Suomi
JäSENARVIO

Super Mario Galaxy 2

Jatko-osa pelille joka on mun yksi suosikkipeleistä kautta aikojen, joten kuinka tuota timanttia saadaan edes hiottua enempää jos se näyttää aika nätiltä? No, siihen tämä mun arvostelu antaa vastauksen.

Koska tässä pelissä on aika paljon elementtejä viimeisestä pelistä, niin tämä arvostelu saattaa kuulostaa pelkistetyltä, mutta ei vain tunnu siltä että minun pitäisi kertoa kaikesta uudestaan.


Juonen kannalta ihan samaa peruskauraa kuin edellisessä pelissä, että Mario saa kirjeen Peachilta, sitten Bowser tulee ja kidnappaa Peachin ja Mario joutuu taas lähtemään pelastusretkelle avaruuteen, ja tässä kohtaa tarina jää taustalle ihmettelemään että mitä tapahtuu.

Pelattavuus ja ohjattavuus on timanttia ihan kuin edellisessä pelissä, joten ei siitä sen enempää. Myös kenttäsuunnittelu on aika mielenkiintoista kun sitä hypitään pilvissä, juostaan karkuun kummituksia, pyöritetään lumipalloa laavan päällä ja ratsastetaan Yoshin kanssa.

Yoshin avulla voi syödä vihollisia, ja kun ottaa jonkun power-upin, niin sillä voi tehdä tiettyä juttua. Keräämällä punaisen chili-paprikan Yoshi juoksee ihan silmänräpäyksellä että sillä pystyy kiipeämään seinää pitkin. Keräämällä Syaanin marjan Yoshi pystyy liitämään ilmaan jotta pääsisi uusiin paikkoihin. Viimeisenä hehkuva marja jotta näkee että missä tasanteet ja maata on, ja vaikka muistaisi ulkoa että missä on ne tasanteet, niin silti, niihin ei voi koskettaa ellei ota hehkumarjaa koska silloin niiden läpi putoaa.

Pilvikukka myös pelaa aika isoa roolia tässä pelissä, että niillä voi hyppiä pilviin, sillä ilman sitä Mario vain hyppää pilven lävitse, ja muistaakseni tässä pelissä on yksi kenttä jossa tuo Pilvikukka on välttämätön kun hypitään pilveltä toiselle yhdessä planeetassa joka on täynnä myrkyllistä sontaa kun samalla kerätään hopeatähtiä.

Grafiikat ovat aika upeat niin kuin edellisessä osassa, ja väripaletti myös käy kaikkien värien kimppuun.

Musiikit ovat aika mahtavia, sillä tämä peli taas pitää sisällään mitä parhaimpia biisejä jota olen kuullut tämän elämän aikana. Äänieffektit ovat myös toimivia, sillä kuinka mahtavaa on kuulla kolikoiden kilinää ja lisäelämien keräämistä, joten eiköhän sen siitä enempää.

Pelin kestosta sen verran että tässä pelissä riittää tähtiä kerättäväksi että niillä voisi muodostaa oman tähtijoukon ja nimetä tiettyjen suosikkihahmojen mukaan. No, jos tähän voin sanoa että kestoa tulee tälle pelille vajaat 8 tuntia jos aikoo nähdä loppuratkaisun.

Joo-o, ei tätä timanttia voi hioa sen enempää, mutta jos se on jo täyttä timanttia, niin miksi vaivautua hiota sitä enempää? No, tämä on yksi näistä peleistä joka on suosikkipelin listalla jollakin sijalla, mutta en aio paljastaa millä sijalla, mutta siitä viis.

Keskiarvo: 10/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10