Suomi
Gamereactor
uutiset
Minecraft

Mojang teki taas megamiljoonia

Monimiljonääri Persson voi ajaa kortin

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Mojangin toimitusjohtaja Carl Manneh on kertonut IT24:lle, että yhtiö teki viime vuonna 580 miljoonaa kruunua eli noin 67 miljoonaa euroa voittoa.

Manneh myönsi, että on hieman vaikea pysyä mukana, kun asiat etenevän tällaista vauhtia. He tekivät vuonna 2010 budjetin, mutta heittivät laskelmansa roskiin jo ensimmäisen kolmen kuukauden jälkeen, koska sillä ei ollut mitään väliä. He eivät vieläkään osaa arvioida tulojaan etukäteen.

Suurin maksuerä Mojangin tilikirjassa oli Minecraftin lisenssimaksu Markus "Notch" Perssonille, joka silpaisi itselleen 74 miljoonaa euroa yksistään viime vuoden aikana. Palikkapeli on tehnyt tästä hyvin, hyvin varakkaan ruotsalaisen.

Notch ihmetteli tilannettaan Redditissä.

"Se on ihan helvetin kummallista. Minä kasvoin melko köyhässä perheessä, mutta kun sain kohtuullisen työn, ei minulla ollut pulaa rahasta. Harrastin pelejä ja ohjelmointia, eivätkä ne maksaneet paljoa. Saatoin syödä ulkona halutessani ja käydä leffassa joutumatta säästämään sitä varten. Minun piti silti säästää matkoja, tietokoneita ja konsoleita varten, mutta se nyt tuntui vain normaalilta.

Nyt, yht'äkkiä, olen onnistunut tienaamaan rökeläsumman rahaa. Pidän edelleen peleistä ja ohjelmoinnista, ja uuden tietokoneen ja konsoleiden jälkeen minulla ei ole ollut matkailun lisäksi mitään mihin tuhlata. Saatan joskus hankkia ajokortin, että voin ostaa auton.

Uskon, että oikea tapa käyttää rahaa on säästää hyvä summa perhettä varten, varata osa unelmien toteuttamiseen, ja sitten sijoittaa loput yhteiskunnan parantamiseen. Minulle se tarkoittaa lapsia auttavia hyväntekeväisyysjärjestöjä, sekä lähitulevaisuudessa keskeisten vapauksien puolustamista, kuten EFF tekee."

Minecraft

Aiheeseen liittyviä tekstejä

Minecraft: Xbox 360 EditionScore

Minecraft: Xbox 360 Edition

ARVIO. Kirjoittaja Tero Kerttula

Minecraft on kaivanut tiensä vihdoin konsolille. Tero teki kaivoksissa pitkää päivää arviodakseen XBLA-uutuuden.

MinecraftScore

Minecraft

ARVIO. Kirjoittaja Mika Sorvari

Minecraft on nyt virallinen, valmis ja julkaistu, mutta se onnistuu lunastamaan näistä titteleistä vain kaksi.



Ladataan seuraavaa sisältöä