenttien luomisen ja jakamisen. Hype oli itselläkin ihan perhanan korkealla tämän pelin aikana. Nyt jos aloitetaan kertomaan pelistä, pelaat säkkipojalla/tytöllä. Saat itse valita hahmollesi asun miljoonasta eri yhdistelmästä. On sotilaita, roboja, lohikäärmeitä, orjia ym. No jos nyt jatketaan niin säkkipoikamme aikoo pelastaa maan keräilijän kourista joka vie kaiken mikä maasta irti lähtee. Matkalla käyt savanneilla, sotilastukikohdilla, metroilla ja muinaisissa temppeleissä. Joka kenttä tuo jotain uutta ja hienoa, ja joka kentäs on myös jotain kerättävää joko kenttäeditoriin tai asuja. Vaihtelua ainakin on. 

Kahdestaan kaverin kanssa ja koet kaiken!

Yleensä peleissä voi saada hermoromahduksen kun pelaat kaverin kanssa. Mutta tässä yksikin kaveri tuo hupia tuplasti enemmän. Kentissä on kiva olla kavereiden kanssa, myös luomistilassa jossa voit luoda ansan vaikka kaverille. Tai no ehkä luomistilassa ei niin hy ole jos on kaveri seurassa koska se pilaa aina kaiken (usein ainakin täälläpäin). Mutta kyllä saman ruudun kaksin... Tai jopa nelinpeli oli täysin tervetullut. Sitten muiden tekemiä kenttiä on aina kiva pelata joita löytyy tasohyppelystä räiskintään, reseptien valmistamiseen, minipeleihin ja jopa laskimiin. Itse kenttäeditori kyllä on koko pelin sydän. Koko tarina ollaan suunniteltu tämän varassa jok näyttää kaikki hienot puolet siitä. Sitten kaikki pelin sisältö on tehty sillä, ja omat kentät ne aina kivoimpia on. Kaikki tavarat jotka olet saanut tarinasta on vierähtänyt editoriin, joista saa sitten tehtyä kaikkea mitä koskaan olet halunnut. Aina lentotukialuksista raketteihin, veneisiin ja muuhun. Veden ja maalipyssyn saa sitten pelipakkauksista jotka ei maksa paljoakaan. Jos todella haluat hienoja kenttiä, kannattaa ostaa nämä.

2D Tasohyppely, mutta erinomaiset grafiikat

Okei, en tiedä miten he onnistui, mutta 2D tasohyppelyssä on kympin grafiikat, hyvä ääninäyttely jopa Suomeksi ja pelattavuus kohdallaan niinkuin pelin pitkäikäisyyskin. Muiden kentät pitää pitkäikäisyyden kohdallaan niinkuin myös kenttäeditori, ja Grafiikkaa hieno tarina ja omat luomukset. Mukavan rauhallisen kuuloinen oma Suomalainen ohjeidenantaja ketälie, on tosi hyvä tähän peliin. Myös kaikki äänet kun säkkipojusi räjähtää, poksahtaa, palaa on erittäin simppelit ja hienot. Ainoana jäin kaipaamaan sitä, että säkkipojut puhuisi tarinassa puhekuplamuodossa. 

Koko peli on todella hyvä, kaksinpeli aina vaan lisää hauskuutta niknkuin myös kenttäeditorin luomukset ja sähellykset. Joka osa-alueelta onnistunut, ehkä tarinalle jäi hieman toivomisen varaa. Pitkäikäisyys on pakko olla täyskymppi. Lisäsisältö on aina tarpeellista ja normaaloa laadukkaampaa ja hyödyllisempää.

Hyvää
Kenttäeditori
Muiden kentät
Pitkä peli
Kaksin aina hauskempaa
Graafisesti hyvä

Huonoa
Tarina oli ehkä hieman lyhyt

Grafiikka: 9
Äänet: 10
Pelattavuus: 10 
Tarina: 8
Lisäsisältö: 10
Pitkäikäisyys: 10

Käyttäjäarviot6
Keskiarvo: 9.8/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10