Suomi
JäSENARVIO

Uncharted 2: Among Thieves

Uncharted 2. Varmaan paras Tuhman Koiran peli sitten ensimmäisen Crash Bandicootin. Uncharted 2 Among Thieves on siis jatko-osa ensimmäiselle osalle Drake's Fortunille. Peli kertoo edelleen Nathan Draken legendaaristen kapunkien ja aarteiden etsimisestä. Peli alkaa siitä, kun Draken kaveri Flynn on saanut asiakkaaltaan pyynnön. Drake pyydetään hommaan tottakai mukaan, mutta hän myös huomaa erään toisen asian; Tämä "asiakas" (Lazarevic) haluaakin kyseisen öljylampun sen takia, koska se sisältää kartan kadonneeseen kaupunkiin: Shambalaan. Mukana on myös uusi naishahmo, Chloe Frazer. Tämän varasmatkan jälkeen Flynn pettääkin Draken, ja Drake jää nyt yksin Flynniä ja Lazarevicia vastaan kadonneen kaupungin löytökisasta. Drake kyllä saa myös avustusta Chloelta, Elenalta ja Draken parhaalta kaverilta Victor Sullivanilta.

Ensimmäisenä pelin aloittaessa huomaa kuinka paljon pelin grafiikka ja ohjattavuus on parantunut. Drake liikkuu erittäin sulavasti vuoristossa, viidakossa ja urbaanissa kaupungissa. Ohjattavuus on paljon parempaa kuin kummassakaan osassa, mutta tästä huolimatta hahmo edelleenkin hyppii välillä väärään paikkaan eikä tartu oikeisiin paikkoihin. Aseellinen taistelu on myös tehty todella sulavaksi, Desertillä ampuminen on todella sujuvaa ja M4:n kanssa on mukava ampua muutamaa vihollista otsaan. Lähitaistelu on myös huomattavasti parempi kuin ensimmäisessä osassa ja Drake todellakin tuntuu oikealta ihmiseltä, joka välillä tekee virheitä.

Graafisesti peli on parantanut erityisesti hahmoissa ja yksityiskohtien määrässä jonka takia peli tosiaankin näyttää erittäin elävältä ja aidolta. Maisemat ovat myös uskomattoman kauniita, huomattavasti kauniimmat kuin ensimmäisessä osassa. Vaihteluakin meinaan löytyy vähintään yhtä paljon kuin kolmososasta. Kaunis viidakkomaisema saattaa muutttua hetken päästä jo sisällissodassa olevaan kaupunkiin, ja saman tunnin aikana temppelistä voi paljastua kaunis viidakkomainen sali. Myös lumihuippuiset vuoret näyttävät kauniilta ja varsinkin jäiset luolat.

Hahmot ovat suunniteltu erittäin hyvin ja muistettaviksi. Itselleni Drake on yhtä tärkeä kuin Master Chief joillekkin ja Sully sama kuin Contana. Hahmoihin on siis todella panostettu tarinassa ja jokaisen hahmon omat tunteenpiirteet tunnistaa jo erittäin nopeasti. Harmillisesti osa hahmoista ei ole hirveän kauaa pelissä, vaan jää pois jossain vaiheessa. Tarina oli myös parasta sarjassaan. Juonenkäänteet tapahtui sopivin väliajoin, kauniit Hollywood-maiset räjähdykset olivat todellakin järeitä ja Peli tuntuu kokoajan jännittävältä, oli sitten kiipeämässä kaupungin korkeimman talon seiniä tai juoksemassa tankkia karkuun. Pelin viimeiset kentät olivat myös erinomaisia, mutta peliin ei mielestäni sovi yliluonnolliset asiat joten ne olisi voineet jättää pois. Muutama kohta lopussa oli myös aika vaikeita jopa Normaali - vaikeusasteella. Myös välianimaatiot ovat todella suuressa osassa tarinaa, ja nämä näyttää todella kauniilta mutta ei silti mitään suurta eroa itse peliin. Näiden ero on myös pelattavuudeltaan todella minimaalinen, meinaan Drake liikkuu aika samalla tavalla sinunkin käsissä.

Pelin ääninäyttely ja musiikki ovat myös täydellistä. Ääninäyttelijät hoitaa hommansa todella hyvin välianimaatioissa ja pelin aikana. Pelissä on myös eräs Tiibetiläinen kaveri, joka ei siis puhu Draken tapaan englantia, mutta se silti jotenkin tuntuu siltä että heillä on yhteinen kehonkieli. He ymmärtävät toisiaan, auttaa toisiaan ja tekee kaikkea toistensa avuksi. Musiikki on myös sävelletty todella hyvin, ja nyt minullekkin on tullut täysin tutuksi Unchartedin tunnusmusiikki joka on todella vaikea unohtaa. Onhan myös muutkin musiikit kauniita, mutta tämä vie 100-0 muita.

Pelin läpipelaamisen jälkeen pelillä oli edelleenkin vielä jotain uudelleenpeluuarvoa. 100:n piilotetun aarteen etsiminen oli hauskaa vaikken koskaan tule pääsemäänkään 100:n ja osa Trophyistä ovat aika haastavia. Pelistä löytyviä bonusvideoita oli myös mukava katsella ja kuulla mitä pelinkehittäjät oli mieltä. Moninpeli on myös ensimmäistä kertaa tässä pelissä, mutta harmillisesti se on aika epävakaa mutta Co-Op oli jälleen huomattavasti hauskempaa kaverien kanssa. Moninpelin en anna laskea pelin arvosanaa, koska peli on yksinpelipainotteinen ja siinä se onnistuu paremmin kuin loistavasti. Ehdottomasti yksi parhaista PS3 peleistä.

Hyvää
Kaunis joka tavalla
Ohjattavuus
Äääninäyttely, Musiikki
Tarina
Co-Op

Huonoa
Moninpeli aika epävakaa

Grafiikka: 10
Pelattavuus: 10
Äänet: 10
Pitkäikäisyys: 9

Arvosana: 10

Keskiarvo: 8.2/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10