Suomi
JäSENARVIO

Assassin's Creed: Unity

Juh.

Assassin's Creed Unity

Viimevuonna julkaistu Unity on ristinriitainen tapaus. Peli on muuten kauniin näköinen, realistisen kuuloinen ja Pariisi kaikkine yksityiskohtineen on vaan jotain niin kaunista katseltavaa. Taistelujärjestelmää on uusittu ja parkourikin tuntuu enemmän vapaammalta. Kuitenkin peli kusee pahasti teknisten vikojen ja tarinan epäselvyydeen takia.

Tarina seuraa Arno Doriania Ranskan vallankumouksen aikana Pariisissa. Kun hänen alkuperäinen assassiini isukki murhataan Verssailesin lattialle Arnon ollessa kakara, hänet ottaa huostaan temppeliherra. Sitten kun temppeliherra -isukkikin murhataan Arno lähtee tämän temppeliherran tyttären, Elise De La Serren kanssa kostoretkelle, jonka henkilökohtaisena huorana toimitkin sitten koko pelin. Joskus oikeen ärsytti, mihin suuntaan tarina on menossa. Oli myös hyviä kohtia, mutta ne pilattiin pian kliseillä.

Pelin mekaanikoita on muutettu uuden pelimoottorin ansiosta. Free-running tuntuu entistä vapaalta ja realistisemmalta kuin pelisarjan kolmannessa (III) ja viimeisimmässä (Black Flagissa), joissa vain täytyi painaa nappia pohjassa ja liikkua. Pelissä on myös ensimmäistä kertaa AC sarjassa kyykistymisnappi, joka siis edistää sitä ettei vartijat huomaa sinua. Pelin suojausmekaanikka on huonosti tehty. Kun olet suunnitellut jonkin hienon edistymistavan, mitä tehdä, kun Arno ei menekkään kukkapenkin taakse? Taistelumekaanikka on todella hyvä. Siihen on otettu mallia pelisarjan ensimmäisistä osista ja yhdistetty siihen jotain uutta.

Pelissä on myös rutkasti aseita ja oman assassiinin kustomointimahdollisuuksia. On miekkoja, keihäitä, kirveitä, kannettavia kiväärejä jotka kaikki ovat vähintäänkin hyvin toteutettuja. Mitä pukeutumiseen tulee niin pystyy vaihtamaan kaikkea sulkahupusta ei liian kireisiin housuihin. Myös assassiinejen väriä pystyy vaihtamaan erilaisilla väriyhdistelmillä, joita oli harmillisesti aika vähän. Eli siis erilaisia yhdistelmiä on kiitettävän PALJON.

Sitten Pariisi. Ahhh. Niin hienosti suunniteltu ja toteutettu kaupunki on kyllä hieno paikka. Voin vain kuvitella paljon aikaa sen tekemiseen on käytetty. Myös kaikki sivutehtävät tarinoillaan ja varsinkin murhamysteerit ovat pelin paras asia. Vaikka grafiikat eivät ole mitkään terävämmät (900p), ne on silti hyvin yksityiskohtaisia, siis kun ne lataavat. MUTTA, ei tämä ei todellakaan pelasta Unityä. Peli lagaa kun uusi peli vanhalla läppärillä. Otetaanpas yksi esimerkki. Olet pelin päätehtävässä, tavoitteensasi murhata suuren väkijoukon ympäröimä temppeliherra. Jos tykkää katsoa salamurhia slide-showna, tämä on hyväksyttävää. Muuten se on täysin pelikelvoton, ainakin minulle.

Ja sittes niille, joilla ei lagaa PS4llä tai Xbox Onella (Onen versio pyörii huomattavasti paremmin, mutta vähän huonommilla tekstuureilla, joilla ei ole mitään väliä), tämä ei ole mikään yksilöongelma. Aika sokea täytyy olla jos niitä ei näe. Pari youtuberia joutuivat vetämään pelin hampaat irvessä lagin ja bugien takia kun olivat sen jo aloittaneetkin. PC:llä pelaajat kärsivät AMD -korteille tehdystä huonosta optimoinnista ja naamojen puuttumisesta. Toisinsanoen peli on huonosti toteutettu teknisesti. Patcheilla tätä ollaan yritetty korjailla ja on myös vähän aikaankin saatu, mutta ei tarpeeksi. Mitä alustoihin tulee, niin jos peli on multiplattari, niin senhän pitäisi toimia hyvin kaikilla alustoilla, eikö?

Minua harmittaa todella että näinkin lupaava peli mentiin Ubisoft tyylisesti pilaamaan viimeistelemättömyydellä ja kiireellä. Kokonaisuutena AC: Unity on hyvin suunniteltu mutta huonosti teknisesti toteutettu peli. Taitaa olla ensimmäinen kerta ikinä, kun näin hyvää peliä piikittää niin paljon bugit ja muut tekniset viat. Jos aiot tämän pelin hankkia, suosittelen vahvaa PC -konetta GTX 900+ kortilla tai vaihtoehtoisesti Xboxia, tämäkin vain koska kaikkien kuuluisi nähdä Pariisi yksityiskohtineen. Se on pakko-ostos niille, jotka haluavat mahdollisimman cinemaattisen kokemuksen AC -maailmassa. Tähän loppuun vielä että tämä oli oma kokemukseni tästä pelistä, niille jotka pystyvät nauttimaan tästä pelistä tarkoitettuun tapaan, teillä on varmasti mahtava pelikokemus.

+ Pariisi ja sen yksityiskohdat
+ Uudet mekaniikat (osittain)
+ Kustomointi
+ NPCeiden elävyys ja äänet

- Viimeistelemättömyys
- Bugit
- Sietämätön frame-rate
- Ajoittain huono ja kliseinen tarinan suunta

"We want you to experiense Paris slowly" - Ubisoft

Keskiarvo: 6/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10