Suomi
Gamereactor
uutiset

Xbox One tukee 3D:tä ja 4K:ta

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

3D:stä - siis kakkuloilla katseltavasta - voi olla montaa mieltä. Sen maailmanvalloitus on hyytynyt, mutta kehityksen alati kehittyessä viimeistä sanaa 3D:n menestyksestä ei välttämättä ole sanottu. Niinpä Microsoft tukee sitä uudessa Xbox One -konsolissaan, joka on yhtiön mukaan suunniteltu tulevaisuutta silmällä pitäen.

Xbox One tukee myös uutta 4K-resoluutiota, joka on tarkkuudeltaan nelinkertainen 1080p:hen verrattuna. Konsolin julkaisussa ensi jouluna 4K:ta on tarjolla vain elokuvissa, mutta Xbox Onessa ei Microsoftin mukaan ole esteitä sen käytölle peleissä. Kyse on enemmänkin siitä, haluaako mikään kehittäjä tehdä kompromisseja korkean resoluution tähden. Julkaisupelit yltävät "vain" 1080p:hen.

3D:n tai 4K:n hyödyntäminen edellyttää kuluttajalta luonnollisesti yhteensopivaa televisiota, mikä voi olla monille kynnyskysymys, kun nykyiset HDTV:tkään eivät ole vanhoja.

Sony on aiemmin vahvistanut 3D- ja 4K-tuen Playstation 4:ään. Yhtiön mukaan PS4 ei kuitenkaan tue 4K:ta peleissä, mikä kertonee paljon resoluution käyttökelpoisuudesta. Tuki tuo silti turvaa ostajalle - "kaiken varalta".

Xbox One tukee 3D:tä ja 4K:ta
Remedyn Quantum Break on ensimmäisiä vahvistettuja Xbox One -pelejä.


Ladataan seuraavaa sisältöä