Suomi
JäSENARVIO

Persona 4: Arena

Kerta sain tämän jo tiistaina, koska ennakkotilasin tämän niin päätin kirjoittaa tämän arvostelun jo nyt:


Mitä tapahtuu kun yhdistetään lempipelisarjani ja lempipeligenreni? Persona 4: Arena tietenkin!

Atlus:n ja Arc System Works:n yhteistyössä syntynyt ja "Fighting game of the year"- palkinnon voittanut Persona 4 Arena on Persona-sarjaan sijoittuva tappelupeli, joka on samalla suoraa jatkoa Persona 4:lle.

2 kuukautta sen jälkeen kun Inaban hirveä murhasarjamysteeri saatin selvitettyä ja protagonisti Yu Narukami lähti takaisin kotikaupunkiinsa, Yu päättää tulla käymään tapaamassa ystäviänsä Golden Week:n aikana. Setänsä kämpälle päästyään Yu näkee keskiyöllä taas Midnight Channel:n, jossa näkyy tällä kertaa mainos P-1 Grand Prix-turnauksesta. Enempää en spoilaa.

Ottaen huomioon, että tämä on tappelupeli, Persona 4 Arena:ssa on tekemistä moniksi kymmeneiksi tunneiksi. Lesson Mode opettaa sinulle aivan kaikki perusasiat, jonka avulla aloittelijat tappelupelien saralla voivat myöskin lähestyä helposti tähän peliin toisin kuin Guilty Gear:ssa. On myös Arcade Mode ja sitten Story Mode, josta itse Atlus on ollut vastuussa. Jokaisella hahmolla on oma tarinareitti ja tarinan yhteiskesto on noin 30-40 tuntia.

Score Attack Mode sisältää joukon äärimmäisen vaikeita vihollisia ja loppupisteesi menevät Leaderboard:lle. Training Mode:ssa voit harjoitella COM:ia vastaan tai kaverisi kanssa ja asetus mahdollisuudet ovat aivan uskomattomat. Challenge Mode:ssa taas valitset hahmon ja peli opettaa sinulle kyseisen hahmon komboja. Sitten on tietenkin Versus Mode, Network Mode, Gallery Mode, Options ja Theater, jossa voit katsoa Network Mode:ssa nauhoittamiasi matseja.

Ennen kuin lopetan, puhun vielä tärkeimmästä asiasta - Pelimekaniikoista. A ja B ovat hahmon iskut ja C ja D ovat Personan iskuja. Tässä pelissä mittaria, jota tarvitaan superiskuihin kutsutaan SP:ksi. Mikä erottaa tämän pelin muista Arc System Works:n peleistä ovat P4A:n yksityiset mekaniikat esim. Persona Health. Jos isket vastustajasi Personaa tarpeeksi niin se tuhoutuu eikä vastustaja voi käyttää sitä vähään aikaan. Sitten on Awakening Mode. Kun energiasi tippuu alle 35%:n, saat 50 SP:tä ja maximi SP nousee 150:een.

Tuossa taisi sitten olla kaikki tärkeimmät. Vaikka et olisikaan ennen pelannut Persona-sarjaa, en näe mitään syytä olla ostamatta näin syvällistä, mutta silti helposti lähestyttävää ja tasapainotettua tappelupeliä. Ja jos sinulla on kavereita niin suosittelen pelaamaan heidän kanssaan, mikä tekee tästä pelistä vieläkin hauskemman.

Mutakasa kuittaa.

Keskiarvo: 10/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10