Suomi
JäSENARVIO

Guns of Icarus Online

Kirjoittaja: saker   2014-10-27

Lentokammoiselle ilmailupeli. Mitä ihmettä on tapahtunut? Sosiaalinen paine tietenkin. Kaverini tahtoivat hankkia kyseisen pelin ja ostimme sitten steamista Collectors edition 4-packin, vaikken pelistä mitään tiennyt. Paketti piti sisällään pelin lisäksi soundtrackin ja asu paketin.

Nyt 12 tuntia pelanneena voin vain kiittää ystäviäni pelin hankkimisesta. Pelin ideana on kerätä oma nelihenkinen miehistö ja sotia laivueen kanssa toista joukkiota vastaan. Pelissä on valittavan kolme hahmoluokkaa, joita kaikkia voi kehittää mielensä mukaan.

Gunner eli tykkimies on ilmalaivan hyökkäämisestä vastaava taho. Tällä luokalla on mahdollista valita monia eri luoti tyyppejä, joita käyttää aluksen monissa tykeissä.

Pilot eli lentäjä vastaa ilmalaivan liikkumisesta. Hän on useinmiten joukkueen kapteeni ja määrää käytettävät tykit ja korjattavat kohdat.

Engineer mekaanikko, luota minuun, paras hahmoluokka. Mekaanikon tehtävänä on pitää alus kasassa erilaisilla työkaluilla ja palonsammuttamis vehkeillä. Kun oma alus saa hittiä mekaanikot pyrkivät rikkoutuneet kohdat korjaamaan.

Pelissä on mukavat kustomointi mahdollisuudet. Hahmoilleensa voi halutessaan ostaa hienoja asuja ja vaatteita. Kapteeni voi muokata laivansa mallia sekä tykkejä. Ulkomuotoa, kuten teemaa ja kuviointia voi muokata ostetuilla esineillä. Samoin suosittelen kuuntelemaan soundtarckkia, oiken tunnelmaan sopiva.

Miinusta annan pienestä bugisuudesta, kuten laivan rungon yhtäkkisestä katoamisesta ja epäreilusta rank systeemistä. Jos yksi miehistöstä saavuttaa ison tason yhdellä hahmoluokalla, vastaan tulee yli sata tuntia pelanneita veteraaneja. Tästä iso miinus.

Peliä suosittelen pelattavaksi kolmen kaverin kanssa, sillä ilman toimivaa kommunikointia, on ottelut todella hankalia voittaa. Jos haluatte mukavaa co-op pelailua ja pidätte steampunk hengestä ja ilmailuräiskinnästä, harkitkaa ostamista.

Keskiarvo: 8/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10