Suomi
JäSENARVIO

Homefront

Homefront

Suoraan sanoen läpäistyäni pelin jäin janoamaan lisää. Pelin juoni oli todella hyvä, harmi että itse peli jäi muuten vähän keskinkertaiselle tasolle. Eli peli on Homefront, vuoden 2011 "paras" räiskintä. Peliä kehitti aika tuntematon Kaos Studios, ja julkaisijana toimii THQ. Peli sijoittuu vuoteen 2027, jolloin korea yhdistyi ja oli alkanut valloittamaan koko maata. Pelaat USA:ssa pilotilla joka viedään bussilla pois, mutta rekka tömäyttää bussin kylkeen ja he ovat vastarintalaisia. He ottavat sinut mukaasi, ja kappas, hetken päästä valloitatte jo USA:ta takaisin ja pilotti osaa jo käyttää täydellisesti tarkkuuskivääriä.

Peli kuulemma kruunattiin jo ennen julkaisua vuoden parhaaksi räiskinnäksi, mutta sitä peli ei kyllä ollut. Keskinkertaisilla grafiikoilla ja multiplayer moodilla ei meinaan pitkälle pötkitä. Grafiikka muistuttaa mielestäni aika lailla Borderlandsia, siinä ne ovat kyllä aivan huippuluokkaa mutta tässä ne ovat muistuttavat todella paljon ensimmäistä osaa jota parempaan olisi pitänyt pystyä jo 2011. Muutenkin hyppyanimaatiot ym. ovat aika surkeita. Hypyn jälkeen hahmo pienen ponnistuksen jälkeen vain töpsähtää maahan ja tikkaita kiivettäessä peli tekee kaikki asiat itsestään. Silti, välillä maisemat, ja ainakin aseet voivat näyttää aivan siisteiltä.

Ääninäyttely toimii ihan sujuvasti. Hahmot ovat ääneltänsä (ei piirteiltään) ihan eläviä. Aseen ääneet ovat osassa ihan hyvää luokkaa, osassa taas ei. Ja multiplayer. Se pärjää aina välillä hyvin. Sama idea on tässäkin kuin muissa, mutta pisteillä saa avattua itseohjattavia ajoneuvoja kuten tankki tai helikopteri. Joskus balanssi kärsii pahasti kun toisella tiimillä on kaksi tankkia ja oma tiimi laahustaa aseiden kanssa häviöllä. Toinen on snipereiden ylivoimaisuus. Vaikka kentät ovat todella suuria, se tappaa yhdestä lantiosta ylöspäin ja bullet droppia ei ole, vaikka sitä en kyllä kaipaakkaan. Muuten pelin multiplayer toimii ihan sujuvasti parin assaultin kanssa.

Yhteenveto
Pelin hyvä idea kärsii keskinkertaisesta toteutuksesta. Multiplayer kärsii vain balanssiongelmista, muuten se olisi loistava. Grafiikka ei ollut parhaasta päästä, mutta onneki kakkososa tulee olemaan Crytekin tekosia elikkä realistisia grafiikoita voi jo odottaa.

Hyvää
Idea
Multiplayer...

Huonoa
Toteutus
... Joka kärsii balanssiongelmista
Turhauttavat grafiikat

Grafiikka: 5.7
Pelattavuus:6
Äänet: 7
Pitkäikäisyys: 7

Tarkka Numero: 6.6

Keskiarvo: 6/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10