Suomi
JäSENARVIO

Heavy Rain

Heavy Rain. Sinun ohjaama oma elokuva.

Heavy rain: Move Edition (eli kyseinen versio) on pari vuotta sitten julkaistu peli Playstation Movelle. Tälläistä peliä movelle on odotettu, mutta ei varmaan normaalin version pelanneelle enää paljoa iloa tuota. Peli on trillerielokuva, jota itse ohjaat. Koko peli on kyllä pelkkiä vaihtoehtoja joka on todella hyvä asia. Saat päättää ketkä kuolee tarinassa, mitä kullekkin tapahtuu ja vähän pienemmät; miten pelastut tilanteista. Yhdessäkin tilanteessa talo oli sytytetty palamaan ja kaasupullo jätetty keittiön pöydälle. Tähänkin vaihtoehtoina olisi varmaan ollut joko kuolema, pakeneminen tai jokin muu. Ja minä päätin mennä jääkaappiin. Jos nyt yksinkertaisesti tarinasta kerron, niin lapsesi kidnapataan, stjamurhaaja lukitsee hänet kaivoon kunnes vesi hukuttaa hänet, ja tappaja antaa pikkuvinkkejä oman henkesi uhkauksella. Kuten autolla pitää ajaa tiettyyn paikkaan nopeasti, jossa autoni luistui paikalle ja syttyi palamaan ja meinasin kuolla. Toisessa päätät tapatko huumdiilerin. Minä en. Enempää näistä en kerro tai muuten pikkuhiljaa kaikki tärkeimmät valinnat tulee kuultua.

Graafisesti peli on yksi näyttävimmistä joita tiedän. Kolmannesta persoonasta kuvattu neljän eri henkilön tarinankerronta todella näyttää parhaat puolensa hahmojen animaatioissa ja tekstuureissa ja effekteissä. Meinaan effektit ovat eräät parhaista joita olen nähnyt, ja kasvoanimaatiot parhaat. Tekstuurien väri on todella tumma joka sopii muutenkin tälläiseen täyskaaos surunäytelmään. Sitten taas kun vertaa lopussa olevaa, todella surullista kohtaa värimaailmaltaan tähän aivan alkuun niin pelissä ollaan onnistuttu todella hyvin.

Pelin ohjaus ei kuulemma ole ollut normaaliversiossa kummoinenkaan, ehkä jopa hankala. Pelin ohjaussysteemi toimii tatilla ja mive kapulalla tehdään taas kaikki tappelut, ovien avaaminen, auton käynnistys ja lähes kaikki muuta liikettä vaativa. Kuten yhdessä kohtaa meikkaus ja tanssahtelu. Tämä tuo todella realistisen tuntuisen tunnelman, ja näppäitten rämpytystä ei tunnu paljoa tulevan vastaan. Vaikka kyllä siihenkin törmää.

Itse ensimmäisen kerran läpäisyn jälkeen peli ei oikein innosta toista kerta pelaamaan, vaikka vaihtoehtoja löytyy satoja. En tiedä miksi peli ei tunnu vain innostavan, varmaan melkein sen takia kun muita pelejäkin aina löytyy sen tarinan pelaamiseksi kun tietää suurinpiirtein mitä milloinkin tapahtuu. Pelin voisi ostaa kolmellakympilläkin koska yksi läpipeluukerta voi kestää 30-60h parhaillaan jos todella tekee kaiken. Silti, kyllä se jonkin aikaa pelattaa mutta ei tarpeeksi.

Hyvää
Elokuvamainen
Sadat vaihtoehdot
Grafiikka
Move tuki
Hyvät kontrollit

Huonoa
Ei jaksa pelata toista kertaa

Grafiikka: 10
Pelattavuus: 9
Äänet: 10
Pitkäikäisyys: 7

Keskiarvo: 9/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10