Suomi
JäSENARVIO

Call of Duty: Modern Warfare 3

Kirjoittaja: Mortal   2012-12-11

Call of Duty modern warfare 3.

Tarina on suoraan jatkoa modern warfare 2:lle, joten ota selvää mitä modern warfare 2:n tarina pitää sisällään ;).

Lähdetäämpäs tarina muodosta. Se on hyvä, mutta minun mielestäni jopa "Veteran" vaikeustasolla aika helppo loppuen lopuksi (voit vaikka verrata black opsin vetran vaikeustasoon). Pelissä äänitehosteet ovat hyvät. Itse tarina on hyvä ja hyvin tehty ja elokuvamaisuus koukuttaa pelaamaan sen läpi mahdollisimman pian. Pituus on soppeli, ei liian lyhyt eikä liian pitkä. Edeltäjästään tuttu special ops kentät ovat hyvin tehtyjä (tarkoitan nyt niitä tehtäviä), niitä on kiva vedellä veteranilla jos ei ole muutakaan tekemistä. Kaverin kanssa hyvä puoli special ops muodossa on se, että kaverisi tai sinä itse voit valita vaikeamman tai helpomman vaikeustason jos haluatte ensin tutustua tehtävään ja sitten vasta läpäistä sen vaikeimmalla tasolla (Huom. Jos pelaatte eri vaikeustasoilla, saat tähtiä vain alemman vaikeustason verran. Esim jos kaverillasi on regular ja sinulla veteran, niin tähtiä tulee vain regularin verran eli yksi). Uusi survival muoto on kivaa ajan vietettä vaikkapa kaverin kanssa, vihollisia tulee ja tulee ja pitää vain yrittää selviytyä pitkään.

Elite- käyttäjille on erillinen muoto nimeltään chaos. Samantapainen kuin survival muoto, mutta siinä ei ole tasoja ja vihollisia tulee enemmän, kokoajan. Joudut keräämään aseesi maasta ja pitämään combo palkin täysinä sen jälkeen kun aika loppuu. Aikaa tulee jossain vaiheessa hieman lisää. Mitä suuremman combon pystyt pitämään, sitä enemmän saat perkkejä ja on helpompi selviytyä.


Toiseksi CoD pelisarjan huipuin osa, multiplayer.

Aluksi tykkäsin multiplayeristä paljon. oli aluksi hyvät sessiot verkossa uudet kill streakit esim support ja specialist. Supportilla killstreak jatkuu vaikka kuolisit välissä ja specialist saa kill streakkeina enemmän perkkejä ja 12:sta(?) peräkkäisen tapon jälkeen tupla exp ratet. Näitä "cod jonnejakin" jotka huutavat kokoajan mikkiin, löytyy, ja paljon. Menee peli into jo tuossa vaiheessa. Itselläni on mw3 hardened edition, joten pystyn käyttämään eliten hyötyjä, joten pelaan elite servereillä, jossa on asiallista mikin käyttöä, ei ainakaan vielä ole tullut noita "cod jonneja" vastaan.
Istumista nurkissa, sitähän ei saa sotapeleistä pois joten en anna siitä miinusta. Prestige systeemi on yhdeltä kannalta huono, ase leveli nollaantuu... Pitää hankkia kaikki weapon skinit takaisin yms. Prestigen jälkeen saat tietennkin prestige tokeneita joilla voit vaikkapa lukita aseen jonka saat silloinkin vaikka olisit ensimmäisellä levelillä.
Osa multiplayer kartoista on hyviä, mutta jotkut taas ei. Osaksi karttojen takia miinustan vähän arvosanaa. Tietenkin itse saan ilmaiseksi uudet kartat koska minulla tuo elite löytyy, mutta puhun niiden puolesta joilla elite käyttäjää ei ole.
Mw2:sta tuttu ja monen pelaajan suosikki kartta Terminal on vapaasti ladattavissa kaikille.


Peli ei ole huono, ehkä vain liian yliarvostettu.
Suosittelen ostamaan. Et tule katumaan ostostasi jos tykkäät cod sarjan peleistä. MW3:ssa on hyviä ja mukavia uudistuksia vaikkapa tuo special ops muoto "survival" tai eliteille tarkoitettu "chaos"

+ puolet:

Hyvät Grafiikat (yllätyskö?)

Äänitehosteet

Tarinan kulku

Tarinaan kohdistuva mielenkiinto

Uudistukset

Elite jäsenyys

Tarinan kesto

Terminal multiplayer kartta

- puolet:

"cod jonnet" jotka raivopäissään huutelevat tyhmyyksiä mikkeihinsä

Muut pelaajat ottavat liian vakavasti pelinsä, lähettämällä viestejä toisille käyttäjille "noob", "your guest player was better than you, noob!" yms.

Tarina on ehkä hieman liian helppo, mutta tuo ei ole niin vakavaa

Multiplayer kartat (osa)

Mielestäni liian yliarvostettu

Prestige systeemi (aseiden puolesta)

Keskiarvo: 8/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10