Suomi

Amazon-verkkokauppa

  • Lähettäjä: antpm

Onko mielestänne mahdollista, että verkkokauppa Amazon laajentuisi myös Suomeen? Tai vaihtoehtoisesti muodostaisi pohjoismaiden yhteisen Amazon Nordic-sivuhaaran, joka palvelisi kaikkia pohjoismaiden asukkaita.
Olen jo pitkään kadehtinut Iso-Britanniassa, Saksassa ja luonnollisesti Yhdysvalloissa asuvia, sillä siellä hintataso on ilmeisesti suuren kilpailun takia merkittävästi Suomea alhaisempi.

Englannin Amazonista olen tilannut valehtelematta tuhansien eurojen arvosta tavaraa: mm. Samsung Smart-TV, Harman Kardon Soundsticks III-kaiuttimet, Razer Imperator-pelihiiri, kilokaupalla konsolipelejä, 4TB tietokoneen kiintolevy, iPhone, motocross-kypärä, ajotakki, merkkivaatteita, mikroaaltouuni, kenkiä ja jopa limsaa sekä energiajuomia, koska nekin ovat edullisempia kuin Suomessa. Ostaisin vielä paljon enemmänkin, mutta aina Amazonin alainen yksityinen myyjä ei postita ulkomaihin. Kysyntää uskoisin löytyvän.

Vastaus

Kiitos kirjeestä! Joitain huhuja Amazonin aluevaltauksesta on viimevuosina liikkunut, mutta mitään varmaa tietoa meillä ei ole. Mahdollista se on varmasti, mutta onko se ketjulle tarpeeksi kannattavaa, tiedä häntä.

Itse epäilen, pystyisikö Amazon Pohjoismaissa pitämään hintatasoaan kilpailukykyisenä kaupan muihin haaroihin verrattuna. Verotus, palkat, ylläpito (vuokra, sähkö, bensa, vesi) ja sen sellaiset kun heijastuvat aina jollain tavalla asiakkaan maksettavaksi.

En ole ulkomaista verkkokauppaa vastaan - tälläkin hetkellä on Xbox Onen tilaus vetämässä Amazon.de:ssä -, mutta näitä kanavia käyttäessä kannattaa aina muistaa, mihin rahansa lähettää. Jos saman tuotteen saa edes jotakuinkin hyvään hintaan paikallisesta kaupasta, minusta kannatta suosia paikallista, koska se auttaa välillisesti myös omaa ympäristöä pärjäämään.

Xbox Onen kohdalla Day 1 Editionia ei voi saada mistään muualta kuin ulkomailta, kiitos Microsoftin lokalisointisäädön, mutta PS4:n ajattelin kantaa kotiin jostain suomalaisesta pelikaupasta.

Kysy kysymys toimitukselle
  • - Valitsemme itse mihin kirjeisiin vastaamme, ja teemme parhaamme vastataksemme mahdollisimman moneen kirjeeseen päivittäin. Roskapostin lähettäminen ja jatkuvat kyselyt miksi emme vastaa juuri sinun kirjeeseesi johtavat palvelusta sulkemiseen.
  • - Älä kysele mitä pidämme pelistä X tai Y, vaan lue pelin arvio arvioarkistostamme.
  • - Kaikki kirjeet joiden otsikko on tyyppiä "Koska?" tai "Moi!" lentävät suoraan roskikseen. Järkevä otsikko lisää huomattavasti vaustauksen saamisen todennäköisyyttä.
  • - Korjailemme kirjeitä ennen julkaisua. Mitä vähemmän korjattavaa löytyy, sitä todennäköisemmin kirjeesi julkaistaan. Tarkista siis oikeinkirjoituksesti ainakin kerran ennen kirjeen lähettämistä.
  • - Tarkista hakutoiminnolla onko kysymykseesi vastattu jo aiemmin. Olemme vastanneet 50000 kirjeeseen, joten se on mahdollista.
etukäteen kiittäen

/Jaakko Maaniemi, päätoimittaja

Kirjeet