Suomi
JäSENARVIO

Half-Life 2: Episode Two

Lokakuussa 2007 julkaistiin toinen episodi Half-Lifen jatkoa varten suunniteltuun jaksomalliin. Alkujaan episodeja piti tulla kaikkiaan ainakin neljä, mutta kuten jälkiviisaina tiedämme, kyseinen kakkososa on ainakin toistaiseksi jäänyt lajinsa viimeiseksi. Mihin jamaan tämä lisäosa sitten on pelisarjan jättänyt?

Varaudu ennennäkemättömiin seurauksiin

Half-Life 2: Episode Two jatkuu tapansa mukaan sieltä, minne edellinen osa jäi. Tällä kertaa peli vie Gordonin koko pelisarjassa ensimmäisen kerran varsinaiseen luontoon, ja päivitetty Source-pelimoottori palvelee näkyä erinomaisesti. Kyseessä onkin paitsi parhaan näköinen Half-Life tähän asti, niin myös jonkinmoinen teknologiademo moottorin elinvoimasta.

Tarina on tällä kertaa paljon enemmän läsnä kuin edellisessä episodissa, ja peli tuntuukin etenevän aivan eri lailla. Runsaaseen kuuteen tuntiin mahtuu niin kaivoksissa myöryämistä kuin kaahailua muskeliautolla, eikä meno ehdi käydä tylsäksi. Toinen episodi lisääkin kuvioihin kaikkea sitä mitä ensimmäisestä puuttui tai jäi muuten kaipaamaan.

Vihollisyksiköitä lisätään pakkaan muutama, joista merkittävin on Combinen Hunter, eräänlainen tappavin räjähdenuolin varustettu tiedustelu- ja väijytysyksikkö. Nämä otukset tulevat aiheuttamaan tiukkaa päänvaivaa ja tuovat taisteluun aivan uudenlaista taktista elementtiä. Suora kontakti tekee nimittäin hallaa terveydelle. Luvassa onkin useaan otteeseen intensiivistä toimintaa, joten arsenaalinsa voi vain toivoa riittävän.

Ainoan varsinaisen huomautuksen lisäosassa aiheuttaa leuat loksauttava lopetus. Suuren kysymysmerkin herättää viimeistään sarjan jatko: tuleeko sellaista vielä?

Hyvää: Huomattava parannus edelliseen
Huonoa: Mitä nyt tapahtuu?

Arvosana: Erittäin hyvä

Keskiarvo: 8/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10