Suomi
JäSENARVIO

Sonic the Hedgehog 4: Episode I

Se on yksi näistä peleistä, jota tulee vihattua vähän väliä, mutta samalla tätäkin tulee pelattua vähän väliä jotta saisin aikaa kulutettua.


Mistä sitä edes voisi aloittaa? No, tämä on 2D-tasoloikka, joka miellyttää minua, mutta tässä on joitakin ongelmia jotka pistävät tympimään ja urakalla! Ensimmäinen ongelma on Sonicin fysiikat, jotka eivät vain tunnu luonnolliselta. Ei, tämä ei ole mikään vitsi, sillä Sonicin vauhti ei hidastu vaikka kiipeät seinää pitkin, ja vaikka tätä on vaikea uskoa, niin ainoa keino on pelata tätä peliä ja sitten mun uskominen vain vahvistuu mitä yritin sanoa!

Jos fysiikat eivät toimi niin kuin pitää, niin sitten kenttäsuunnittelu pitää olla semmoinen että fysiikat eivät ala toimia sinua vastaan. Kenttäsuunnittelu on kyllä sekalaista settiä, jotkut kentät ovat aika vaikeita, mutta kyllä ne joksikseen menettelee.

Myös Homing Attack on saatavilla, mutta mun mielestä se vain rikkoo momentumia jos sitä käyttää, sillä haluaisin että tämä toimisi kuin aikaisemmat Sonicit ettei ole mitään ylimääräistä, vain hyppynappi olisi tarpeeksi.

Erikoiskenttiin pääsee keräämällä vähintään 50 sormusta kuin ensimmäinen Sonic -peli, ja myös erikoiskentät on suunniteltu että ne ovat joku kunnianosoitus ensimmäisen Sonic -pelin erikoiskenttiin. Erikoiskentissä pelaaja itse kallistaa kenttää, ja sen avulla Sonic pitäisi ohjastaa Kaaos smaragdin luo.

Grafiikoiden osalta olen ollut hämillään että Sonicin päälle on annettu joku outo valaistus, sillä se ei vain toimi. Muiden grafiikoiden osalta ne näyttää melko muovisilta, mutta minkä sille voi.

Ääniefektit ovat klassista kamaa, mutta musiikki, vaikka sieltä löytyy muutama kiinnostava kipale, eivät vain yllä Mega Drive Sonic -pelien tasolle.

Pelin kesto on aika lyhyt, sillä on neljä maailmaa joissa kummassakin on kolme tasoa ja myös pomotaistelu jokaisessa maailmassa, mutta silti, kaikki loppuu ihan liian nopeasti.


Tiivistääkseni tämän arvostelun, sillä vaikka minulla oli kova into pelata tätä peliä, niin silti mun odotukset eivät vain lunastautuneet kunnolla. En minä tarkoita että tämä olisi huono peli, se on vain keskinkertainen tekele jota tulee pelattua silloin tällöin kun minua huvittaa.

Keskiarvo: 5/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10