Suomi
Gamereactor
uutiset
SimCity

Sim Cityn ongelmista ilmainen peli

Maxis-pomo ei peittele Sim Cityn epäonnistunutta julkaisua, mutta palvelintilannetta petrataan jatkuvasti.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Sim Cityn palvelinongelmista on luvassa hyvitys ilmaisen pelin muodossa. Hyvityspeli tarjotaan EA:n katalogista, ja Sim Cityn aktivoineiden tulisi saada sähköpostia sen lunastamisesta 18. maaliskuuta. Tarkemmin asiasta ei vielä kerrottu.

Maxis-studion johtaja Lucy Bradshaw ilmaisi aiemmin olevansa ylpeä Sim Cityn saavutuksista pelinä, mutta ei palveluna. Yhä jatkuvat palvelinongelmat ovat haitanneet pelaamista erityisesti Amerikassa, mutta myös Euroopassa ja Aasiassa. Bradshaw ymmärtää ihmisten turhautumisen.

"Sim City on verkkopeli ja kriitikoilla ja kuluttajilla on täysi oikeus odottaa sujuvaa kokemusta alusta loppuun", hän kirjoittaa Polygonin julkaisemassa muistiossa. "Minä ja Maxis otamme täyden vastuun täyttääksemme lupauksemme."

Sim City sai alkuunsa huippuarvosanoja, mutta keskiarvot ovat tippuneet viikon mittaan. Osa pelisivustoista on jopa pudottanut alkuperäistä arvosanaansa vastauksena pelin pätkivään yhteyteen. Myös GR:ssä annettu kahdeksikko päätettiin pyöräyttää seiskaksi, koska julkaisuversiosta paljastui ongelmia, joita medialle tarjotussa arvioversiossa ei ilmennyt.

"Haluaisin sanoa, ettei se ole reilua - että pelin arvosanaa ei pitäisi sakottaa palvelinongelmasta. Mutta se on reilua", kommentoi Bradshaw muistiossaan.

Maxis tekee töitä kellon ympäri, jotta ongelmat korjaantuisivat mahdollisimman pian. Linjoille on lisätty uusia palvelimia ja samaan aikaan pelistä on suljettu tilastot ja saavutukset, jotta kuorma helpottuisi. Tilanne on tiettävästi parantunut jo selvästi, mutta ei vielä täysin korjaantunut.

Bradshaw'n mukaan ongelmat ovat seurausta "typerästi" väärin lasketusta kysynnästä, joka ylitti julkaisuun varatun palvelinkapasiteetin.

SimCity

Aiheeseen liittyviä tekstejä

3
Sim CityScore

Sim City

ARVIO. Kirjoittaja Tiina Malin

Sim City on täällä taas. Pärjääkö 1980-luvulla luotu konsepti nykyisessä pelien runsaudentulvassa?

1
Tulevaisuuden kaupunkeja SimCityyn

Tulevaisuuden kaupunkeja SimCityyn

UUTINEN. Kirjoittaja Mika Sorvari

SimCityyn julkaistaan tällä viikolla The Cities of Tomorrow -lisäri, joka antaa pelaajille tilaisuuden rakentaa todellisia tulevaisuuden kaupunkeja.

1
Maxis pohtii offline-moodia SimCityyn

Maxis pohtii offline-moodia SimCityyn

UUTINEN. Kirjoittaja Kimmo Pukkila

Maxis tutkii parhaillaan offline-moodin mahdollisuutta. Sen sijaan suurempia kaupunkeja ei ole tulossa, koska pelimoottori ei pysty pyörittämään niitä.



Ladataan seuraavaa sisältöä