Suomi
JäSENARVIO

Assassin's Creed: Brotherhood

Kirjoittaja: veikkah   2012-12-13

Saattaa olla hieman myöhäistä julkaista arvio Assassin's Creed Brotherhoodista, koska kaksi uutta osaa on julkaistu tämän jälkeen, mutta ajattelin kuitenkin kirjoittaa, koska peli on niin erinomainen ja mielestäni paras Assassin's Creed tähän mennessä.

Pelissä seikkailee Assassin's Creed II tuttu Ezio Auditore Da Firenze, joka on huumorintajuinen mutta samalla kostonhaluinen salamurhaaja. Tuttuun tapaan Ezion muistoja kaivelee Desmond Miles joka elää 2012- luvulla ja pystyy katselemaan esi-isiensä muistoja Animus nimisellä koneella. Tällä kertaa Desmond ja kumppanit ovat joutuneet pakenemaan edellisestä piilopirtistään, koska temppeliherrat löysivät heidät. Niinpä pelin alkumetreillä heräät Animuksesta, joka on pakun takakontissa.

Assassin's Creed Brotherhoodissa on monia uusia aseita, mutta myös paljon vanhoja ja tuttuja. Sepältä voit käydä ostamassa miekkoja, taisteluvasaroita, kirveitä ja paljon muita erilaisia aseita joilla taistelet pahiksia vastaan. Räätäliltä voi käydä ostamassa uusia viittoja ja vaihtaa pukunsa väriä. Taidemaalareilta voi käydä ostamassa tauluja piilopaikkansa seiniin tai aarekartoja jotka näyttävät eri kaupunginosissa olevien aarteiden sijainnin. Pankista voi käydä nostamassa sinne kertyneet rahavarat tai käydä vain katsomassa kuinka paljon mikäkin ostamasi rakennus tuottaa.

Peli on kekseliäästi sijoitettu antiikin Roomaan, jossa riittää tuntikausiksi etsittävää ja ihasteltavaa, varsinkin Colosseum on näkemisen arvoinen.

Uutena toimintona on myös uusien Assassiinien värvääminen riveihinsä. Siinä missä Ezio Assassin's Creed II oli vanhempien Assasiinien oppipoika, Brotherhoodissa hän on itse uusien salamurhaajien oppi-isä. Assasiinien ylentymisen myötä he oppivat uusia taitoja ja voit parannella heitä aina kun he saavat ylennyksen. Voit esimerkiksi parannella heidän suojia tai aseistusta. Heidät voi kutsua taisteluun auttamaan tai merkata vartijan ja Assasiinit käyvät hiljaisesti listimässä tämän, ennenkuin vartija kerkeää tajuta mikä häneen iski. Heidät voi myös lähettää eripuolille Eurooppaa erilaisiin tehtäviin josta he ansaitsevat rahaa ja kokemuspisteitä.

Moninpeli on uusi Assassin's Creedien keskuudessa, ja monet varmasti pelkäsivät sen puolesta, mutta moninpelistä tuli itseasiasiassa ihan kiitettävä. Siinä on useita eri pelimuotoja ja kenttiä, jossa metsästetään pahaa-aavistamattomia kanssa pelaajia.

Yhteenvetona: Mahtava Ubisoftin peli ja kiistämättä tähänastisista Creedeistä paras.

Pelattavuus:9
Grafiikat:9
Pitkäikäisyys:9
Äänet:9

Arvosanani: 9

Hyvät ja huonot puolet:

+Pitkä tarina
+Rooma
+Paljon lisätehtäviä tarinan ohessa
+Paljon uusia aseita
+Moninpeli
+Päähahmo
+Tekoäly

-Taisteluosuuksien helppous
-Ei muita kaupunkeja

Arvosanataulukko muistutukseksi:

1/10 Kidutusta
2/10 Kelvoton
3/10 Surkea
4/10 Huono
5/10 Kohtuullinen
6/10 Ihan kiva
7/10 Hyvä
8/10 Erittäin hyvä
9/10 Erinomainen
10/10 Mestariteos

Keskiarvo: 9/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10