Suomi
JäSENARVIO

Assassin's Creed II

Assassin's Creed II

Ubisoftin vuosittainen sarja Assassin's Creed alkaa jo vaikuttaa aika kuolleelta. Mutta toisen pelin aikaan peli oli todella kiinnostava, ja kakkososa on onnistunut ehkä parhaiten koko sarjasta uudistamaan peliä. Siinä missä ensimmäisessä osassa seurattiin Altairin jalanjälkiä, tässä seurataan paljon kiinnostavamman herran, meinaan Ezion. Eziolla pelataan renessanssiajan Italiassa, ja seikkailualueina toimii mm. Venetsia ja Firenze. Peli alkaa sillä, kun Ezion isä ja veli tapetaan. Tämän jälkeen Ezio perii isänsä assassiinipuvun, ja hän aikoo kostaa heidän murhaajalleen.

Itse juoni toimii paljon, paljon paremmin kuin ensimmäisen osan. Peli on myös yllättävän pitkä ja pelialue on valtava (ei silti yhtä iso kuin mm. AC III). Pelissä on myös todella paljon sivutehtäviä ja sivukerättävää, ja rahalle on paljon käyttöä. Uutena hahmollesi voi ostaa erinlaisia aseita ja pukuja, ja taistelusysteemistä ollaan tehty yllättävän haastava muihin sarjan osiin verrattuna. Kiipeäminen on viellä ainakin PS3:lla kömpelä, kun juoksu- ja hyppynäppäintä täytää pitää pohjassa ennen seinään tarttumista.

Pelialueet ollaan tehty todella kauniiksi, ja Värimaailma on kohdillaan. Parantamisen varaa olisi kaupungin ulkopuolella olevassa maastossa, mutta sitä ei ole paljoa ja peli keskittyy lähinnä kaupungin sisäosiin. Nykypäivänä grafiikka ei ole enää mitään kaunista, mutta lyö ainakin GTA IV:n. Hahmojen ääninäyttelijät hoitavat hommansa loistavasti, vaikka englannin ja italian sekoitus olisi saanut jättää pois. Eikä minua vielläkään miellytä Animuksen ulkopuolella tapahtuvat kohtaukset, mutta ovat ne huomattavasti kiinnostavampia kuin edellisissä peleissä.

Hyvää
Pelimaailma
Ääninäyttelijät
Tarina

Huonoa
Animus osiot
Italia-englanti sekoitus

ARVOSANA: 9

Keskiarvo: 8.8/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10