Suomi
JäSENARVIO

Battlefield 4

Tämä arvio perustuu pelin moninpeliin.

Olen odottanut tätä peliä jo Battlefield3:n julkaisusta asti. Enkä pettynyt ja tarkoitan nyt sisältöä. Mutta siihen minä petyin, että EA:n piti saada tämä peli ulos ennen Call of Duty: Ghostia ja täten DICE:lle ei jäänyt aikaa viimeistellä tätä peliä, mutta nyt siirrymme sitten itse arvioon.

Elikkäs aloitetaanpas vaikka niistä hahmoluokista joita löytyy edeltäjänsä mukaan neljä. Assault eli rynnäkkömies, engineer eli insinööri, support eli pioneeri ja se kaikkien rakastama recon eli tiedustelija.
Jokaisella hahmoluokalla on omat apuvälineensä ja aseensa. Hahmoluokkien aseistuksesta nousee ehkä eniten esiin se, että karbiinit ja rämppysniput ovat nyt avattavissa joka hahmoluokalle kun taas PDW:t (Personal Defense Weapon) ovat vain engineerille.

No entä ne kaikki härvelit? Niitäkin on, ja paljon. Assaultin härveleihin ja tarvikkeisiin kuuluu lääkintapakkaukset, isot lääkintäpakkaukset, kranaatin heittimet ja ne defibrillaattorit joilla tuot kuolleet tiimikaverisi henkiin. Isojen ja pienien lääkintäpakkausten eroja ovat että pienen voi heittää pidemmälle mutta siitä saa vain yksi henkilö kerrallaan helttiä takaisin, eikä tarvitse kuin juosta lääkintä pakkauksen yli. Ison lääkintäpakkauksen edut ja huonot puolet ovat taas ne että siitä voi ottaa useampi kerrallaan, mutta se ei lennä yhtä kauas ja sen vieressä pitää olla koko ajan saadakseen helttiä takaisin.

Sitten on engineerin härvelit eli korjaustyökalu, singot, pomminpurkurobotti, miinat ja M2 slamit.

Ja sitten on supportin härvelit ja tarvikkeet eli ammuslaatikot, ammuspakkaukset, Mortar, CUAV, C4:set ja Claymoret (ammuslaatikon ja ammuspakkauksen erot ovat samanlaiset kuin assaultin isossa ja pienessä lääkintäpakkauksessa, paitsi että ammuslaatikosta saa takaisin myös räjähteet ym. ammusten lisäksi).

Ja viimesinpänä, muttei suinkaan vähäinsinpänä reconit, joiden härvelilistalta löytyy C4:sta, Claymorea heitettäviä liikkeentunnistus palloja ja maahan laitettava liikkeentunnisitin T-UGS, vakoilulennokki SUAV, pimeänäkö kiikarit ja SOFLAM, joka toimii samalla tavalla kuin pimeänäkö kiikarit mutta SOFLAM ei kulje mukana vaan se laitetaan jonnekkin pystyyn ja sitä käytetään ohjaimen kautta.
(SUAV ja CUAV tulevat China Rising-lisäosan mukana)

Entäs ne kartat? No ne on sitä samaa turvallista Battlefieldiä, tankit räjäyttelevät jalkaväkeä taivaan tuuliin (paitsi onhan jalkaväelläkin singot ja räjähteet tankkeja vastaan), hävittäjät ja helikopterit taistelevat ilmojen herruudesta. Joka kartasta löytyy sitä paljon hehkutettua levolutioniakin.

Äänet ovat olleet melkeinpä aina Battlefield sarjassa kohdallaan eikä tämä ole poikkeus. Mutta, grafiikat ja ruudunpäivitys. Battlefield 4 ei vain näytä yhtä hyvältä tämän sukupolven konsoleilla verrattuna PC:n, PS4:n ja Xbox Onen grafiikoihin. Ruudunpäivitys on myös toinen ISO ongelma PS3:lla ja X360:lla. Tiukimmissa taistelutilanteissa se laskee pahasti, siis todella pahasti.

Kaiken kaikkiaan Battlefield 4 on erinomainen kokemus. Peli on ehdoton ostos tiukkaa jalkaväki toimintaa ja - ajoneuvo toimintaa kaipaavalle.

Plussat ja miinukset

+äänet
+asevalikoima
+härvelivalikoima
+isot kartat
+levolution

-ruudunpäivityksen pudotus (PS3 ja X360)
-grafiikat (PS3 ja X360)
-pienet bugit

(Graafikat ovat silti paremmat kuin Battlefield 3:ssa tämän sukupolven konsoleilla)

Äänet: 9
Grafiikat: 7 (PS3 ja X360)
Grafiikat: 9 (PS4, PC ja Xbox One)
Pelatatvuus: 8
Pitkäikäisyys: 10

Kiitos lukemisesta! Anteeksi jos on vähän sekava :)

Keskiarvo: 8.4/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10