Suomi
JäSENARVIO

Super Mario Sunshine

Super Mario Sunshine

Super Mario Sunshine on sinäänsä 64 version sequeli, koska se jatkaa samaa teemaa, mutta sinäänsä ei koska se on aivan erinlainen. Peli alkaa sillä kun Mario matkaa Peachin kanssa Delfino saarelle, joka on värikäs ja valoisa, mutta heti ensimmäisenä Marioa mustamaalataan. Saaren oikeus väittää, että Mario olisi tuhrannut koko saaren maalin kaltaisella nesteellä, ja Marion lomasta tulikin suuri siivousreissu. Tämä on meinaan myös vihollisiksi muuntautuvaa mönjää.

Peli on todellakin ottanut suuren edistysaskeleen Mario 64:stä. Siinä missä 64 versiossa tarkoituksena oli itse Mariona tuhota kaikki pahikset kuten liiankin tutut Goombat, niin tässä Mario saa elintärkeäksi avuksi selkään kiinnitettävän robotin, FLUDDin. Pahiksia on vanhoja tuttuja mutta suurin osa on täysin uusia, ja pääpahiksena toimii tottakai Bowser, mutta Shadow Mario on myös uusi mutta paha tuttavuus.

Pelin värimaailma on viehtättävä niinkuin myös art style, ja tämä pieni kaupunki saarella on tehty todella huolella vaikkei se olekkaan hirveän iso. Rannat ovat värikkäitä ja varsinkin vesi ja nesteet eli pelin tärkein elementti on tehty todella hyvin, ja kyläläiset ovat eläviä ja kaupungit kauniita. Siellä riittää vielä joksikin aikaa tekemistä läpäisyn jälkeenkin, ja jos haluaa kaikki Shinet kerätä niin niitähän on sitten 120.

Näppäimet ovat todella yksinkertaiset ja helpot pienen tovin päästä. FLUDDin käyttö onnistuu moitteettomasti kaikkine kykyineen, ja vihut kaatuvat helposti. Huumoriakaan ei olla unohdettu. Pelin äänimaailma on myös korvia kihelmöivää, taustamusiikki soi edelleenkin päässä vaikka pelasin peliä ajat sitten. Marion iloiset ja pirtsakat huudot elävöittää peliä myös mukavasti, ja taustamusiikki sopii täydellisesti koko peliin. Grafiikat ovat niin viehättäviä, että vain Mario pelit osaavat tämän asian, varsinkin värien puolelta. Mutta ajan kanssa myös peli käy hitusen tylsäksi ja ehkä turhan helpoksikin.

Hyvää
Värimaailma ja grafiikka
Äänet
Kontrollit helpot
Alue on kaunis

Huonoa
Ajan kanssa turhan helppo

ARVOSANA: 9

Keskiarvo: 9/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10