LIVE
HQ
logo hd live | Pepper Grinder
See in hd icon

Chat

X
      😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
      Suomi
      Gamereactor
      uutiset
      Diablo III

      Diablo ja NHL myyneet platinaa

      Figma avasi alkuvuoden myyntitilastoja

      Tilaa uutiskirjeemme tästä!

      * Pakollinen tieto
      HQ

      Suomen peliohjelmisto- ja multimediayhdistys Figma on julkistanut neljä uutta platina- ja kultalevyyn yltänyttä peliä. Diablo III:sta tuli ensimmäinen platinaa tänä vuonna myynyt peli, ja samaan yli 20 000 kopion määrään on sittemmin yltänyt myös NHL 13:n Playstation 3 -versio.

      Kultaa sen sijaan ovat myyneet NHL 13:n Xbox 360 -versio ja FIFA 13:n Playstation 3 -versio. Kultalevyyn vaaditaan Suomessa 10 000 kopion myynti.

      Diablo III ja NHL 13 kuuluvat luonnollisesti vuoden yhdeksän ensimmäisen kuukauden myydyimpiin peleihin, mutta niiden edelle mahtuu jo viime vuonna debytoinut räiskintähitti Battlefield 3. Sitä on myyty tänä vuonna enemmän kuin yhtäkään muuta peliä Suomessa.

      Figman mukaan alkuvuoden myynti on ollut hieman vaisumpaa kuin vuotta aiemmin. Suomessa on myyty tammi-syyskuun aikana 1,46 miljoonaa peliä, mikä on 7,4 prosenttia vähemmän kuin viime vuonna samaan aikaan.

      Samaan aikaan pelimyynnin kokonaisarvo on laskenut vajaan kymmenyksen. Sitä paikkaa kuitenkin digitaalisen myynnin kasvu.

      "Digitaalinen peli- ja lisäsisältömyynti on jo arvoltaan suurempi kuin perinteisten pelituotteiden myynnin lasku", arvioi Figman toiminnanjohtaja Thomas Westerberg alkuvuoden lukuja.

      Suomen suosituin pelialusta on edelleen Playstation 3. Sen pelit ovat haukanneet ostoista lähes 36 prosentin siivun. Toiseksi eniten pelejä on ostettu PC:lle (24,6 %).

      Aiheeseen liittyviä tekstejä

      Diablo III (konsoliversio)Score

      Diablo III (konsoliversio)

      ARVIO. Kirjoittaja Leevi Rantala

      Diablo on pysytellyt pitkään konsolipelaajien ulottumattomissa, mutta odotus kannatti. Diablo III:n konsolisovitus on nimittäin todella onnistunut.

      Diablo IIIScore

      Diablo III

      ARVIO. Kirjoittaja Matti Isotalo

      12 vuoden odotuksen jälkeen Diablo III on viimein täällä. Lue Matin jättiarvio paholaisen paluusta!



      Ladataan seuraavaa sisältöä