Suomi
Gamereactor
uutiset
Halo 4

Halo-kehittäjät seksismiä vastaan

Xbox Live, suvaitsevaisuuden kehto

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Kaksi merkittävää Halo 4 -tiimin jäsentä on kommentoinut Xbox Liven moninpelissä tapahtuvaa seksististä ja vihamielistä käyttäytymistä.

343 Industriesin johtaja Bonnie Ross kertoo nähneensä tällaista juurikin sukupuoleen puuttuvaa häirintää, ja pitää sitä loukkaavana ja täysin mahdottomana hyväksyä. Hän haluaisi ainakin uskoa ettei tämmöinen toiminta ole jotain mitä enemmistö Live-pelaajista tukee.

Halo 4:n tuottaja Kiki Wolfkill myöntää puolestaan, että on vaarallista antaa nuorille tällainen keino toitottaa mielipiteitään. Joukossa tulee aina olemaan muutama vatipää, jotka tulevat sitten esittelemään persoonallisuutensa huonompia puolia ilman, että he joutuvat laittamaan itseään likoon.

Ross vielä muistutti, että useimmat pelaajat uskovat Halo-sarjan olevan miesten hallussa, ja nämä yllättyvät tajutessaan että koko Halo 4 -rumban johdossa on itseasiassa nainen. Ross oli Microsoftin ensimmäinen valinta 343 Industriesin johtoon, eikä sukupuolella ollut tämän mukaan mitään tekemistä asian kanssa, vaan valinta perustui ammattitaitoon.

Halo 4

Aiheeseen liittyviä tekstejä

Halo 4Score

Halo 4

ARVIO. Kirjoittaja Eerik Rahja

Viiden vuoden odotus on viimein ohi. Master Chief tekee näyttävän paluun Halo-sarjaan uuden kehittäjän sorvaamana.



Ladataan seuraavaa sisältöä