Suomi
JäSENARVIO

Portal 2

Tässä se arvio nyt sitten on, kun lupasin sen jo kauan siten tehdä....

Ensimmäiseksi sanon että Portal 2 on yksi parhaita pelaamiani pelejä. Mutta miksi...?

Tarina alkaa siitä, kun ensimmäisestä osasta tuttu Chell herää jossakin hotellihuoneen näköisessä paikassa. Pelaaja ei ehdi kauaa ihmetellä missä ollaan, kun Wheatly niminen tekoäly (core) ilmestyy oven taakse ja siitä alkaa matka ensimmäisen pelin "pää pahista" tekoäly GLaDOSta kohti. Ei tietenkään aikaakaan, kun kyseinen neiti herää talviuniltaan ja haluaa jatkaa testausta.

Juonessa on monia juonen käänteitä, kuten perunoita ja tietenkin pelin yksi tärkeimmistä esineistä portal gun. Portaali ase, jolla voi ampua ensimmäisen osan tapaan oikeanlaisille pinnoille sinisiä ja pelin mukaan punaisia (oransseja) portaaleja, oli se pinta katossa, lattiassa tai seinässä. Kun portaaliin astuu sisään tulee toisesta ulos. Siinä on oikeastaan jo pelin pulmissa ja pähkinöissä käytettävä olemus. Toki jos esimerkiksi hyppää korkealta portaaliin niin se putoamisen vauhti/voima jatkuu hetken myös toisesta ulos tullessa, jolloin pääsee esimerkiksi kuilujen yli pienellä kikkailulla.

Uutta pelissä on tarinan lisäksi erilaiset geelit, joihin kuuluu ponnahdus geeli ja liukumis geeli ja pari muuta. Niistä on hyötyä pelin pulmissa, joissa yleensä pitää päästä huoneen toiseen päähän alkuperäisen Portalin tapaan. Tosin uutta pelissä on avarammat ja muutenkin yksityiskohtaisemmat alueet. Peli on todella hyvän näköinen ja PS3:lla voin melkein sanoa parhaan näköiseksi peliksi kyseisellä konsolilla.

Kontrollit on myös hoidettu hyvin ja vaikka peli sopiikin paljon paremmin PC:llä pelattavaksi, niin toimii todella hyvin myös ohjaimella. Hiirellä ohjaus käy niin että vasemmalla hiiren "painikkeella" ammutaan sinisiä ja oikealla oransseja, kun taas konsolilla sininen ammutaan R1 liipaisimella ja oranssi L1 liipaisimella.

Puzzlet on todella hyvin tehty ja pelin aikana ei tullut hermostuttua kertaakaan, tosin välillä kesti kauan keksiä tapa ohittaa pulma. Pelissä on myös kaksinpeli, joka toimii verkon yli loistavasti ja ekstrana PS3 ja PC pelaajat voivat pelata yhdessä. PS3 version ostaja saa myös Steamista ladattavan version koneelle kaupan päälle. Kaksinpelin pulmat olivat jo todella vaikeita ja niistä kesti n. 7 tuntia lisätekemistä.

Tarinasta vielä sen verran että se on ainakin omasta mielestäni todella koskettava loppua kohden ja loppu "laulun" aikana tuli kyynel jos toinenkin. Want you gone on lähes yhtä hyvä, kuin ensimmäisen pelin Still alive. Muutenkin pelin Soundtrack on mahtavaa kuuneltavaa ja sen saa Portal 2:sen sivuilta imuroitua ilmaiseksi ja laillisesti! (linkki arvion lopussa)

Huumori toimii taas paremmin jopa kuin Portalissa, sillä tekoäly Wheatly on todella hauska ja hänellä on loistava ääninäyttelijä, samoin kuin GLaDOSilla, jonka viha pelaajaa kohtaan on jo huvittavaa.

Näiden asioiden takia minulla ei ole vaihtoehtoa, peli saa täyden kympin arvosanan. Valve on yksi parhaimpia pelien tekijöitä, siitä ei ole epäilystäkään.

Linkki soundtrackkiin: http://www.thinkwithportals.com/music.php

PS. Kuva on itse photoshopilla muokkaamani. :)

Keskiarvo: 9.3/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10